Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Optocht in Den Bosch gaat maandag door ondanks harde wind, Breda besluit maandagochtend

Ook de organisaties van de optochten die maandag worden gehouden, zitten in spanning. De weersverwachtingen zijn ook voor die dag niet denderend. Het gaat opnieuw stevig waaien met kans op windkracht vijf. Dat is wel een stuk minder dan zondag, maar nog altijd stevig.

Lees meer

Kijk LIVE mee naar het Fijnfisjenie Café!

Omroep Brabant gaat vanaf één uur 's middags los met carnaval in het Fijnfisjenie Café! Ook zondag is het carnavalsspektakel live te volgen op tv, online en in de Omroep Brabant-app.

Lees meer

De 11 leukste carnavalsmomenten die je gezien moet hebben! [ZONDAG]

Fijnfisjenie! Iedere dag licht Omroep Brabant de leukste carnavalsmomenten van de dag uit. Dit bericht wordt de hele dag ververst. Vandaag: enthousiasme in de mis en het bovenste knoopje van Rene Schuurmans.

Lees meer

Duizenden carnavalsvierders gedupeerd: uitverkocht Karnaval Festival in Moergestel afgelast

Het uitverkochte Karnaval Festival gaat zondag niet door. Dat laten de organisatie en gemeente Oisterwijk weten. Duizenden carnavalsvierders hadden kaartjes gekocht, maar voor hen wordt het geen voetjes van de vloer.

Lees meer

Tientallen teleurgestelde wagenbouwers sturen foto in voor carnavalswagenwedstrijd

Tientallen organisaties van carnavalsoptochten lieten zondagochtend weten dat hun optocht niet doorgaat. Om de teleurgestelde bouwers toch nog een kans te geven om hun wagen aan de buitenwereld te laten zien, besloot Omroep Brabant een oproep te doen om foto's in te sturen van carnavalswagens die aan de kant blijven staan. Het gevolg? De mailbox van Omroep Brabant stroomde vol met keigave foto's!

Lees meer

Dramajaar voor carnavalsoptochten: stoet in ongeveer 100 plaatsen afgelast, bekijk hier waar

Het onstuimige weer houdt carnavalsliefhebbers dit hele weekend in zijn greep. In ongeveer honderd plaatsen ging zondag vanwege de harde wind de optocht niet door. Op sommige plekken wordt de stoet op een andere dag ingehaald, in andere dorpen en steden moeten ze het dit jaar zonder optocht doen. In dit artikel houden we bij welke optochten zondag niet doorgaan.

Lees meer

20 minderjarige carnavalsvierders opgevangen in Brabantse ziekenhuizen met te veel drank op

Zeker 82 mensen zijn carnavalszaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag bij Brabantse ziekenhuis opgevangen omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Van hen waren er twintig minderjarig. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. Veel ziekenhuizen spreken desondanks van een rustige carnavalsdag.

Lees meer

NS biedt excuses aan voor fout 'voetballiedje' in nachttrein Tilburg

De NS biedt excuses aan voor een fout voetballiedje dat treinpersoneel in de nacht van zaterdag op zondag liet horen over de intercom van een nachttrein. In de trein zaten mensen die terugkwamen van het carnaval in Tilburg.

Lees meer

'Het is een zwarte dag', Boemeldonckse carnavalswagens verpieteren in regen na schrappen stoet

Troosteloos staan de wagens die hadden moeten schitteren tijdens de Boemeldonckse carnavalsoptocht zondag in de regen. Ook deze stoet - die bekendstaat als een van de mooiste in Brabant - werd net zoals tientallen andere optochten afgelast vanwege het slechte weer. En dus werd de dag van de optocht uiteindelijk een dag van afbreken. "Bij een windvlaag schudde onze wagen echt een meter op en neer."

Lees meer

Dit zijn de optochten die zondag ondanks het slechte weer wel doorgaan

Ongeveer honderd carnavalsoptochten zijn zondag geschrapt vanwege de harde wind, maar op sommige plekken is/was er wel een bonte stoet te zien. In ongeveer twintig plaatsen trotseren organisatoren en deelnemers zondagmiddag én zondagavond de wind en regen wel en trekken wagens en loopgroepen toch door de straten. Eén restrictie: de grote wagens blijven bijna overal binnen.

Lees meer

Dronken man duwt schoonmaker op spoor in Tilburg

Een dronken man heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij het station in Tilburg een schoonmaker die beveiligers te hulp schoot op het spoor geduwd. De 23-jarige man uit Duiven is opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/moord.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant