Openen in browser

        

'Brandstichting,' zeggen kijkers bij school, 'dit gebeurt niet spontaan'

Leerlingen en ouders komen zondagmorgen de schade bekijken aan basisschool Het Baken in Oss. Een container naast de school stond zaterdagavond in brand en het vuur sloeg over naar de naastgelegen basisschool. "Brandstichting", zeggen de kijkers eensgezind. "Het is te toevallig dat vorig weekend de andere basisschool in dezelfde straat ook al vlam vatte", zegt Anita Theunisse die met eigen ogen de schade wil zien.

Lees meer

Wielrenner zwaargewond na aanrijding in Someren

Een wielrenner is zondagochtend rond halftwaalf zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Kraaiendijk in Someren. Hij raakte een andere wielrenner, toen ze plaats wilden maken voor een passerende automobilist.

Lees meer

Marianne Vos blijft hopen op vierde wereldtitel: 'Nog niet toe aan stoppen'

Het WK wielrennen zaterdag in Leuven was niet het laatste wereldkampioenschap voor Marianne Vos. "Ik ben nog niet aan stoppen toe", zegt de renster uit Babyloniënbroek zondag in het programma De Zuidtribune op Omroep Brabant radio.

Lees meer

Weer brand in een basisschool in Oss, vlammen sloegen uit het dak

Opnieuw een brand in een basisschool in Oss. De vlammen sloegen zaterdagavond uit het dak van Het Baken, een basisschool voor speciaal onderwijs. De school staat aan De Vlasakkers, dezelfde straat waar vorig weekend brand uitbrak in een andere basisschool.

Lees meer

Puinhoop op A2 na ongelukken bij Maarheeze, snelweg uur lang dicht

Op de A2 bij Maarheeze vonden zaterdag rond middernacht twee ongelukken plaats. Hierbij waren in totaal vier auto's betrokken. Een vrouw is aangehouden. Een man is naar een ziekenhuis gebracht. Vanwege alle opruimwerkzaamheden werd de snelweg richting het zuiden een uur lang afgesloten.

Lees meer

Coronacheck-app overbelast door grote drukte op eerste stapavond

De server van de coronacheck-app had zaterdagavond te maken met zogenoemde DdoS-aanvallen, wat zorgde voor overbelasting. Dat laat een woordvoerster van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) weten. Omdat de app ook veel werd gebruikt, ondervonden mensen problemen bij het aanmaken van hun QR-code.

Lees meer

Eerste stapavond met coronacheck zonder problemen, alleen QR-code hapert

Kroegen en cafés in Breda zijn in de nacht van zaterdag op zondag tot kwart voor een 's nachts opengebleven, uit protest tegen de coronaregels waar de horecabranche nog steeds aan moet voldoen. De uitgaansavond verliep zonder problemen.

Lees meer

Onderzoek naar beschieting huis in Tilburg

Een huis aan de Jozef van der Grintenstraat in Tilburg zou zaterdagavond zijn beschoten. Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand gewond geraakt.

Lees meer

'Waarom je eigen dorp slopen?', wijkagent is vernielingen beu

Een spoor van vernieling en baldadigheid trof een wijkagent zaterdagnacht aan in Klein Zundert. In de Pastoor van Vessemstraat was een lantaarnpaal omvergetrokken, een houten frame uit een tuin moest het ontgelden en her en der lagen kapot gegooide bierflesjes. "Kan iemand mij uitleggen wat hier de lol van is?", schrijft wijkagent Marten op Facebook.

Lees meer

Coronavirus: geen DdoS-aanvallen meer op servers coronacheck-app van VWS

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Waarom je nooit een eikhaas voorbij ziet rennen, Stuifmail geeft antwoord

Dit keer in Stuifmail veel paddenstoelen waaronder de eikhaas, geen zeeslang maar een gewone slangster en een houtsluipwesp zonder angel maar met legboor

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan