Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Schoten gelost in Tilburg, politie arresteert verdachte

In Tilburg zijn zaterdagavond meerdere schoten gelost. Dat gebeurde rond kwart voor negen in de omgeving van het Bernardusplein.

Lees meer

Dode man in huis in Sint-Michielsgestel is gemeenteraadslid Jack de Vlieger

De dode man die zaterdagavond werd gevonden in een huis aan de Regent Smitsstraat in Sint-Michielsgestel is gemeenteraadslid Jack de Vlieger. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Omroep Brabant. Volgens de politie is het slachtoffer in de garage van zijn huis gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Lees meer

'We zijn in shock', PvdA en FNV reageren op plotselinge dood van Jack de Vlieger

“Heel betrokken. Hij had altijd oog voor mensen die het minder hebben. En we gaan hem als PvdA Sint-Michielsgestel enorm missen.” Met die woorden reageert voorzitter Adriaan van der Maarel van de lokale PvdA in Sint-Michielsgestel op het overlijden van fractievoorzitter Jack de Vlieger. Hij werd zaterdagavond dood gevonden in zijn huis.

Lees meer

Automobilist zwaargewond na botsing in Sint-Oedenrode

Een automobilist is zaterdagavond zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto op een boom botste. Dit gebeurde pp de Sonse Heideweg in het buitengebied van Sint-Oedenrode.

Lees meer

Coronanieuws: 68 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Bart maakte documentaire over zijn zieke familieleden en 'de onzin die anti-vaxxers verspreiden'

Het moet klaar zijn met al die onzin die tegenstanders van vaccinaties verspreiden. Dat vindt Bart Melief uit Tilburg. Hij maakte afgelopen jaar de documentaire ‘Polio is Real’, waarin uitleg wordt gegeven over onder meer de besmettelijke ziekte polio en de effectiviteit van vaccineren. Bart volgt in de documentaire zijn moeder en oom, die beiden besmet zijn geraakt met het poliovirus en sindsdien moeten leven met de heftige gevolgen ervan. De documentaire is zondag voor het eerst te zien bij Omroep Brabant.

Lees meer

Slapeloze nacht voor buurt in Werkendam door harde muziek

Bewoners van de Kruisstraat in Werkendam werden zaterdagnacht behoorlijk uit hun slaap gehouden door luide muziek. Omdat de muziek maar niet uit werd gezet, belden ze om kwart over vier de politie.

Lees meer

Jongeren weggestuurd uit wijk in Rosmalen na oproep voor Project X-feest

Verschillende jongeren zijn zaterdagavond door de politie weggestuurd uit de wijk De Groote Wielen in Rosmalen. Aanleiding was het gerucht op social media van een zogenoemd Project X-feest. De feestgangers zouden elkaar willen treffen bij het strandje aan De Groote Wielen.

Lees meer

Gretige Michael van Gerwen kijkt terug op dartsloze periode: ‘Alles op een rijtje kunnen zetten’

Darter Michael van Gerwen is weer klaar om de pijlen op te pakken. Door de coronacrisis heeft de dartswereld een tijdje stil gestaan. Er werd alleen een vijfdaagse Pro Tour en één televisietoernooi gespeeld tijdens de afgelopen maanden. Maar nu gaat het spektakel weer beginnen met de Premier League of Darts. “En die ga ik winnen ook.”

Lees meer

Wat zijn dit voor organismen? Frans Kapteijns geeft antwoord op vragen in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij in Stuifmail aandacht aan vreemde vruchten bij de IJzeren Man, een vlinder die wel honderd kilometer per uur vliegt en geeft hij antwoord op de vraag waarom zwaluwen aangeven wat voor weer het wordt.

Lees meer

Medewerker benzinepomp in Rucphen overvallen, dader gaat er met geld vandoor

Een medewerker van een tankstation aan de Rijksweg-Zuid in Rucphen is zaterdagnacht overvallen. Dit gebeurde rond halfdrie 's nachts.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant