Openen in browser

        

VVD gaat na twee geklapte coalities niet opnieuw het voortouw nemen

De VVD is niet van plan het voortouw te nemen in de vorming van een nieuwe coalitie in de provincie. Dat zegt zegt fractievoorzitter Suzanne Otters van de VVD in het praatprogramma KRAAK. Afgelopen donderdag werd door de VVD en het CDA het vertrouwen in coalitiepartner Forum voor Democratie opgezegd. Aanleiding was het vertrek van Forum-lid Hans Smolders uit de Provinciale Staten. "Dit was het het zoveelste Forum-incident wat de emmer voor beide partijen deed overlopen", legde Otters uit.

Lees meer

Coronanieuws: 626 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws met betrekking tot de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Hartverscheurend: doodgereden poes omringd door haar kittens

Beklijvende beelden aan de Kanaalstraat in Oss zaterdagmiddag. Daar werd een doodgereden moederpoes gevonden te midden van haar miauwende kittens in de berm. De dierenbescherming heeft de kittens opgevangen.

Lees meer

Winnaars WK terras zitten tikken duizend euro af: 'Niet normaal, geweldig'

De winnaars van het officieuze wereldkampioenschap terras zitten, hebben zaterdag flink hun best gedaan. Ze moesten bij café Boerke Verschuren aan de Ginnekenmarkt in Breda duizend euro afrekenen. Horecaondernemer Johan de Vos spreekt van een 'fantastische dag' dankzij de ludieke actie.

Lees meer

Explosief bij bedrijf in Breda, anonieme beller waarschuwde politie

Bij een bedrijf aan de Baliëndijk in Breda is zaterdagnacht een handgranaat ontdekt. De omgeving werd afgezet en de EOD werd opgeroepen om het explosief onschadelijk te maken.

Lees meer

Twaalf scooters en brommers in vlammen op bij brand fietsenstalling

Bij een brand in een houten fietsenstalling aan de Willemstraat in Eindhoven zijn volgens een ooggetuige zaterdagnacht twaalf scooters en brommers verloren gegaan. De brand werd rond middernacht ontdekt.

Lees meer

Motorrijder gewond op A59: 'Groep haalde halsbrekende toeren uit'

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt op de A59. Hij behoorde tot een groep die volgens een agent 'halsbrekende toeren' uithaalde.

Lees meer

Nikkie de Jager grote ster tijdens Songfestival: ‘Altijd m’n grote droom’

Niet alleen de muziek was tijdens het Songfestival was veelbesproken, maar ook het presentatietalent van onze Nikkie de Jager. Ze was dé verrassing van het presentatiekwartet, dat voor de rest bestond uit Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley.

Lees meer

Garage vol gratis speelgoed: 'Mensen hebben lichtpuntjes nodig'

Het begon met een speelgoedinzameling voor de feestdagen, maar dat liep een beetje uit de hand. Inmiddels is Pompidom Speel Goed in Deurne een waar speelgoedparadijs. Ouders en kinderen met een kleine beurs mogen namelijk gratis komen winkelen bij Ans en Charles.

Lees meer

Vastgeplakt explosief Breda mogelijk gelinkt aan martelkamer

Het explosief dat zondagnacht gevonden is bij een bedrijf in Breda is mogelijk gelinkt aan het conflict rond Piet Costa die verdacht wordt van drugshandel en de bouw van de zogeheten martelcontainer in de Wouwse Plantage. Dat meldden ingewijden. Een ex-lid van de bende van Piet Costa zou het op zijn voormalige baas hebben gemunt.

Lees meer

Wat doet deze kikker op een goudvis? Frans Kapteijns antwoordt in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer geeft hij in Stuifmail aandacht voor een kikker geklemd op goudvis, een mooie vlinder op een voordeur en een plantje met speentjes.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant