Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
Nummer 2
14 september 2021
Nieuwsbrief Over de Laak
 
Aanleg transportroute Over de Laak – Waterrijk

Deze week is de aannemer Timmer GWW uit Nijkerk begonnen met de aanleg van een tijdelijke transportroute in het gebied Over de Laak. De route (rijplatenbaan) ligt op vrijliggende grond van de agrariërs in het gebied. De transportroute wordt gebruikt om grond dat wordt afgegraven in het gebied van Waterrijk, naar ’t Hammetje te verplaatsen. Deze grond is nodig om straks ’t Hammetje te kunnen inrichten.

Waterrijk
Waterrijk wordt een poldergebied en een broedplaats voor meerdere soorten vogels. Er komt een wandelroute langs het gebied met plekken waar u naar de vogels kunt kijken zonder hen te storen en er worden vlonders aangelegd waarop u kunt genieten van het uitzicht.

De topgrondlaag wordt afgegraven om de natuurontwikkeling in het gebied optimaal kansen te bieden en het gebied natter te maken. De grond die wordt afgegraven wordt gedeeltelijk gebruikt in ’t Hammetje. De rijroute voor het verplaatsen van die grond loopt over grond van perceeleigenaren. De direct aanwonenden/perceeleigenaren zijn geïnformeerd en betrokken. De route gaat niet over het Laakpad, maar over de agrarische percelen, via een vrij liggende rijplatenbaan.

 
 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I