Nieuwsbrief Regio Zwolle, december- nr. 1

1 year ago


Text only:

 
 
 
Nieuws
Agenda
Contact
 
 
Infrastructuur voor Groei
 
Nieuwsbrief Regio Zwolle, december 2017 - nr. 1
 
Naar website  
 
 
 
Nieuws
 
Economische groei in Regio Zwolle bovengemiddeld
 

In de Regio Zwolle, een samenwerkingsverband van twintig gemeenten, groeit de economie bovengemiddeld. Dit blijkt uit de Regio Zwolle Monitor 2017 die donderdag 14 december wordt gepresenteerd tijdens het Regio Zwolle Congres 2017 in Theater de Spiegel. 


In 2016 bedroeg de economische groei 2,7%, ruim boven het landelijk gemiddelde van 2,2%. Ook op tal van andere vlakken overtreffen de regionaal-economische prestaties het landelijke gemiddelde.


 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Slimme en duurzame mobiliteit voor Regio Zwolle
 
Tijdens het Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en
Transport (MIRT) van donderdag 7 december jl. zijn over de A28, N50 en N35 een aantal mooie afspraken gemaakt, die goed zijn voor Landsdeel Oost en zeker ook voor de regio Zwolle.  
 
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Koningin Màxima opent biologische vakbeurs in Zwolle
 
Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 17 januari 2018 de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. De vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.  
De beurs bevat ruim 350 stands waar bezoekers kennismaken met nieuwe biologische producten en diensten.
 
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Roggebotstaete sleept Leadersubsidie binnen
 
DRONTEN - Roggebotstaete heeft de aanvraag voor een Leadersubsidie gehonoreerd gekregen. Roggebotstaete is een landgoed met een omvang van 52 ha. gelegen aan het Vossemeer in de gemeente Dronten. Met de subsidie wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw van een circulaire werkplaats en een educatief centrum. Wethouder Ton van Amerongen feliciteerde Roggebotstaete met een cheque voor het realiseren van een bord, dat de ontwikkelingen aankondigt.  
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Uitrol marketingplan Regio Zwolle
 

In het nieuwe jaar begint MarketingOost met het uitrollen van het Marketing plan voor de Regio Zwolle. Zwolle heeft de ideale infrastructuur voor groei. We vertellen hiermee gezamenlijk één boodschap over de Regio Zwolle. Dit is de regio die excelleert in kunststoffen, e-commerce, health en agri & food.  


Eén van de eerste stappen die we zetten is het bekend maken van de positionering van de regio bij landelijke acquisiteurs als het NFIA en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen.


 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Nothing about us, without us
 

Niets over ons, zonder ons


Aat de Jonge, burgemeester Dronten, in Eén Wereld


Het boek If mayors ruled the world (2013), geschreven door de politicoloog Benjamin Barber, heeft veel losgemaakt. In september kwamen burgemeesters vanuit de hele wereld bijeen in Stavanger. Zij richtten een jaar geleden het Global Parliament of Mayors (GPM) op. Een paar persoonlijke impressies van deze tweede bijeenkomst van het Global Parliament of Mayors.


 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Zonneauto opent Passage Dronten
 
Echt Australisch zonnig wilde het niet worden. Eerder regenachtig en winderig. Toch bleek de zonneauto Stella Lux van het Solar Team Eindhoven in staat de Passage Dronten vanmiddag te openen. Gedeputeerde Jaap Lodders en de Drontense wethouder Peter van Bergen vlagden de auto samen af. Op 8 december om 12.00 uur mag gewoon verkeer er ook rijden. 
 
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Succesvol Ondernemers Event in Heerde
 
Het eerste ondernemersevent van Heerde vond plaats op 16 november en was een groot succes! Er waren veel ondernemers aanwezig en de vele reacties waren positief. Tijdens het event heeft wethouder Wolbert Meijer een speldje uitgereikt aan Lisa Bloemendaal (Be Younique) als 'Jongste onderneemster met durf', in het kader van de Week van de Ondernemer van MKB Nederland.
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Betrek het hele gezin bij overname familiebedrijf
 
Veel agrarische familiebedrijven hebben in het opvolgingsproces te weinig aandacht voor de sociale en emotionele kanten van een bedrijfsovername. Ook worden de broers of zussen die het bedrijf niet overnemen vaak onvoldoende betrokken. Dit blijkt uit onderzoek van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van Hogeschool Windesheim.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad
 
De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek komen met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. De actie is officieel gestart in Zwolle op 6 december jl. 
 
