Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Burgemeester van Breda noemt oproep om binnensteden te mijden 'een beetje gek'

Burgemeester Paul Depla van Breda noemt de oproep van minister-president Rutte om de binnensteden te mijden 'een beetje gek'. Je kunt volgens Depla niet verwachten dat de winkels open kunnen blijven als er geen klanten mogen komen. Hij noemt dat zondagmiddag in de talkshow KRAAK op Omroep Brabant 'schizofreen'.

Lees meer

'Nieuwe coalitie is fatale stap voor het CDA', denkt oud-gedeputeerde Paul Rüpp

Tien jaar lang was Paul Rüpp fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten en gedeputeerde. Nu kijkt hij met zorgen naar zijn partij, omdat die met Forum voor Democratie, de VVD en Lokaal Brabant de provincie gaat besturen.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: 74 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Het aantal coronapatiënten dat in Brabantse ziekenhuizen ligt, is de afgelopen 24 uur weer verder afgenomen, het zijn er 275. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis. Zowel uit de provincie als het belangrijkste nieuws daarbuiten.

Lees meer

Dief springt vanaf scooter op rijdende quad en gaat ervandoor

Op brutale wijze is een 28-jarige man uit Breda zaterdag bestolen van zijn quad. Twee dieven sloegen toe toen ze op een scooter naast de quad reden.

Lees meer

Henk Krol wil leden meer laten beslissen bij zijn nieuwe partij: 'Echte democratie'

Het politieke roer moet helemaal om als het aan Henk Krol ligt. Met zijn nieuwe Partij voor de Toekomst wil hij naar eigen zeggen ‘echte democratie’. “Omdat we nu de partijleden zélf laten beslissen.”

Lees meer

Johan Vlemmix staat graag zijn partijnaam af aan Henk Krol: ‘Ik sta er helemaal achter’

Henk Krol en Johan Vlemmix hebben overleg gehad over de naam van de nieuwe partij van Krol. De nieuwe partij van Krol heet Partij voor de Toekomst en die naam lijkt erg veel op Partij van de Toekomst, de partij waarmee Vlemmix aan verschillende landelijke en lokale verkiezingen meedeed.

Lees meer

Minder coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen: 'Maar we zijn er nog niet'

Er liggen weer minder mensen met het coronavirus in de Brabantse ziekenhuizen. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in onze provincie. Zondag liggen er in totaal 275 patiënten in ziekenhuizen. 55 Van hen zijn nieuw opgenomen.

Lees meer

Cees vocht eerst tegen de Duitsers, daarna tegen zichzelf

Als de Duitsers op 10 mei 1940 Nederland binnenvallen, is Cees Sleegers soldaat. De jonge man uit Veldhoven vecht voor wat hij waard is. Het is onbegonnen werk, maar Cees dwingt respect af voor zijn manier van vechten. In de oorlogsjaren ziet Cees verschrikkelijke dingen. Iets waar hij in de jaren na de bevrijding veel last van heeft. Wat hij zag, laat hem nooit meer los.

Lees meer

Handhaver en agenten mishandeld omdat ze willen ingrijpen bij geluidsoverlast

Een handhaver van de gemeente Drimmelen is zaterdagmiddag mishandeld in Terheijden. Een 41-jarige man uit die plaats was boos omdat de buitengewoon opsporingsambtenaar onderzoek deed na een melding over geluidsoverlast. Ook in Hank was het raak. Daar werd een 36-jarige vrouw aangehouden. Ook die verzette zich hevig.

Lees meer

Henk Krol stapt na wekenlang conflict uit 50Plus en zet eigen partij op

Partijleider en Eindhovenaar Henk Krol verlaat 50Plus en zet zijn eigen partij op. Na een wekenlang conflict binnen de partij zegt hij zijn lidmaatschap op.

Lees meer

Bewoner (56) zwaargewond bij brand in woning boven slagerij in Gemert

Een 56-jarige man is zondagmorgen zwaargewond geraakt bij een brand in een appartement boven de winkel van Keurslager Johan Jansen in de Nieuwstraat in Gemert. Rond acht uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant