Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dronken vrouw rijdt rond in kapotte auto in Den Bosch: 'Welke schade?'

Een automobiliste moest zaterdagnacht haar rijbewijs inleveren in Den Bosch. Agenten zagen dat de auto waarin ze reed zwaar beschadigd was.

Lees meer

Coronanieuws: 970 nieuwe coronagevallen in Brabant, 42 minder dan een dag eerder

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Kick Out Zwarte Piet annuleert protest in Eindhoven: 'Niet in staat stem waardig te laten horen'

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft besloten om de demonstratie die deze zondag gepland stond op het Stadhuisplein in Eindhoven niet door te laten gaan. De organisatoren laten op Facebook weten dat dit besluit is genomen 'omdat de politie en gemeente hen met repressieve maatregelen zodanig beperken dat ze niet in staat zijn hun stem op een krachtige en waardige manier te laten horen'.

Lees meer

Ruzie loopt volledig uit de hand: man belandt op motorkap van rijdende auto

Een 36-jarige man uit Ulvenhout en 63-jarige vrouw uit Terneuzen zijn opgepakt voor een ruzie die totaal uit de hand liep. De man zou de vrouw zaterdagochtend hebben geslagen en bedreigd. Zij reed hem vervolgens aan. De man belandde op de motorkap van de rijdende auto.

Lees meer

Illegaal feestje met 25 mensen in Tilburgse kroeg stilgelegd: 'Zeker niet eerste overtreding'

De politie heeft zaterdagnacht een illegaal feest beëindigd in café Rhythm 33 in Tilburg. In de zaak aan de Koestraat waren 25 mensen aanwezig, terwijl de kroeg officieel dicht zou moeten zijn vanwege de coronamaatregelen. Het is niet de eerste keer dat de zaak in overtreding is. Bij het café werden in de zomer nog waarschuwingsschoten gelost door de politie.

Lees meer

Adriaan bouwt dit jaar geen groot kerstdorp vanwege corona: 'Volgend jaar pak ik uit'

Wie de komende weken naar binnen tuurt bij Adriaan Aerts aan de Tuinstraat in Tilburg, ziet voor het eerst in jaren een vrijwel lege vensterbank. Het enorme kerstdorp dat hij altijd opbouwt, laat hij dit keer vanwege corona voor wat het is. “Ik heb me al een paar keer moeten verantwoorden.”

Lees meer

Explosieve toename van meldingen over vuurwerkoverlast in Brabant

De decembermaand is nog niet begonnen of bij de grote Brabantse steden stromen de overlastmeldingen door vuurwerk binnen. Vergeleken met voorgaande jaren is het zelfs stukken erger, laten de gemeenten weten. Dat bleek tijdens een rondgang van Omroep Brabant langs enkele Brabantse steden. Helmond spant de kroon. In oktober en november kwamen daar op het gemeentehuis in totaal zo’n 1200 meldingen binnen.

Lees meer

Actievoerders Pegida demonstreren als Zwarte Piet in Eindhoven, één arrestatie

Actievoerders van de Duitse anti-islamorganisatie Pegida demonstreren zondagmiddag verkleed als Zwarte Piet in de Eindhovense binnenstad. Het gaat om acht aanhangers van Pegida, die pepernoten uitdelen aan het publiek. Eén demonstrant is opgepakt, hij zou de instructies van de politie niet hebben opgevolgd.

Lees meer

16-jarige jongen betrapt die zelfgemaakte vuurwerkbom laat ontploffen

Na de dagenlange vuurwerkoverlast rond het Heilig Hartplein en de Philipslaan in Roosendaal heeft de politie drie verdachten aangehouden. Een 16-jarige is opgepakt voor het laten ontploffen van een zelfgemaakte vuurwerkbom.

Lees meer

Fransman met 20.000 euro cash in auto aangehouden bij Hazeldonk

Een 26-jarige automobilist uit Frankrijk is zaterdagnacht aangehouden op de A16 bij grensovergang Hazeldonk bij Breda. Hij had ruim 20.000 euro cash in zijn auto liggen.

Lees meer

Demi werkt op de corona-afdeling: 'Ik kan patiënten niet beloven dat het goedkomt'

Als verpleegkundige op een corona-afdeling in het Catharina Ziekenhuis ziet Demi van Uden uit Eindhoven dagelijks de wanhopige strijd van coronapatiënten die vechten voor hun leven. Sommigen halen het, anderen niet.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant