Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Weer toename aantal coronabesmettingen: Brabant telt 1404 besmette patiënten

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is zondag met 224 gestegen ten opzichte van een dag eerder. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Brabant telt tot nu toe in totaal 1404 patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld.

Lees meer

LIVEBLOG CORONA ZONDAG: weer veel doden door coronavirus, hulp van tropenartsen is onderweg

In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land 43 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmette patiënten steeg met 573. Mogelijk gaat een aantal ook behoren tot de groep patiënten die vanuit Brabant naar andere ziekenhuizen worden gebracht. Dit, om de druk in onze provincie te verlichten. Longartsen maken zich grote zorgen, omdat er (nog) geen effectieve behandelmethode is. Ook deze zondag houden we je met dit liveblog op de hoogte van al het nieuws rond de corona-uitbraak.

Lees meer

Sehraz wordt wakker na coronacoma: 'Verbaasd en in de war dat hij nieuws was'

De 16-jarige Sehraz uit Breda die werd opgenomen op de intensive care vanwege het coronavirus, is weer bijgekomen. Dat meldt RTL Nieuws.

Lees meer

Samen spelletjes spelen maar dan wel op grote afstand van elkaar

Wie laat het eerst een soeplepel zien? De tijd gaat nu in! Brabanders worden creatief in tijden van de corona-epidemie. Rick uit Rosmalen vertelde in het radioprogramma Graat & De Laat dat hij gisteravond een spelletjesavond organiseerde. "Maar dan wel op afstand. Iedereen zat in zijn eigen huis en via een videoconferentie hadden we toch contact met elkaar. Er moest getekend worden en bijvoorbeeld ook een soeplepel gezocht. Superleuk.. en veilig!"

Lees meer

Ramkraak bij winkel in Oisterwijk, zeer luxe loungestoel gestolen

Een automobilist heeft zaterdagnacht een winkel aan De Lind in Oisterwijk geramd. Er is een zeer luxe loungestoel gestolen.

Lees meer

GGD ‘piept en kraakt’ door coronacrisis, in Uden hoeft even niet alles volgens de regels

Sinds het coronavirus Noord-Italië bereikte was het niet de vraag of, maar wanneer de infectieziekte in Nederland zou opduiken. In 3,5 week heeft het virus ons openbare leven grotendeels tot stilstand gebracht. GGD Hart voor Brabant-directeur Karin van Esch en burgemeester Henk Hellegers van Uden blikken, middenin crisistijd, voor het eerst terug.

Lees meer

Brandstichter flatgebouw gooit veel geld weg bij aanhouding, bewoonster springt van balkon

Een man van 43 heeft zaterdagnacht een groot contant geldbedrag naar beneden gegooid toen de politie hem aanhield voor brandstichting in zijn flatwoning in Den Bosch. Volgens getuigen zouden er honderdduizenden euro’s uit de lucht zijn komen vallen. De politie zegt dat het in ieder geval om tienduizenden euro's gaat. Ze onderzoekt onder meer of het om geld uit een erfenis ging.

Lees meer

RKC-doelman Etienne Vaessen wordt 'lichtelijk gek' thuis: ‘Maar je moet altijd positief blijven’

Met koorts op bed of met een gebroken been veel uren op de bank doorbrengen. Voor veel mensen is sport op tv dan een uitkomst. Maar met het coronavirus is dat geen optie. De sportwereld ligt ook voor het grootste gedeelte stil. Hoe kijken de sporters zelf naar de huidige situatie? We belden erover met RKC-doelman Etienne Vaessen.

Lees meer

Nog geen boetes voor onnodig grens oversteken naar België

De politie heeft tussen Antwerpen en Brabant nog geen boetes uitgedeeld aan mensen die zonder geldige reden de grens zijn overgestoken.

Lees meer

De sportwereld ligt stil en daarom is er ook even geen Zuidtribune

Het begon met de voetbalcompetitie. Daarna volgden al snel de wielerklassiekers, het Europees kampioenschap voetbal, de Formule 1 en ja… eigenlijk alles. De sportwereld ligt stil. Dat heeft tot gevolg dat ook het radioprogramma De Zuidtribune op Omroep Brabant voor onbepaalde tijd tot stilstand komt.

Lees meer

Mijn opa Tinus vond dat hij ook de 'vijand' moest helpen

Tinus Veraart heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog verschillende onderduikers op zijn boerderij. In september 1944 staan er ineens drie Duitse soldaten op z'n erf. Is de boel verraden? De drie hebben een verzoek aan de boer. Tinus moet daar eerst eens goed over nadenken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant