Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
11 mei 2022
Nieuwsbrief Over de Laak
 

Waterrijk

Het gebied van Waterrijk nadert z’n voltooiing! Zoals eerder vermeld, was eerst de grond te nat om te kunnen werken en was er daarna een vertraging in het leveren van het benodigde hout voor de bruggen. Het weer is goed en het hout is er. Er wordt nu volop gewerkt en het ligt in de verwachting dat het gebied voor de zomer echt klaar is. We houden u op de hoogte, want een officiële markering van de openstelling willen we u niet onthouden. Waterrijk wordt een natuurwandelgebied voor de inwoners van Vathorst, met in de kern een stiltegebied voor de vogels en andere dieren. Aan de rand is een hondenlosloopplek die al in gebruik is.

Binnenkort wordt de hondenplek nog wel weer kort afgesloten om de grond op te hogen en opnieuw in te zaaien. Land In Zicht gaat er binnenkort een nieuw onderkomen bouwen. Ook Tuinpark is er neergestreken met onder andere een voedselbos en pluktuin.

 

Bestemmingsplan Over de Laak, ’t Hammetje

De zienswijzen (reactie) termijn voor het ontwerpbestemmingsplan Over de Laak, ’t Hammetje liep 20 april af. We hebben 7 zienswijzen (reacties) ontvangen. Deze worden nu verwerkt in een zogeheten zienswijzennota die samen met het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Een greep uit de zienswijzen; puin in het water, hinder voor dieren, hinder voor omwonenden, verkeersveiligheid Domstraat, parkeeroverlast, (hang)jongeren, wat wordt bedoeld met lichte horeca. En is ook een aantal keer aangegeven dat men het een goed plan vindt.

De planning is nu om de zienswijzennota en het bestemmingsplan vlak voor, of direct na, het zomerreces ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen.

Herinnering enquête Speelpolder – Reageer voor 23 mei

Speelpolder, de centrale kavel in het gebied Over de Laak, wordt ontwikkeld tot een bloemrijk grasland. Er komen enkele polderbosjes en zoals de naam al zegt, willen we er een fijne speelplek maken. Voordat we daarmee starten horen graag van u wat uw ideeën zijn.

We laten meerdere ontwerpen maken waaruit u later kunt kiezen. In de ontwerpen moet variatie goed tot zijn recht komt, staat veiligheid voorop, is het ontwerp financieel haalbaar en zijn de wensen en ideeën van u (buurtkinderen en ouders) meegenomen. Voor meer informatie en deelname aan de enquête kijk op www.amersfoort.nl/speelpolder.

Daar vindt u ook uitleg over deze enquête. Reageer voor 23 mei 2022. Na het verwerken van alle ideeën en de input van de Kinderwijkraad, worden de ontwerpen weer aan u voorgelegd en kunt u een voorkeur aangeven.

Zonneweides
Het gemeentebestuur wil naast meer natuur en recreatie ook de opwek van duurzame energie mogelijk maken in Over de Laak. Het gaat dan om de vraag hoe en waar we 10 hectare aan zonnevelden kunnen inpassen in het gebied. Daarover gaan we in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden. We starten het proces met een excursie naar zonneveld Klarenbeek, om een beeld te krijgen van alle aspecten die een rol spelen bij zonnevelden. Meer informatie lees je op www.amersfoort.nl/overdelaak. Heb je vragen? Stel ze via samenduurzaam@amersfoort.nl.
 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I