Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
12 juni 2024
Nieuwsbrief Over de Laak
 
't Hammetje

Het noordelijke schiereiland in ’t Hammetje is open gegraven in drie afzonderlijke eilandjes. Hierdoor ontstaan mooie lange zichtlijnen en verbetert de kwaliteit van het water aan de achterzijde van het eiland zodat het water beter kan circuleren.

Nieuwe inrit voor de aannemer gemaakt
De aannemer Schilder voert behoorlijk wat zand en grond aan voor het verbreden van de oevers. Dit wordt aangevoerd met vrachtwagens via de Domstraat. Om overlast voor de omwonenden te beperken, maakte de aannemer een nieuwe inrit direct aan het begin van de Domstraat. Vanaf daar kunnen vrachtwagens gemakkelijk en veilig het werkterrein in rijden.

Op de hoek van de Domstraat en de Verbindingsweg staat sinds kort een bouwbord.

Open dag ’t Hammetje 14 september
In de vorige nieuwsbrief lieten we je weten dat er in juni een open dag zou zijn. Omdat wat verder in het jaar de contouren van het eindresultaat veel beter zichtbaar zijn, is de open dag nu op 14 zaterdag september gepland. Hierover meer in een volgende nieuwsbrief. In verband met de zomerperiode komt de volgende nieuwsbrief eind augustus/begin september pas weer uit.
Save the Date: Noteer zaterdag 14 september alvast in je agenda; we laten je dan de interessante ontwikkelingen in ’t gebied zien!

 
Speelpolder

Het bestemmingsplan voor Speelpolder is op 17 mei definitief (onherroepelijk) geworden. De aanbesteding voor de inrichting van Speelpolder staat sinds 6 juni op TenderNed (officiële aanbestedingswebsite voor overheid). Ook zullen er sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Voor de omgeving betekent dit een tijdelijke toename van bouwverkeer en geluid. De direct omwonenden krijgen hierover een brief.

Als alles volgens plan verloopt kunnen we medio augustus een aannemer contracteren. Dan kan het werk in september starten. Ergens eind 2025 zullen de werkzaamheden klaar zijn en wordt Speelpolder opengesteld voor de inwoners van Vathorst.

Waterrijk

Omdat Waterrijk een gebied is dat intensief wordt bezocht door vogels en zij daar graag nestelen, was dit gebied tijdelijk niet helemaal toegankelijk voor wandelaars. Een klein rondje was wel mogelijk. Honden zijn er so wie so niet welkom. Honden kunnen de rust van vogels flink verstoren, vandaar dat zij niet welkom zijn in het gebied. Wel is er aan de rand van Waterrijk een hondenuitlaatplek, waar de honden los mogen lopen en lekker kunnen snuffelen en ravotten.

Skaeve Huse
Op 31 januari heeft de raad de kaderstellende notitie voor Skaeve Huse aan Palestinaweg Oost vastgesteld. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met de woningcorporatie en zorgprofessionals gewerkt aan een concept woonzorgplan. Op maandag 3 juni waren de klankbordgroep leden uitgenodigd om het concept woonzorgplan te bespreken. Het is de bedoeling dat in het derde kwartaal van 2024 het uitwerkingsvoorstel en woonzorgplan worden voorgelegd aan de raad. 
 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I