Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Ruim drieduizend Brabanders besmet met het coronavirus, aantal met 269 gestegen

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is zondag met 269 toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Onze provincie telt tot nu toe 3017 patiënten bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Lees meer

Eindhoven Airport zo goed als uitgestorven, aantal reizigers met 95 procent gedaald door coronavirus

Een zo goed als lege terminal, niemand in de rij voor de security, bij de gates is het leeg en de bagagebanden staan stil. Eindhoven Airport is nog nooit zo rustig geweest. Door het coronavirus is er heel weinig vliegverkeer. Waar normaal 15.000 tot 20.000 reizigers vliegen via Eindhoven Airport zijn dat er nu slechts een paar honderd.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: 1104 nieuwe besmettingen in Nederland, dodental stijgt met 132

In één dag tijd zijn er 1104 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in ons land. 132 mensen overleden in de afgelopen 24 uur aan de gevolgen van het virus. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

De spoedeisende hulp mist de 'gewone' patiënten: 'Waar is iedereen met een hartaanval?'

“Ondanks de coronadrukte gaat het er niet chaotisch aan toe bij spoedeisende dienst”, vertelt Wendy Thijssen van de spoedeisende hulp van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven in het Omroep Brabant-programma KRAAK. “Maar waar zijn alle hartaanvallen en blindedarmontstekingen?

Lees meer

Familiedrama Etten-Leur: na foto deelt politie nu ook naam van gezochte vader, het gaat om Onur (33)

De naam van de man die wordt gezocht na de vondst van vier doden in een huis aan de Dasseburcht in Etten-Leur is zondagmiddag vrijgegeven door de politie. Het gaat om Onur Kandemir. Hij is 33 jaar oud. Eerder op de middag verspreidde de politie al zijn foto.

Lees meer

Dak van woonboerderij in Hilvarenbeek in brand, huis voor driekwart afgebrand

In een woonboerderij aan het Groot Loo in Hilvarenbeek is zondagmiddag brand uitgebroken. De rieten kap van het huis staat volledig in lichterlaaie.

Lees meer

Rampen en epidemieën lopen als een rode draad door onze Brabantse geschiedenis

Epidemieën, overstromingen, weerfenomenen, ziekten en rampen hebben (helaas) altijd al een rol gespeeld in de Brabantse geschiedenis. Van de gedocumenteerde ‘eerste’ ramp, de Sint-Elisabethsvloed in 1421, tot en met de huidige coronapandemie worden we vaak in het nauw gedreven door een vijand die onverwachts toeslaat. En als we in het nauw gedreven zijn zoeken veel mensen steun bij de heilige Maria die in veertiende eeuw Den Bosch verloste van de pest.

Lees meer

Eerste boetes uitgedeeld in Tilburg voor bijeenkomsten met meer dan drie personen

Er zijn dit weekend boetes uitgedeeld in Tilburg aan mensen die zich niet hielden aan de 'sociale onthouding'. Dat zegt de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, in het Omroep Brabant-programma KRAAK. "Die boetes zijn niet mals, 390 euro om precies te zijn."

Lees meer

Bijna iedereen houdt zich aan richtlijnen RIVM: 'Handhavers en agenten hoeven amper op te treden'

Politieagenten en handhavers hoeven dit weekend in Brabant maar weinig op te treden tegen mensen die de corona-adviezen negeren. "Het is overwegend rustig. Her en der wordt nog wel gewaarschuwd, maar bijna iedereen houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM", meldt een woordvoerder namens de gezamenlijke veiligheidsregio's in die provincie.

Lees meer

'Op zijn vroegst na de meivakantie weer naar school', verwacht burgemeester Tilburg

De burgemeester van Tilburg verwacht dat de scholen tot de meivakantie dicht zullen blijven. Dat zegt Theo Weterings in het Omroep Brabant-programma KRAAK. "Nu heel Nederland met corona te maken heeft, is het logisch dat de scholen langer dichtblijven omdat de verspreiding alleen maar groter is geworden."

Lees meer

Huisarts waarschuwt met aangrijpend coronaverhaal: 'Doodziek en alleen met je angsten is slopend'

"Corona is geen griep! Was je handen en blijf zoveel mogelijk thuis." Een Geffense huisarts waarschuwt op Facebook voor het coronavirus door een aangrijpend verhaal van een patiënt te delen. "Als u dit niet van mij aanneemt, doet u dat misschien wel nadat u het persoonlijke verhaal van een patiënt van mij gelezen hebt."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant