Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Relevant november 2019

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen behandeld:

Programma voor jaarcongres Relevant 2019 Bekend!
Stem de landelijke Signaleringskaart EV naar de Aandeslag-trofee 2019
Meld je nu aan voor het congres veiligheid windenergie op 9 januari 2020
De kennistafel transport gaat op excursie!
Programma voor jaarcongres Relevant 2019 Bekend!

Jaarcongres Relevant, hét congres voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats op 19 november in hotel Casa te Amsterdam en staat dit jaar in het teken van veilige transitie. We trappen af met een afwisselend en interactief plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Arie Deelen. 

In het ochtendprogramma is er ruimte ingeruimd voor een paneldiscussie over energietransitie en nieuwe risico's. Het panel bestaat uit Judith Elsinghorst (IenW), Nils Rosmuller (IFV) en Jaap Oldenziel (Air liquide).

In de middag vragen we Prof. Dr. Ir. Marjolein van Asselt , raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, haar licht te laten schijnen op de actualiteit. Wat zijn de grote ontwikkelingen? Waar moeten we ons als veiligheidsprofessional op voorbereiden? Wat betekent dit voor ons vak? Hoe ga je om met transparantie in de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven? En gaat Jolanda Trijselaar (VRR) in op de trend rondom binnenstedelijk verdichten. Welke risico’s en uitdagingen brengt dit met zich mee in relatie tot Externe Veiligheid?

De gehele dag is er een keuze uit infosessies en workshops

Heb je je nog niet aangemeld of benieuwd naar het gehele programma? Meldt je dan hier aan of bekijk hier vindt je het gehele programma.

Stem de landelijke Signaleringskaart EV naar de Aandeslag-trofee 2019

De signaleringskaart EV is genomineerd voor de Aandeslag-trofee 2019. We vragen alle tevreden gebruikers om op de signaleringskaart te stemmen en ze zo aan de overwinning te helpen. Je kunt hier stemmen op de landelijke signaleringskaart EV.

Wat is de 'Aandeslag-trofee'?
In heel Nederland werken overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar aan Omgevingswetprojecten. En ze doen dat op een inspirerende manier. Deze projecten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom wordt er jaarlijks een Aandeslag-trofee, uitgereikt door de minister van BZK. Van de 28 inzendingen zijn 5 projecten genomineerd. De Signaleringskaart is er daar één van. Dat op zich is al een grote eer, maar ze willen uiteraard ook winnen!

Ken je de signaleringskaart nog niet?
Bekijk dan dit filmpje, waarin je precies kunt zien wat er allemaal op de Signaleringskaart te zien is en waarom de signaleringskaart voor het werkveld zo’n waardevol instrument is.

Meld je nu aan voor het congres veiligheid windenergie op 9 januari 2020

Op 9 januari 2020 organiseert de Kennistafel veiligheid windenergie het congres veiligheid windenergie. Tijdens het congres zullen deskundigen de recente ontwikkelingen en kennis op het gebied van windenergie en veiligheid delen.
Het programma bestaat uit een kort plenair gedeelte, hierna staat het programma in het teken van kennisuitwisseling in verschillende deelsessies. In de deelsessies staan verschillende thema's centraal. De thema's zijn gekozen op basis van veelvoorkomende vragen bij de kennistafel in het afgelopen jaar. Bij het congres worden de volgende thema's uitgelicht:

  • Recente beleidsontwikkelingen externe veiligheid
          o De komst van het nieuwe Handboek en de nieuwe Handleiding.
          o Windturbines en het Inwerkingtredingsbesluit van de Omgevingswet
  • Beleidsontwikkelingen veiligheid windturbines nabij vliegvelden
  • IJsval, ijsafslag en veiligheidsmaatregelen
  • Certificering van windturbines
  • Interne veiligheid windturbines

Meld je hier aan voor het congres.

De kennistafel transport gaat op excursie!

In samenwerking met de gemeente Rotterdam organiseert de kennistafel transport op maandag 11 november een bijeenkomst inclusief excursie naar het Theemswegtracé.
De ochtend start in Rozenburg waar wij kennis delen over de, signaleringskaart, informatiebladen IFV en maatregelen ten aanzien van buisleidingen. In de middag gaan wij op excursie naar het Theemswegtracé. Tijdens deze excursie gaat de gemeente Rotterdam in op het project in algemene zin, de kabels en leidingen en de interactie met externe veiligheid. Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met Merle de Lange.