Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
4 november 2021
Nieuwsbrief Over de Laak
 
’t Hammetje

Binnenkort starten we met de bestemmingsplanprocedure voor ’t Hammetje, één van de drie deelgebieden zoals vastgesteld in de visie Over de Laak. Het zogeheten vooroverleg is ingegaan en over 3 maanden wordt het plan ter inzage gelegd. T.z.t. laten we u dit natuurlijk weten, zodat u het plan ook kunt inzien. Een vooroverleg voor een bestemmingsplan is gebruikelijk en we hebben onder meer de provincie Utrecht, de Gasunie, het waterschap, de SGLA en de Stichting Groen in Amersfoort gevraagd om een (voor)reactie.
Wethouder Roald van der Linde nam alvast een kijkje in het gebied, zie video

 
Waterrijk

Het grondwerk in Waterrijk is bijna klaar. De houten bruggetjes hebben een langere levertijd, waardoor het gebied nog niet kan worden afgerond. Daarnaast is de grond nu te nat om te kunnen inzaaien. Begin 2022 ronden we de resterende werkzaamheden af en kan het gebied opengesteld worden voor het publiek. Langs het gebied ligt een wandelroute met plekken waar u naar de vogels kunt kijken zonder hen te storen en er zijn er vlonders waarop u kunt genieten van het uitzicht. En er is een aparte honden uitlaatplek aangelegd. Het tracé van de dijk passen we aan zodat het mogelijk is voor bootjes en kano’s om aan te meren. Dit fraaie poldergebied, een broedplaats voor allerlei soorten vogels wordt in het voorjaar officieel geopend.

Speelpolder/Kinderwijkraad

De planvorming voor de uitwerking van dit deelgebied in Over de Laak gaat van start. De grote wens van de Kinderwijkraad voor een natuurspeelplek heeft hier kans van slagen. Binnenkort gaan we dan ook met de Kinderwijkraad om de tekentafel. We halen dan op wat hun wensen zijn en gaan met stiften en kaartbeelden op zoek naar mogelijke plekken voor hun droomspeelplek. Natuurlijk moet dit een veilige plek worden waar de kinderen kunnen ravotten.

Zonnevelden

In het coalitieakkoord 2018-2022 is het gebied Over de Laak benoemd als groen-recreatief gebied dat gecombineerd gaat worden met goed ingepaste zonnevelden. Samen met bewoners, grondeigenaren, potentiële zonnepark exploitanten en eventuele andere belanghebbenden gaan we nu verkennen op welke locatie(s) zonnevelden het beste passen in het gebied Over de Laak en welke voorwaarden gesteld moeten worden om de groen-recreatieve visie en de realisatie van zonnevelden goed samen te laten gaan.

Kijk voor meer informatie over dit project en de actuele stand van zaken op www.amersfoort.nl/overdelaak

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I