Openen in browser

        

Relschoppers zoeken weer confrontatie met politie in Eindhoven, kijk hier live mee

Het blijft onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Demonstranten hebben zich opnieuw tegen de politie en de Mobiele Eenheid gekeerd.

Lees meer

Waterkanon krijgt lekke band, ongeregeldheden laaien op in Eindhoven

De politie heeft zondagmiddag hard ingegrepen en zo'n 30 mensen opgepakt bij een demonstratie op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Honderden mensen hadden zich verzameld op het plein. Dat werd door agenten schoongeveegd, waarbij een waterkanon is ingezet, maar toen dat een lekke band kreeg, konden demonstranten weer terug richting het 18 Septemberplein.

Lees meer

Meerdere mensen opgepakt bij demonstratie in Eindhoven, treinverkeer flink vertraagd

Bij de demonstratie in het centrum van Eindhoven zijn zondagmiddag zo'n dertig mensen aangehouden. Ook het treinverkeer naar en van Eindhoven was tijdelijk stilgelegd 'door inzet van hulpdiensten', zo meldt de NS. Inmiddels rijden er wel enkele treinen, maar het station is afgesloten.

Lees meer

Lege straten en grote politiecontroles, zo zag de avondklok in Brabant eruit

De avondklok ging zaterdagavond om negen uur voor het eerst in. Iedereen moest vanaf dat tijdstip tot halfvijf 's zondagochtend thuisblijven. Alleen met een geldige reden mocht je de straat op. Wij hielden je op de hoogte van al het nieuws met betrekking tot de avondklok in onze provincie.

Lees meer

Meer sneeuw op komst na winters begin van de zondagochtend

Een deel van Oost-Brabant was zondagochtend bedekt met een sneeuwlaagje. Dit leverde mooie plaatjes op. Zondagavond wordt opnieuw sneeuw verwacht, vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza.

Lees meer

Signalen dat gewapende mensen naar Eindhoven komen: binnenstad is veiligheidsrisicogebied

Het centrum van Eindhoven is vanaf elf uur zondagochtend tot elf uur zondagavond aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit heeft burgemeester van Eindhoven John Jorritsma in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten. Er zijn signalen binnengekomen dat mensen met wapens en zwaar vuurwerk naar de stad willen komen en bereid zijn geweld te plegen, laat de gemeente zondagochtend weten.

Lees meer

Coronanieuws: 820 nieuwe besmettingen in Brabant, politie grijpt hard in in Eindhoven

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Drukte in binnenstad van Eindhoven neemt toe, ME wijst mensen op coronaregels

Het wordt zondagmiddag drukker en drukker op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Enkele honderden mensen hebben zich er verzameld. Politie en ME praten op mensen in en proberen ze ertoe te bewegen naar huis te gaan en zich te houden aan de coronaregels. Onder meer met megafoons wordt hiertoe opgeroepen.

Lees meer

PSV loot Ajax voor kwartfinale KNVB-beker: 'Moeten de beste teams verslaan om de beker te winnen'

PSV heeft Ajax geloot voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De kraker vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA. De Eindhovenaren versloegen eerder deze week FC Volendam (0-2), maar ze moeten nu dus de koploper van de Eredivisie verslaan om door te bekeren.

Lees meer

Demonstratie loopt volledig uit de hand in Eindhoven, kijk hier de livestream terug

Een demonstratie op het 18 Septemberplein in Eindhoven is zondagmiddag uit de hand gelopen. De politie en ME grepen in toen een grote groep demonstranten zich in de binnenstad had verzameld.

Lees meer

Het was muisstil in Brabant: dit was het beeld van de eerste dag met avondklok

Een lege parade in Den Bosch, een verlaten station in Eindhoven, een uitgestorven markt in Bergen op Zoom en sporadisch een auto op de weg. De eerste dag van de avondklok in Brabant is rustig verlopen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant