Openen in browser

        

Coronanieuws: 768 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze zondag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Thierry Baudet trekt honderden mensen naar bijeenkomsten in Helmond en Eindhoven

Op de verkiezingsbijeenkomsten van Forum voor Democratie in Helmond en Eindhoven zijn zondag honderden mensen afgekomen. Lijsttrekker Thierry Baudet moest in Helmond enkele keren zijn toespraak onderbreken om het publiek op te roepen de coronamaatregelen te respecteren.

Lees meer

Kitty wil niet dat de nieuwe N279 dwars door haar kerstbomenbos komt

Een nieuwe weg dreigt een einde te maken aan het levenswerk van het Helmondse ‘kerstbomenvrouwtje’ Kitty Schuurmans. Ze verkoopt al tientallen jaren kerstbomen, taxussen en buxussen. Een nieuwe weg loopt dwars door haar kerstbomenbos en daarom gaat Kitty volgende week naar de Raad van State, die nog 60 andere bezwaren behandelt. “Als die weg hier komt, wordt dat mijn dood." De provincie wil dat de weg in 2024 klaar is.

Lees meer

Lichaam ontdekt in water in Eindhoven, kade is afgezet

In het water langs de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven is zondagochtend een lichaam ontdekt. De kade is afgezet en er wordt onderzoek gedaan.

Lees meer

Run op babywinkels na opheffing van lockdown: 'Even nieuwe kinderwagen uitproberen'

De telefoon bij Babypark ontplofte deze week na de bekendmaking dat de babywinkel weer klanten mocht ontvangen. Heel beperkt weliswaar en onder strenge voorwaarden, maar in het grote filiaal in Roosendaal is iedereen blij dat klanten weer naar binnen mogen. "Mensen willen toch even uitproberen hoe je zo'n nieuwe kinderwagen uitklapt."

Lees meer

Gewonden bij 'flinke vechtpartij' in flat in Tilburg: 'Bloedspetters zaten op capuchon'

Bij een vechtpartij in een flat aan de Professor Verbernelaan in Tilburg zijn zaterdagnacht verschillende mensen gewond geraakt. Een 18-jarige Tilburger moest zelfs naar een ziekenhuis worden gebracht.

Lees meer

Automobilist veroorzaakt ravage in Budel: 'Brokstukken kwamen in verschillende tuinen terecht'

Een automobilist heeft zondagochtend een ravage veroorzaakt in Budel. Hij raakte op de Burgemeester Van Houtstraat van de weg, botste tegen een geparkeerde bestelbus en die belandde door de klap in de voortuin van een huis. Het ongeluk gebeurde rond acht uur.

Lees meer

Bestuurder racet met 214 kilometer per uur over N261 en mag rijbewijs én auto inleveren

Een 26-jarige man uit Goirle heeft zaterdagavond zijn rijbewijs en auto moeten inleveren. Hij reed met 214 kilometer per uur over de N261 tussen Tilburg en Loon op Zand. Mei vorig jaar was de snelheidsduivel ook al enkele maanden zijn rijbewijs kwijt.

Lees meer

Joris Van Gool boos, teleurgesteld en verbaasd na diskwalificatie op EK Atletiek

"Ik vraag mezelf nog steeds af wat er is gebeurd. Ik heb geen idee, ik bewoog." De Tilburgse atleet Joris van Gool had kansen op een medaille op de 60 meter sprint op het Europees Kampioenschap Atletiek in Polen. Maar hij werd uit het toernooi geschoten, omdat hij bewoog bij de start. Een dag later is de emotie nog niet gezakt, zo bleek tijdens een interview in het Omroep Brabant radioprogramma De Zuidtribune.

Lees meer

Brommobiel rijdt de A67 op bij Eersel

Een oudere bestuurder is zaterdagmiddag met een brommobiel de A67 opgereden bij Eersel. Het voertuig reed in de richting van Eindhoven en is door de politie ter hoogte van tankstation Oeienbosch in Veldhoven van de snelweg gehaald.

Lees meer

Wat lekt deze boom? Frans Kapteijns geeft antwoord op vragen in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer in Stuifmail aandacht voor een lekkende boom, ooievaars in Nederland en hondenpoep.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant