Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
15 maart 2022
Nieuwsbrief Over de Laak
 

Ontwerp bestemmingsplan ’t Hammetje ter inzage

Na een uitgebreid participatietraject en jaren van planvorming en onderzoek zijn we nu zover dat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd. Dat is nodig om straks uitvoering aan het plan te kunnen geven en het gebied in te richten als recreatieve plek. Een plek om te wandelen, fietsen, sporten en spelen in een natuurlijke omgeving rond de bestaande waterplas.

Het ontwerpbestemmingsplan ’t Hammetje ligt tot en met woensdag 20 april 2022 ter inzage. Meer informatie over het plan en hoe u een reactie (zienswijze) kunt geven op dit plan is te vinden op onze website.

Video

Vorig jaar bracht wethouder Roald van der Linde een bezoek aan ’t Hammetje. Bekijk de video.

 

Land In Zicht

Land In Zicht is een zorgerf aan de rand van Vathorst met dagbesteding en leer-werktrajecten en krijgt een plek in Waterrijk. Land In Zicht vindt het belangrijk dat iedereen zich daar thuisvoelt. Iedereen is welkom op de mooie locatie in de natuur, waar je kunt ontspannen en genieten.

Land In zicht staat voor een sterke lokale samenleving waarin iedereen iets kan doen en waardevol is. Samen werken aan mogelijkheden. En dat samenwerken doen ze op het Tuinpark in de stadstuinderij. Ook onderhouden ze op ecologische wijze tuinen in de buurt. 

In mei starten ze met de bouw van een prachtige hoeve met een huiskamer voor de wijk en een theehuis. Je bent ook welkom op de stadstuinderij. Het is mogelijk om in deze lokale en duurzame gemeenschap te investeren. Op de website van Land In Zicht lees je er meer over. 

Tuinpark Laakzijde

Op Tuinpark Laakzijde staat ecologisch tuinieren centraal en wordt straks gehuisvest in Waterrijk. Tuinpark Laakzijde biedt Vathorst een plek waarbij vanuit actief, betrokken en duurzaam burgerschap wordt bijgedragen aan een gezonde en inclusieve gemeenschap.

Voedselbewustzijn, educatie, ontmoeting en de biodiversiteit op het tuinpark zijn de kernelementen. Op verschillende manieren kunnen de inwoners van Vathorst hiermee in aanraking komen. Een eigen moestuin is een mogelijkheid. Of genieten van meerjarige vrucht gevende bomen en struiken in het voedselbos. Inwoners van Vathorst kunnen zelf actief bijdragen aan de ontwikkeling van Tuinpark, kijk op laakzijde.nl.

In de hoeve en de natuurschuur kan men straks terecht voor een breed aanbod aan activiteiten zoals (natuur)excursies, educatie over eetbare natuur, verwerking van streekproducten, natuurbeleving en kleinschalige natuurevents.

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I