Openen in browser

        

'Rally met asociaal rijgedrag' ging vooraf aan ongeluk met wielrenners

De auto die zondagmiddag betrokken was bij het verkeersongeval in Loon op Zand waarbij twee wielrenners gewond raakten, hoorde hoogstwaarschijnlijk bij een veel grotere groep wegpiraten die zondag de Brabantse wegen onveilig maakte. Dat blijkt uit diverse getuigenverklaringen.

Lees meer

Gebroken ribben door jacht op winkeldief, olympische droom nog niet voorbij

Tijdens een ultieme poging om een winkeldief in de kraag te grijpen, brak marathonloper Björn Koreman onlangs twee ribben. En dat komt op z'n zachtst gezegd onhandig uit. De atleet wil zich dolgraag kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. "Alles is nu gericht op herstel."

Lees meer

Coronanieuws: totaalaantal coronapatiënten in ziekenhuis neemt verder toe

Ook deze zondag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Wielrenners gewond na aanrijding door inhalende automobilist, ravage groot

Twee wielrenners zijn zondagmiddag gewond geraakt in Loon op Zand nadat ze werden aangereden door een automobilist. Dit gebeurde rond twaalf uur. De bestuurders van de auto's, een Utrechter (22) en Amsterdammer (28), zitten vast voor verhoor.

Lees meer

Marcel werd aangevallen toen hij een jonge bosuil probeerde te redden

Het was goedbedoeld, maar werd niet gewaardeerd. Toen natuurfotograaf Marcel van de Kerkhof uit Aarle-Rixtel een jonge bosuil van een vos wilde redden, werd hij aangevallen door vaderuil of moederuil. Marcel had het jonge uiltje vast om het naar een hoger gelegen plek te brengen.

Lees meer

Renata is Miss Tattoo Nederland: 'Ik wil helemaal vol komen te staan'

Renata Kania (30) uit Oss liet haar eerste tattoo zetten door haar jongere broertje toen ze 16 was. Inmiddels is ze uitgeroepen tot Miss Tattoo Nederland 2021. "Ik hou van mijn tattoos. Het zijn er ontelbaar veel en ik wil helemaal vol komen te staan."

Lees meer

Arrestaties na luidruchtig tuinfeest in Oss, agenten lastiggevallen

Drie mensen zijn vrijdagnacht aangehouden op een tuinfeest aan de Nieuwe Hescheweg in Oss. Het feest veroorzaakte geluidsoverlast en de bezoekers trokken zich niets aan van de coronavoorschriften. Dat maakte de politie zaterdagavond bekend.

Lees meer

Politie maakt einde aan illegaal feest in Den Bosch, agenten bekogeld

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Den Bosch een illegaal feest met zo'n zestig bezoekers in een tent op straat beëindigd. Twee mensen zijn aangehouden.

Lees meer

Amateurvoetbalclubs lopen miljoenen euro's mis door de coronacrisis

Het is een pijnlijk seizoen aan het worden voor de ruim 350 Brabantse amateurvoetbalclubs. Vrijwel allemaal hebben ze het financieel moeilijk. Er zijn geen competitiewedstrijden vanwege alle coronamaatregelen. Alle clubs lopen daardoor veel inkomsten mis, vooral uit de kantines. Dat loopt bij grote clubs op tot ruim 200.000 euro. Bij kleintjes is het al snel 50.000 euro.

Lees meer

Veel ouderen laten zich niet vaccineren: 'Te veel hindernissen'

Het hapert bij de vaccinatie van ouderen, constateert voorzitter Leo Bisschops van de KBO Brabant. "Het is niet zo dat ouderen zich niet willen laten vaccineren, maar het wordt ze moeilijk gemaakt waardoor ze afhaken. Dat is heel erg jammer" zei hij zondag in talkshow KRAAK van Omroep Brabant. Zeker 30 procent van de ouderen laat de vaccinatie nu aan zich voorbij gaan en dat is een hoger percentage dan bij vaccinaties voor andere ziektes.

Lees meer

Wat is dit voor witte bult? Frans Kapteijns geeft antwoord op vragen

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer in Stuifmail het antwoord op de vraag wat de rode bollen tussen de houtsnippers zijn, wat er naast een insectenhotel hangt en een en vink eet een koolmees.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: de nieuwsbrief Misdaad in Brabant.


meld je nu aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant