Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
 
15 februari 2020
Nieuwsbrief Over de Laak
 
11 maart inloopbijeenkomst: ’t Hammetje

Op dit moment werken we aan de afronding van het voorlopig ontwerp voor het gebied ’t Hammetje, onderdeel van Over de Laak. We maken een plek voor de inwoners van Vathorst waar je kunt recreëren, wandelen, fietsen, sporten en spelen in een natuurlijke omgeving rond de waterplas. Ook willen we kleinschalig ruimte bieden aan andere functies, onder andere de scouting. Het wordt een recreatieplek die voor iedereen toegankelijk is met een divers landschap en veel natuur.
We bewaren de geschiedenis van ‘t Hammetje en maken een fijne natuurlijke speelplek voor de kinderen. Het ontwerp sluit aan bij de ontwikkelingsvisie Over de Laak die destijds tot stand is gekomen via participatie met bewoners en andere belanghebbenden. Op 11 maart 2020 bieden we u graag de mogelijkheid om het plan te bekijken tijdens een inloopbijeenkomst:

Tijd: woensdag 11 maart van 20.00 tot 21.00 uur
Locatie: I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2, 3825 RV Amersfoort

De direct aanwonenden krijgen apart een persoonlijke uitnodiging.

 
Het totaalplaatje

We zijn bezig met de uitwerking van de visie Over de Laak. Deze visie gaat over de groen recreatieve ontwikkeling van de grond die in eigendom is van de gemeente. Dat gaat om de drie deelgebieden: Waterrijk, ‘t Hammetje en Speelpolder. Deze drie locaties, aan de noordkant van Vathorst, gaan de komende jaren veranderen.
We creëren natuur, plek voor recreatie en we voegen een aantal functies toe zoals een voedselbos, stadslandbouw en een moestuinenvereniging. De ideeën voor de ontwikkeling van de gebieden zijn voortgekomen uit een participatieproces waar ook veel inwoners van Vathorst aan mee hebben gedaan.

 
Waterrijk

Waterrijk, het meeste westelijke gebied in Over de Laak, is bijna klaar voor uitvoering. Het bestemmingsplan is definitief en we kunnen het gebied inrichten. We verwachten daar voor de zomer mee te starten. In dit nieuwe natuurgebied komen drassige velden voor de weidevolgels om te foerageren en bloemrijke graslanden fleuren de Eempolder op. Via klompenpaden kunnen de inwoners van Vathorst genieten van de nieuwe natuur. En er komt een vogelkijkplek. Tegen de woonwijk aan is er straks een zone voor diverse recreatiemogelijkheden, zoals een aanlegplek voor kano’s, een tuinderij en een voedselbos. Honden krijgen er een losloopgebied. Ook wordt er een volkstuinenparkje gecreëerd voor inwoners om te tuinieren. Voor mindervaliden leggen we een kleine parkeerplaats aan zodat ook zij het gebied in kunnen.

 
Meer informatie

Meer informatie over de ontwikkelvisie en de deelgebieden van Over de Laak kunt u vinden op www.amersfoort.nl/overdelaak.

Hebt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen? Stel deze dan gerust via overdelaak@amersfoort.nl.

 

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I