Nieuwsbrief Regio Zwolle, November - nr. 1

1 year ago


Text only:

 
 
 
Nieuws
Agenda
Contact
 
 
Infrastructuur voor Groei
 
Nieuwsbrief Regio Zwolle
November 2017, nr. 1
 
Naar website  
 
 
 
Nieuws
 
Regio Zwolle dag 15 november
 
Op 15 november vond weer de halfjaarlijkse oploop van alle partners in de Regio Zwolle plaats. De gemeente Zwolle was dit keer de gastgemeente.  Een groot gedeelte van de dag vond plaats in het  Cibap (MBO vakschool voor de creatieve sector). De school is een geweldige en bruisende locatie om zoveel mensen te ontvangen, plekken te bieden voor vergaderingen en  werkateliers.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Infrastructuur voor groei
 
Regio Zwolle heeft de ideale infrastructuur voor groei dankzij de logistieke positie, sterke topsectoren en de onderliggende kennisinfrastructuur. Kunststoffen, e-commerce, health en agri & food zijn de sectoren waarmee de regio zich onderscheidt. Dat is de boodschap van het marketingplan van Regio Zwolle, gemaakt door Marketing Oost in samenspraak met ondernemers en stakeholders in de hele regio.  
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Draag bij aan de Nieuwe Agenda van de Regio Zwolle
 
Het verkennen van relevante maatschappelijke opgaven op regionale schaal is één van de vier sporen uit het traject ‘Regio Zwolle stapt over eigen grenzen’ . In de eerste klankbordgroepbijeenkomst op 7 november jl. is een toelichting gegeven op het proces en uitgenodigd om mee te denken. Doelstelling is om half januari 2018 de belangrijkste maatschappelijke opgaven die het beste op regionale schaal kunnen worden opgepakt gedefinieerd te hebben. Dit inclusief een indicatie van het draagvlak en de investeringsbereidheid van de 4O’s voor die opgaven.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Ondernemers kiezen vóór ondernemersfonds
 

Emmeloord, 16 november 2017


Het centrum van Emmeloord krijgt een ondernemersfonds. Wethouder Henk Suelmann: “Er is ruimschoots draagvlak voor, dat bleek toen alle stemmen waren geteld.” Van de 178 ondernemers die hun stem uit mochten brengen, heeft 118 dat gedaan. Daarmee werd de eerste belangrijke drempel voor draagvlak (minimaal de helft) ruimschoots gehaald.
 


 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Regio Zwolle stapt over eigen grenzen
 
Inspirerende expertmeeting ‘werkwijze – capaciteit’

Op 2 oktober jongstleden organiseerde het procesteam werkwijze – capaciteit een expertmeeting. Doel van de meeting was om input te krijgen voor het beantwoorden van de vraag: Hoe kunnen we een werkwijze ontwikkelen die de slagkracht vergroot en de lichte structuur behoudt om zodoende een economische topregio te blijven.
 


 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Topmanagementdag
 
 
Op 3 november 2017 verzamelden bijna 70 topambtenaren zich op de Johannes Post Kazerne in Havelte. Ambtenaren van organisaties die zijn aangesloten bij Talentenregio en Regio Zwolle. Allen hoopten ze op een inspirerende dag. Dat ze aan het eind van deze dag een vertrouwensval van 2,20 meter hoog hadden gemaakt of blind over de hindernisbaan waren gemanoeuvreerd, kon niemand van te voren weten. Met als resultaat verbinding, vertrouwen en inspiratie: een unicum.
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
‘JOB TINDER’ ELEVATE WINT STARTUP WEEKEND ZWOLLE
 
18-jarige Carmen wint met nieuw startup-idee
Binnen 54 uur van idee naar startup. Afgelopen weekend gingen 45 enthousiaste deelnemers deze uitdaging aan tijdens de eerste editie van Startup Weekend in Zwolle.

Zondagavond 13 november is de sfeer op een hoogtepunt. Waar de deelnemers op vrijdagavond binnenkwamen als individuen, maken ze nu deel uit van gedreven startup teams; allen in spanning voor de grote finale in ‘Hanz’, aan het Hanzeplein in Zwolle.


