Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
8 juni 2023
Nieuwsbrief Over de Laak
 

Gemeenteraad stelt bestemmingsplan ’t Hammetje vast

De gemeenteraad heeft op 30 mei 2023 unaniem het bestemmingsplan voor ’t Hammetje vastgesteld. De publicatie hierover en over de verdere procedure staat sinds woensdag 7 juni 2023 in het gemeenteblad en op onze website. De stukken liggen van vrijdag 9 juni tot en met donderdag 20 juli ter 2023 inzage.

Amendement en motie

De gemeenteraad heeft een amendement en motie aangenomen. Met het amendement geeft de raad het college de opdracht om bij de inrichting te onderzoeken welke extra maatregelen voor vleermuizen mogelijk zijn, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vleermuiskasten.

Met de motie vraagt de raad het college om bij de inrichting van het plan onderzoek te doen naar de mogelijkheid om beschermde natuur als kruidenrijk gras en struiken zoveel mogelijk te compenseren. Ook wordt er gevraagd of er onderzoek gedaan kan worden naar de mogelijkheid om struiken of andere struikwilgen langs de oever te plaatsen, waardoor de inrichting functioneel is voor vleermuizen.

Hoe nu verder?

Voordat we de plannen daadwerkelijk kunnen uitvoeren, moeten we nog een aantal procedures doorlopen. Zo is onder meer een kapaanvraag ingediend en is een watervergunning nodig. Dit traject ronden we naar verwachting aan het einde van de zomer af. Naast de benodigde vergunningen worden de contractdocumenten en uitvoeringstekeningen opgesteld. We kiezen voor een gefaseerde realisatie van het plan. De eerste werkzaamheden in het gebied beginnen naar verwachting in het najaar van 2023.

 

Waterrijk en Speelpolder

Waterrijk is midden 2022 opgeleverd. De komende jaren kan het gebied verder uitgroeien tot een natuurgebied en broedplaats voor allerlei vogels. In het gebied liggen wandelpaden en er zijn een paar verblijfspunten aangelegd, waar je naar de vogels kunt kijken.

Het conceptbestemmingsplan voor deelgebied Speelpolder wordt naar verwachting rond de zomervakantie naar de vooroverlegpartners, onder andere Provincie Utrecht en Veiligheidsregio Utrecht, gestuurd. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Hierover word je via een nieuwe nieuwsbrief op de hoogte gebracht.

Brug over de Laak

In de vorige nieuwsbrief meldden wij dat er een peiling in de gemeenteraad wordt gehouden over de brug over de Laak. De peiling in de raad was afgelopen dinsdag 6 juni. We hebben 3 keuzes voorgelegd, namelijk:

  • brug met traptreden (niet toegankelijk voor rolstoel en kinderwagen)
  • brug met hellingbanen (wel toegankelijk voor rolstoel en kinderwagen)
  • geen brug

De gemeenteraad heeft met een meerderheid besloten voor 'geen brug'. Het officiële besluit is als volgt: Een scopewijziging van de visie Over de Laak door af te zien van de realisatie van een extra brugverbinding.

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I