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Investeren in mensen in de logistieke sector
 
Op 1 december 2017 vond een themabijeenkomst plaats over menselijk kapitaal in de logistieke sector, voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht. Gezamenlijk werd nagedacht over (toekomstige) uitdagingen en oplossingen voor de arbeidsmarkt in deze sector. De bijeenkomst was extra speciaal door de komst van minister Arie Slob (Primair- en Voortgezet Onderwijs en Media).
 
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Regio Zwolle ondernemers geïnteresseerd in zakendoen in China
 
Ruim 70 ondernemers uit de Regio Zwolle waren op 7 november te gast bij Landstede groep om zich te laten informeren over mogelijkheden en businesskansen in China. Deze dag maakte deel uit van de China Business Week, georganiseerd door RVO, KvK, Oost NL, Trade Office en het Agri&Food Innovatiecluster.
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Toeristische sector Regio Zwolle in trek
 
Afgelopen week breidde de media wijd uit over de Nederlandse toerisme sector, dat het afgelopen jaar boven het Europees gemiddelde heeft gepresteerd. Ook de toeristische delen van Regio Zwolle maken mooie groei mee. Gebieden binnen Regio Zwolle zoals de Weerribben-Wieden, de IJsseldelta, het Vechtdal en de Hanzesteden merken dat de hoeveelheid overnachtingen in hotels, vakantieparken en campings toenemen. Deze groei is door bureau MarketingOost gemeten.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Benoeming Kim Peters, nieuwe directeur HIP
 

Kim Peters vervangt Wilma Koch als directeur Health Innovation Park (HIP)


Per 1 januari 2018 start Kim Peters als directeur van HIP. Zij volgt de huidige directeur Wilma Koch op, die vanaf de start bij het HIP betrokken is geweest.


HIP is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en zorgorganisaties die elkaar vinden en ondersteunen op het gebied van innovatieve zorgideeën.


 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Dutch Techzone - nieuwe naam voor regio Vierkant voor Werk
 
Dutch Techzone, regio van excellent vakmanschap. Dit is vanaf 1 januari 2018 de nieuwe naam van Vierkant voor Werk. Onder die naam werken bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten in de regio Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen samen aan een economisch sterke regio.
 
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Ondernemers kiezen vóór ondernemersfonds
 

Emmeloord, 16 november 2017


Het centrum van Emmeloord krijgt een ondernemersfonds. Wethouder Henk Suelmann: “Er is ruimschoots draagvlak voor, dat bleek toen alle stemmen waren geteld.” Van de 178 ondernemers die hun stem uit mochten brengen, heeft 118 dat gedaan. Daarmee werd de eerste belangrijke drempel voor draagvlak (minimaal de helft) ruimschoots gehaald.


 

Lees meer  

 
 
 
Agenda
 
State of the Art Marketing event 2018
 
Blockchain, Internet of Things, Influencers en Growth Hacking. De nieuwste trends vliegen u de laatste tijd om de oren. Als ondernemer of marketeer is het lastig om onderscheid te maken wat relevant is voor uw organisatie. En op welke manier speelt u daarop in?
De regio Zwolle staat bekend dankzij de goede samenwerking tussen ondernemers. Denkt u dat ondernemen nog steeds een zaak van u alleen is? Het is tijd voor verandering. Het is tijd om de krachten te bundelen. Samen staat u sterker, samen haalt u meer uit uw onderneming. Hoe u dat doet? Dat hoort u onder andere tijdens het SAM Event, vrijdag 12 januari 2018.
 

Lees meer   

 
 
 
Agenda
 
Ga mee op toernee op de BioBeurs
 
De biologische vakbeurs Biobeurs is dé plek waar producenten en consumenten elkaar ontmoeten en kennis delen. Je krijgt er informatie over trends en innovatie in de biologische sector, culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, product innovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie, kennis over omschakelen en nog veel meer. In 2018 vindt de beurs plaats op 17 en 18 januari in de IJsselhallen Zwolle.
 

Lees meer   

 
 
 
Agenda
 
Internationaal biologisch congres naar Zwolle
 
Op 16 en 17 januari 2018 vindt de 5e editie van de Organic Processing Conference in Zwolle plaats, een internationaal congres op het gebied van biologische innovatie, een veranderende markt op foodgebied en de vernieuwde processen in de biologische sector. Na het succes van 2017 in Sevilla, Spanje, vindt het congres in 2018 in de Buitensociëteit in Zwolle plaats (met diner bjj OmniMobilae in Heino) en kan men na afloop van het congres de combinatie maken met een bezoek aan de Bio-beurs in de IJsselhallen.
 

Lees meer   

 
 
 


 
COPYRIGHT © regiozwolle
 

Uitschrijven

 
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regio Zwolle Bureau · Grote Kerkplein 15 · Zwolle, Ov 8000 GA · Netherlands

regiozwolle.net

Categories: Town Information Local Government Police County
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019