 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Cloud Garden wint XIC-award 2017
 
 
Cloud Garden is de winnaar van de X-over Innovation Challenge 2017. Ze won met haar innovatie 'The Cloud Garden System', een groene wand systeem dat doormiddel van een speciaal plantenportfolio actief lucht binnen gebouwen kan filteren. Dit naar aanleiding van het Sick Building Syndrome. De prijs werd vandaag uitgereikt tijdens de Cross-over Innovation Challenge welke plaatsvond tijdens ondernemersevenement TrendsExpo. 
 
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Regio Zwolle Bar feestelijk geopend
 
 
PEC Zwolle won afgelopen weekeinde in een aantrekkelijke wedstrijd van ADO Den Haag met 2-0. Voorafgaand vond de officiële opening van de Regio Zwolle Bar in het MAC3PARK stadion plaats. Voor aanvang van het Eredivisie-duel werd de bar feestelijk geopend. Bij de opening waren circa 80 bestuurders, ondernemers en partners van PEC Zwolle / Regio Zwolle United aanwezig.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
Attachées Nederlandse Ambassades op bezoek in Regio Zwolle
 
Op 2 november bezocht een delegatie van internationale economische adviseurs op Nederlandse ambassades in de wereld de Regio Zwolle. Centraal stond het thema Kunststoftechnologie in de regio. Burgemeester Dadema verwelkomde de delegatie bij de Maan Group in Raalte. Gedurende de dag gaven Eilt Staal (PEC United) en Corné Paris (provincie Overijssel) een beeld van de samenwerking en agenda van de Regio Zwolle.
 

Lees meer  

 
 
 
 
Nieuws
 
Banenrecord Urk; meer dan 10.000 betaalde banen
 
Uit de voorlopige resultaten van het werkgelegenheidsonderzoek Flevoland 2017 blijkt dat Urk voor het eerst meer dan 10.000 betaalde banen heeft. Tevens heeft Urk hiermee voor het tweede jaar op rij de grootste banengroei van Flevoland. De groei op Urk bedraagt ruim 11% ten opzichte 1,3% in Flevoland. Absoluut gaat het om een groei van ruim 1.000 betaalde banen in 2017 ten opzicht van 2016.
 

Lees meer  

 
 
Nieuws
 
China Business Week naar Zwolle
 
Ondernemers uit de Regio Zwolle met ‘grenzeloze ambitie’ krijgen tijdens de China Business Week de kans in gesprek te gaan met afgevaardigden van het Nederlands economisch netwerk in China. De China Business Week is van 6 tot en met 9 november en vindt naast in Den Haag, Den Bosch en Maastricht dit jaar voor het eerst ook in Zwolle plaats. Ondernemers uit de Regio Zwolle zijn 7 november van harte welkom bij de bijeenkomst bij Landstede groep.
 

Lees meer  

 
 
 
Agenda
 
Regio Zwolle Congres
14 december
 
Met het nieuwe thema ARBEIDSMARKT 2030 geeft Stichting Metropool Regio Zwolle een signaal af dat de toekomstige situatie op de arbeidsmarkt een belangrijke indicator gaat worden voor de economische groei in de Regio Zwolle
 

Lees meer   

 
 
 
Agenda
 
STATE OF THE ART MARKETING EVENT 2018:
 
 
Vrijdag 12 januari 2018 is het zo ver: het State of the Art Marketing (SAM) event! Hét toonaangevende marketingevent van de regio Zwolle, een inspirerende dag voor marketingprofessionals, studenten en ondernemers uit de regio die een stap vooruit willen.
 

Lees meer   

 
 
 


 
COPYRIGHT © regiozwolle
 

Uitschrijven

 
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regio Zwolle Bureau · Grote Kerkplein 15 · Zwolle, Ov 8000 GA · Netherlands

regiozwolle.net

Categories: Town Information Local Government Police County
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019