‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 

Zie je alleen tekst en geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie.

 

26 september 2024

 
 

Nieuwsbrief Oude Wijken

 

Nieuwe inrichting Molukkenplantsoen en rond Hamburgervijver

De gemeente werkt aan een nieuwe inrichting van het Molukkenplantsoen en de Hamburgervijver. Afgelopen jaar hebben we een deel van de groenvakken rondom de Hamburgervijver opnieuw ingericht. Nu gaan we aan de slag met de groenvakken in het Molukkenplantsoen. 

De voorbereidende werkzaamheden beginnen op maandag 30 september en duren naar verwachting tot en met vrijdag 11 oktober. Van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 1 november voeren we snoeiwerkzaamheden uit en gaan er nieuwe planten de grond in. Kijk voor meer informatie op mooiewijken.nl.

 

Gemeente vervangt parkeerautomaten in Oosterparkwijk

De gemeente vervangt volgende week (vanaf maandag 30 september) de parkeerautomaten in de Oosterparkwijk. Hoewel steeds meer mensen betalen voor parkeren via een app op hun telefoon, kunnen we niet zonder betaalautomaten op straat. De nieuwe automaten zijn voorzien van de laatste technieken. Kijk voor meer informatie op onze website.

 

Initiatieven voor en door ouderen: ‘Houd er plezier in!’

‘Houd er plezier in!’. Een motto dat ouderen in de gemeente Groningen uitnodigt om actief te blijven en elkaar te ontmoeten. Op talloze plekken zijn initiatieven voor en door ouderen, om samen met anderen plezier in het leven te houden of te (her)vinden. 

Zo worden in de gemeente Grip & Glans-trainingen gegeven, UP!-gesprekken gevoerd en kunnen ouderen nieuwe energie opdoen bij Samen Vitaal. Meer informatie hierover vind je op de website Drie Manieren. 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van donderdag 26 september tot en met woensdag 2 oktober zijn er ook in de wijken allerlei activiteiten te ondernemen. Wethouder Inge Jongman nam bijvoorbeeld een kijkje bij Beijum Kookt. Lees meer over het aanbod en de ervaringen van een deelnemer aan de Grip & Glans-training op de website Week tegen Eenzaamheid.

 

Donderdag 3 oktober is het Groninger Marktendag

Op donderdag 3 oktober verandert het centrum van Groningen in een waar marktparadijs met maar liefst zeven verschillende markten. De Groninger Marktendag is de grootste markt van Noord-Nederland. Het marktterrein loopt van de Grote Markt via Tussen Beide Markten en de Vismarkt door via het Akerkhof tot en met de Brugstraat.

Op de Groninger Marktendag vind je boeken, platen, vintage kleding, brocante, lokale lekkernijen en nog veel meer. Kinderen kunnen zich vermaken in de kinderdraaimolen of op de Kiddy Fun speelwagen op de Vismarkt. Er zijn twee opslagdepots waar je jouw aankopen veilig en gratis kan stallen. De markt is geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Op de website van Groninger Marktendag vind je meer informatie. 

 

Feestelijke (her)opening van de Groninger Archieven

Op zaterdag 28 september openen de Groninger Archieven van 11:00 tot 17:00 uur de deuren na een grote verbouwing. Tijdens deze Open dag leer je de Groninger Archieven beter kennen met een programma van rondleidingen, lezingen en andere activiteiten voor jong en oud. Verken het vernieuwde gebouw, neem een kijkje achter de schermen en ontdek de rijke collectie. Wil je gewoon even rondneuzen? Ook dan ben je van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de website van Groninger Archieven.

Voorgevel Groninger Archieven. Foto: Ivo Niemeijer.

 
                                                          Â