Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
15 februari 2024
Nieuwsbrief Over de Laak
 

Inloopbijeenkomst ’t Hammetje

De komende tijd voert de firma J.P. Schilder B.V. in opdracht van de gemeente Amersfoort werkzaamheden uit aan ‘t Hammetje. Tijdens een inloopbijeenkomst willen de gemeente en Schilder B.V. je informeren over de werkzaamheden. Hieronder vind je alvast meer informatie.

Je bent van harte welkom op donderdag 29 februari 2024, tussen 19.00 en 20.30 uur in kerk Kruispunt Vathorst, Terschellingkade 22, 3826 DJ Amersfoort.

Welke werkzaamheden pakken we op?

Rond de oevers van ’t Hammetje en in de noordpunt van het gebied wordt zoals je misschien al weet een groen, recreatief gebied ontwikkeld. Deze werkzaamheden hebben betrekking op de eerste fase van de ontwikkeling van het gebied en worden van februari tot en met september 2024 uitgevoerd. Deze fase bestaat uit werkzaamheden in en om het water, zoals:

- Het verbreden van een deel van de oevers

- Het herschikken van puin op de bestaande waterbodem

- Het aanbrengen van een afdeklaag op de waterbodem

- Het opengraven van het schiereiland, in meerdere losse eilanden

Nieuwsbrief tijdens de uitvoering werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden verstuurt de firma Schilder maandelijks een digitale nieuwsbrief om je te informeren over de status van de werkzaamheden. Je kan je aanmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar caroline@jpschilder.nl. Deze nieuwsbrief zal naast de reguliere Over de Laak nieuwsbrief worden verzonden.

 

Speelpolder

Het ontwerpbestemmingsplan Over de Laak - Speelpolder heeft ter inzage gelegen. Er zijn 6 zienswijzen ingediend. Deze zijn samengevat en van een gemeentelijke reactie voorzien in een zogeheten zienswijzennota. De zienswijzennota wordt samen met het bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting neemt de gemeenteraad hierover in maart of april een besluit. Zienswijzen zouden een reden kunnen zijn dat het bestemmingsplan wordt aangepast.

Is het bestemmingsplan vastgesteld, dan volgt nog de beroepsprocedure. Belanghebbenden kunnen dan over het bestemmingsplan in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Skaeve Huse: notitie vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 30 januari de kaderstellende notitie vastgesteld voor de komst van Skaeve Huse aan de Palestinaweg. De raad stemde ook in om een aantal maatregelen mee te nemen in het zogenoemde ‘woonzorgplan’ dat nu samen met de zorgorganisatie wordt opgesteld. Daarmee komt de raad tegemoet aan zorgen van omwonenden. 

Hoe nu verder

De komende maanden gaan gemeente, woningcorporatie en zorgaanbieders samen een concept uitwerkingsvoorstel maken. Hierin worden de plannen en eisen verder uitgewerkt. Denk hierbij aan de inrichting van de locatie en groen en het woonzorgplan. Het gaat daarbij onder andere over locatiebeheer, de organisatie van zorg en hoe de omwonenden worden betrokken. Natuurlijk wordt ook bij deze fase de bestaande klankbordgroep weer geraadpleegd. De verwachting is dat de gemeenteraad het uitwerkingsvoorstel in het najaar van 2024 kan vaststellen.

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I