Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
14 september 2022
Nieuwsbrief Over de Laak
 

Waterrijk officieel geopend

Natuurgebied Waterrijk is op 8 september officieel in gebruik genomen. Wethouder Rutger Dijksterhuis en gedeputeerde Mirjam Sterk van de Provincie Utrecht brachten een bezoek aan het gebied om er zo een officieel tintje aan te geven. Waterrijk, een natuurparel in Over de Laak, is al enkele maanden toegankelijk voor het publiek en vooral voor de inwoners van Vathorst. Nu is dit prachtige landschap dan ook officieel in gebruik genomen. Grasland, bloemenrijke velden, natte gebieden maken van dit natuurgebied een broedplaats voor vogels en een unieke groeiplek voor bloemen, planten en grassen.

Rondom Waterrijk loopt een wandelpad waar je als bezoeker het natuurschoon kan beleven. In het hart van het gebied is een rustplek voor vogels en andere dieren. Via uitkijkplekken kun je vogels zien in hun natuurlijke omgeving zonder hen te storen. Zo brengen we mens en natuur bij elkaar. Voor de honden is een uitlaatplek aan de rand van Waterrijk aangelegd.

 

Land In Zicht en Tuinpark

Waterrijk huisvest straks ook Land In Zicht; een zorgerf met dagbesteding en leer-werktrajecten. Land In zicht staat voor een sterke lokale samenleving waarin iedereen iets kan doen en waardevol is. Dat kan in Tuinpark waar voedselbewustzijn, educatie, ontmoeting en de biodiversiteit voorop staan. De bouw van een prachtige hoeve met een huiskamer voor de wijk en een theehuis gaat binnenkort van start. In de hoeve en de natuurschuur kun je straks terecht voor een breed aanbod aan activiteiten zoals (natuur)excursies, educatie over eetbare natuur, verwerking van streekproducten, natuurbeleving en kleinschalige natuurevents.

Speelpolder

Vorige week woensdag kon je tijdens een inloopbijeenkomst jouw mening geven over de ontwerpen voor een speelplek in Speelpolder. Er kwamen ruim 150 bezoekers. Na afloop hebben we de stemmen geteld en het blijkt dat 80% van de bezoekers de voorkeur heeft voor het ontwerp Kinderland. Ook de Kinderwijkraad van Vathorst heeft voor hetzelfde ontwerp gekozen.

Het favoriete ontwerp is een echte natuurspeelplek. Een plek voor ontdekking en avontuur. Het schetsontwerp werken we nu uit tot een definitief ontwerp. In het winnende ontwerp komt water als speelelement voor. Niet zeker is of dat ook zo uitgevoerd kan worden. Op de vraag of droge greppels dan ook nog voldoende uitdaging bieden, reageerde de Kinderwijkraad zeker positief.

Planning
Als het definitieve ontwerp is uitgewerkt, komt dat op de projectpagina van de website te staan. De uitvoering van de speelplek laat dan nog wel even op zich wachten, want er moeten nog onderzoeken worden uitgevoerd, zoals bodemonderzoek en flora- en fauna-onderzoek. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen.

Start sloop panden Over de Laak

In de week van 19 september start het bedrijf Odijk-Zwanenburg met de sloop van panden aan de Achterhoekerweg 1A en 6. De woning en de bijgebouwen van Achterhoekerweg 1A worden gesloopt. Dat geldt ook voor de bijgebouwen van Achterhoekerweg 6, de boerderij op dat adres blijft voorlopig behouden. De sloop en de herontwikkeling van deze kavels is in de Ontwikkelingsvisie Over de Laak (2016) en in het bestemmingsplan besloten. De kavels worden gefaseerd verkocht en ontwikkeld. Achterhoekerweg 1A wordt in 2 kavels gesplitst en rond Achterhoekerweg 6 is er ruimte voor 3 kavels.

De kavels komen later via de Stadsmakelaar op de markt. Op de website van de gemeente plaatsen we dan informatie over de verkoop.

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I