Openen in browser

        

Meisje (12) aangehouden na mishandeling jongen (17) door groep in Tilburg

Een 17-jarige jongen is zaterdagmiddag mishandeld door een groep jongeren op de Stappegoorweg in Tilburg. Dit gebeurde tussen kwart voor vier en tien over vier 's middags, vlakbij het bushokje bij de Ireen Wüst-ijsbaan. Een 12-jarig meisje en een 18-jarige man zijn aangehouden.

Lees meer

Een wasbeer? Ook deze bijzondere dieren liepen of kropen in Brabant rond

Vught is deze dagen in de ban van de slapende wasbeer. Honderden mensen hebben het dier al op de foto gezet, terwijl hij een uiltje lag te knappen. Maar er lopen wel vaker bijzondere dieren rond in Brabant. Een overzicht.

Lees meer

Coronanieuws: 1184 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze zondag houden we je op de hoogte van al het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Drie mannen gepakt na ongeregeldheden in Vught waarbij man werd mishandeld

Bij een ruzie op de Repelweg en de Molenstraat in Vught zijn zaterdagavond drie mannen aangehouden. Zij zitten zondagochtend nog vast, laat de politie weten. Volgens een getuige verzamelden twee groepen mensen zich en liepen de gemoederen hoog op. Een man van 24 werd mishandeld. Volgens de wijkagent was de aanleiding voor de ruzie een verkeersconflict.

Lees meer

Vernielde Primera in centrum Den Bosch kan eindelijk weer open

Rekken vol met kaartjes, boeken en tijdschriften weer op hun plek en de hele winkel in een gloednieuw jasje. De Primera aan de Visstraat in het centrum van Den Bosch is ruim twee maanden na de plunderingen tijdens de avondklokrellen weer helemaal spic en span. Eigenaresse Maaike Neuféglise is trots en gelukkig, ‘Ik ben zó blij met het resultaat.”

Lees meer

Elles zoekt al 9 maanden naar haar hond Pufi in de bossen in Woensdrecht

Al driekwart jaar zoekt Elles Stuyts uit Schiedam (Zuid-Holland) in de omgeving Hoogerheide naar haar hondje Pufi. Ze raakte hem uit het oog toen hij ontsnapte in Bergen op Zoom. Maar hij kan zeker nog leven, zegt Elles. Zo nu en dan krijgt ze meldingen van mensen die denken het hondje gezien te hebben.

Lees meer

Jongen van 17 rijdt zonder rijbewijs rond in busje met 100 kilo lachgas

In een busje in Den Bosch heeft de politie zaterdagavond een of meerdere cilinders met lachgas gevonden. Het gaat in totaal om honderd kilo lachgas, zo laat de verkeerspolitie weten. Een hoeveelheid die goed is voor het vullen van tienduizend ballonnen.

Lees meer

Derde generatie aspergetelers in Helvoirt: 'Het zit in ons bloed'

Aspergebloed hebben ze, de telgen van de familie Gubbels in Helvoirt. Al drie generaties zitten ze in het dorp in de teelt van het witte goud, maar daarvoor zaten er ook al telers aan oma's kant. Hoewel er inmiddels heel wat meer kilo's geoogst worden dan in het prille begin is er één ding onveranderd gebleven: alle asperges komen van de koude grond.

Lees meer

Guur weer en sneeuw op komst: 'Begin van de week is het bijna winter'

Weet je nog, afgelopen woensdag? Ruim 25 graden was het toen in Brabant, de eerste zomerse dag van dit jaar. Hopelijk ben je daar niet te snel aan gewend geraakt, want begin komende week is het 'bijna winter', vertelt Alfred Snoek van Weerplaza.

Lees meer

Zalige beelden: paashaas serveert gekleurde eieren in Dierenrijk

De paashaas moest vanochtend al vroeg uit de veren om de dieren van het Dierenrijk in Mierlo te verrassen met een heerlijk ontbijtje. Ook dit jaar stonden er weer kleurrijk beschilderde eieren op het paasmenu.

Lees meer

Vera verstopt met Pasen geen eitjes, maar keitjes

Paaseieren verstoppen is zó 2020, moet Vera Kempenaers uit Putte gedacht hebben. Zij verstopt dit weekend samen met haar kinderen meer dan vijftig vrolijk beschilderde keitjes in het Moretusbos.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant