Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
 
Nummer 2
23 juli 2020
Nieuwsbrief Over de Laak
 
Wat gebeurt er in het gebied Over de Laak?

In maart van dit jaar legden wij het voorlopig ontwerp van ’t Hammetje aan u voor. Het ontwerp werd enthousiast ontvangen en menig bewoner had er nog een zinvolle aanvulling op. Nu maken wij het definitief ontwerp voor dit gebied, waarna de gemeenteraad het bestemmingsplan kan vaststellen. Het definitieve ontwerp kunnen we naar verwachting begin 2021 aan u laten zien. ‘t Hammetje wordt een recreatieplek die voor iedereen toegankelijk is, met een divers landschap en veel natuur. Je kunt er recreëren, wandelen, fietsen, sporten en spelen in een natuurlijke omgeving rond de waterplas.

 

Aanvraag vergunning zand afgraven Waterrijk

In het gebied Over de Laak maken we werk met werk. Dat doen we als volgt: voor de realisatie van Waterrijk, moet grond worden afgegraven. Deze grond gebruiken we in ’t Hammetje om de grond op te hogen. In de noordelijke punt van ’t Hammetje gaan we namelijk natuur creëren met een heuvelachtig landschap. De grond uit Waterrijk wordt daarom verplaatst naar ’t Hammetje. Zo maken we werk met werk, wat kosten bespaart en het aantal verkeersbewegingen beperkt. 

Voor het verplaatsen van deze grond is een vergunning nodig. Deze vragen we binnenkort aan. De exacte planning van de werkzaamheden is nog niet duidelijk; na de zomer start de aanbesteding. Het duurt dan ook nog ongeveer 6 maanden voordat in het gebied iets te merken valt van het storten van het zand. De omgeving wordt ingelicht over de rijroutes van de vrachtwagens.

Maaien en snoeien in ’t Hammetje

Het gebied is erg dicht begroeid. In oktober starten we daarom in een deel van 't Hammetje met het weghalen van een aantal struiken en dunne bomen. We maaien dan ook een deel van het gras, de brandnetels en de bramen. Dit is nodig om een goed beeld te krijgen van wat we kunnen behouden. We laten zoveel mogelijk met rust, zeker de delen die natuur blijven. Bij de werkzaamheden letten we natuurlijk op de planten en dieren die er nu leven. We doen dit in het najaar, zodat de dieren een plekje voor de winter kunnen vinden in de delen waar we niet aan het werk gaan.

In het najaar wordt een bomenonderzoek uitgevoerd, voor bomen dikker dan 15 centimeter. Met de resultaten daarvan maken we een definitief plan voor de bomen en voor de groene inrichting van het gebied. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit project en de actuele stand van zaken op www.amersfoort.nl/overdelaak

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I