Openen in browser

        

Coronanieuws: aantal besmettingen in Brabant blijft onverminderd hoog

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

PSV maakt geen fout thuis tegen Heracles en mag zich even koploper noemen

PSV heeft eenvoudig gewonnen van Heracles Almelo. In eigen huis speelde de Eindhovenaren een goede wedstrijd en won het met 3-1. Door de overwinning stijgt de ploeg van Roger Schmidt naar een voorlopige eerste plek op de ranglijst.

Lees meer

Daan (6) zamelt lege flessen in voor Oekraïne: 'Al 400 flessen opgehaald'

Hij is nog maar 6 jaar oud, maar toch wilde Daan Hamels uit Chaam iets doen om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Hij zamelt daarom in het hele dorp lege flessen in. Het statiegeld gaat naar het goede doel. De teller staat inmiddels op ruim 400 flessen.

Lees meer

Steekpartij op vakantiepark in Kaatsheuvel, verdachte aangehouden

Bij een steekpartij zijn zaterdagavond rond half negen twee mensen gewond geraakt. Dat gebeurde op een vakantiepark aan de Duinweg in Kaatsheuvel.

Lees meer

Levensgevaarlijke situatie op A17: dronken man parkeert auto midden op weg

Een stilstaande auto veroorzaakte zaterdagavond een levensgevaarlijke situatie op de A17 bij de afrit Stampersgat. In de auto, die midden op de weg stond, zat een 40-jarige man uit Ridderkerk die nergens op reageerde.

Lees meer

112-nieuws: gewonde bij botsing Tilburg • brand bij autobedrijf

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Overval op PLUS-supermarkt in Eindhoven, medewerker bedreigd met mes

De PLUS-supermarkt aan het Dirigentplein in Eindhoven is zaterdagavond rond kwart over zeven overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker bij de servicebalie met een mes en deed een greep in de kassa. Daarna ging hij ervandoor.

Lees meer

Arrestaties na onrustige nacht in Bossche horeca

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zes jongeren opgepakt tijdens het stappen in Den Bosch. Het was een onrustige nacht in de Bossche horeca. De zes zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan een ambtelijk bevel om het gebied rond de Bossche horeca te verlaten.

Lees meer

Na corona voorbereiden op het volgende virus: 'Maar genieten nu het kan'

In de werkkamer van de Bredase burgemeester Paul Depla staat nog ontsmettingsmiddel en handen schudden is er aan het begin van het vraaggesprek niet bij. "Je zal mij niet horen zeggen dat corona voorbij is. Wellicht dat deze variant kracht heeft verloren, maar we weten nog niet hoe het verdergaat. We moeten waakzaam blijven." Depla heeft een aantal heel concrete ideeën over hoe die waakzaamheid eruit moet zien.

Lees meer

Waarom zingt deze merel nog om elf uur 's avonds? Frans Kapteijns weet het

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij in Stuifmail aandacht aan bolletjes aan een eikenboom, heel veel ooievaars en een zonnebadende kleine beer.

Lees meer

Russische school in Eindhoven maakt zich zorgen: 'Kunnen we nog les geven?'

Het zijn verwarrende tijden voor het centrum voor Russische taal in Eindhoven. De docenten en de leiding leven mee met de inwoners van Oekraïne en Rusland. Maar vooral denken ze deze tijd aan de meisjes en jongens die allerlei lessen op hun school volgen. “Veiligheid staat voorop.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan