Openen in browser

        

Ravage na boom op begraafplaats Esbeek: 'Graven van ouders en zus verwoest'

Kapotte graven en afgebroken kruizen. Tijdens de storm van vrijdagavond is een enorme boom op de begraafplaats in Esbeek gevallen. Met als gevolg zo'n twintig verwoeste graven en verdrietige nabestaanden.

Lees meer

Wagenbouwers Brabantsedag blij met crowdfunding: 'Dit is een godsgeschenk'

De crowdfunding om de Brabantsedag in Heeze na twee jaar corona weer op de rails te krijgen is 'een godsgeschenk'. Dat zegt Joost Haneveer van de vriendengroep Rooie Hoek in Heeze. "Elk steuntje in de rug wordt gewaardeerd."

Lees meer

Jack Mikkers legde aan Haagse ministers uit wat carnaval betekent

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch voerde talloze gesprekken in Den Haag om te politiek te overtuigen de horeca open te gooien met carnaval. Samen met een groep burgemeesters uit het zuiden vertelde hij wat het feest betekent en liet hen zelfs foto’s zien. Met succes, want door alle versoepelingen is de horeca volledig open met carnaval.

Lees meer

Opnieuw waarschuwing voor windstoten: 'Zet alles vast tot en met maandag!'

Storm Dudley en storm Eunice zijn net verleden tijd, maar ook zondag en maandag krijgen we te maken met zware windstoten. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft code oranje afgegeven voor de kustprovincies en code geel voor de rest van Nederland.

Lees meer

Schot gelost bij arrestatie van man (30), arrestatieteam valt huis binnen

Bij de arrestatie van een 30-jarige man in Tilburg heeft de politie zaterdagavond een waarschuwingsschot gelost. Een arrestatieteam deed daarna een inval in een huis aan de Hoflaan.

Lees meer

112-nieuws: autobrand in Tilburg • man aangehouden na achtervolging

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie

Lees meer

Waar waren de vogels tijdens storm Eunice? Frans Kapteijns geeft antwoord

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer in Stuifmail purperpaars water, kan een eitje groeien en wat doen vogels met een zware storm als Eunice?

Lees meer

Coronanieuws: 5126 nieuwe besmettingen vastgesteld in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Van 'Tatata' tot 'Paard in de gang', Ad werkte samen met André van Duin

"Een rasartiest. En een fantastisch mens." Lyrisch is muziekproducent Ad Kraamer uit Drunen over André van Duin. De volkskomiek, die tegenwoordig ook furore maakt als tv-presentator, viert deze zondag zijn 75e verjaardag. Ad werkte jarenlang samen met Van Duin en dat leidde tot diverse grote hits.

Lees meer

Wagenbouwers van Brabantsedag in nood, burgemeesters schieten te hulp

Vele kleintjes maken ook een grote. Onder die noemer slaan burgemeesters van zes gemeenten, die allemaal een geschiedenis in Heeze-Leende hebben, de handen ineen om de wagenbouwers van de Brabantsedag financieel te ondersteunen.

Lees meer

Opgefokte man vernielt taxi en mishandelt taxichauffeur en agent

Een taxichauffeur is zaterdagnacht mishandeld op de Bunschotenstraat in Tilburg. Ook werd zijn auto vernield.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan