Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Man laat zich niet intimideren door straatrover en pakt vuurwapen af

Een man heeft zaterdagavond rond kwart voor tien geprobeerd een 39-jarige man uit Zaltbommel te beroven voor de portiek van een flat aan de Dertien Loten in Den Bosch. Hij bedreigde zijn slachtoffer uit het niets met een vuurwapen en eiste geld.

Lees meer

Coronanieuws: 4007 nieuwe coronabesmettingen in een dag, toename Tilburg zet niet door

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Auto vol inbrekersgereedschap en drugs, bestuurder is bekende van de politie

De politie heeft zaterdagavond een man betrapt die in zijn auto een aantal inbrekerswerktuigen had liggen. Hij werd in Etten-Leur op de Moerdijksepostbaan aan de kant gezet.

Lees meer

Man aangehouden voor steekpartij bij huis in Veldhoven, jongen gewond aan rug

De man die zondagmorgen is aangehouden vanwege een steekpartij in Veldhoven is de bewoner van het huis aan de Ringoven waar dit incident gebeurde. Bij de steekpartij raakte een jongen van zeventien gewond aan zijn rug.

Lees meer

Zes mensen gewond bij botsing van twee auto's in Bergen op Zoom

Zes mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een botsing van twee auto’s in Bergen op Zoom. Rond kwart over tien werd een Mercedes achterop geramd door een Volkswagen Polo. De slachtoffers zaten in de twee auto’s. Allen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Beide auto’s zijn total loss.

Lees meer

Brabantse verpleeg- en zorghuizen vreesden in maart coronagolf en vroegen om 2500 extra medewerkers

Brabantse verpleeg- en woonzorgcentra hielden dit voorjaar rekening met de komst van 3000 extra patiënten vanwege het coronavirus. Om hen op te vangen werd aan de ministeries van Volksgezondheid en Defensie om meer dan 2500 extra medewerkers gevraagd. Dit staat in een bijstandsverzoek dat de instellingen samen met Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant exact een half jaar geleden naar 'Den Haag' stuurden.

Lees meer

Het wordt 'tamelijk koel' komende week, ook een paar stevige buien op komst

Het sombere weer waarmee we deze week geconfronteerd werden, houdt aan. Ook komende week regent en waait het behoorlijk, vertelt Diana Woei van Weerplaza.

Lees meer

Wat doet deze boom onder het zand? Frans Kapteijns beantwoordt vragen in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij in Stuifmail aandacht aan een Spaans insect, de chicken of the woods en eitjes en nimfen van de smalle randwants.

Lees meer

Bruidegom 'Babs Benny' uit Den Bosch kreeg de smaak te pakken en is nu trouwambtenaar

"Een trouwdag moet een onvergetelijke dag zijn. Daarbij probeer ik een onvergetelijke trouwambtenaar te zijn", aldus Benny Hölzken uit Den Bosch. Sinds twee jaar trouwt hij stellen en doet dat onder de naam 'Babs Benny'. Als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) waarmee je, zoals hij het zelf zegt, 'de blits kan maken',

Lees meer

Eerste deelnemers Alternatieve Bredase Singelloop over de finish

Ondanks corona is er dit jaar toch een Bredase Singelloop. Al ziet het er vanwege corona anders uit dan anders. Geen massastart bij het Stadskantoor of finish op de Grote Markt. De streep ligt dit jaar bij de eigen voordeur van de deelnemers. Het officiële startschot van de Alternatieve Singelloop aan de Vossenlaar in Bavel was zondagmorgen live online te volgen bij Omroep Brabant.

Lees meer

'Dit kan niet beter', trainer Maurice Steijn dik tevreden over bliksemstart van koploper NAC Breda

Iedere trainer begint met bepaalde verwachtingen aan een nieuw seizoen. Maar dat NAC Breda na zes gewonnen wedstrijden en een overtuigend doelsaldo de ranglijst zou aanvoeren in de Keuken Kampioen Divisie, daar kon de nieuwbakken trainer Maurice Steijn alleen maar van dromen. “Dit kan niet beter.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant