Directie Senzer
Marion van Limpt van Senzer vertelt dat dit hét moment is om de omslag naar een ontwikkelbedrijf te maken. “Bedrijven staan te springen om personeel en kunnen nu meer dan ooit overtuigd worden dat investeren in begeleiden en ontwikkelen loont.” Door het verbeteren van de leerwerkstructuur wil Senzer dat leven lang ontwikkelen in het DNA van alle medewerkers gaat zitten. Waarom ze dit zo belangrijk vinden en hoe ze dit doen, lees je in dit interview.
   
 
 
 
 
   
De topperverkiezing komt er weer aan!
Om een extra impuls te geven aan Leven Lang Ontwikkelen organiseert SBCM ook in 2023 weer de Topperverkiezing. Een mooie kans om een medewerker in het zonnetje te zetten en om te laten zien dat leren werkt voor iedereen. Heb jij een topper op het oog? Lees hier meer over de criteria en hoe je iemand kan nomineren.
   
 
 
 
 
   
Samen leren is leuker werken
Uit onderzoek en de praktijk blijkt dat mensen die weinig of geen scholing gehad hebben vaak grotere drempels ervaren om een cursus te gaan volgen. Om hun kans op scholingssucces te vergroten heeft de FNV Samen leren is leuker werken laten ontwikkelen. Een handige tool voor werknemers, werkgevers, trainers en toeleiders. Lees meer over Samen leren is leuker werken.
   
 
 
 
 
Stark medewerkers
Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, en niet alleen om je werk te kunnen doen. Bij ontwikkelbedrijf Stark vinden ze dat digitale vaardigheden ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Zo vertelt Maya de Bruin dat het medewerkers een gevoel van onafhankelijk en zelfstandigheid geeft, en dat ze daardoor sterker in hun schoenen staan. Hoe ze dat bij Stark bereiken, lees je in dit interview.
 
 
 
 
   
Toolbox aan de praat
Een goed gesprek is onmisbaar om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Hiervoor is het nodig dat groei, gezondheid en werkplezier vanzelfsprekende onderwerpen zijn om het op het werk over te hebben. Daarvoor ontwikkelde SBCM de toolbox Aan de praat. Participatiebedrijf Westrom heeft geholpen bij de ontwikkeling en is inmiddels zelf aan de slag gegaan met alle hulpmiddelen die in de toolbox zitten. Ze vertellen je hier graag wat Aan de praat precies inhoudt en waarom ze er zo enthousiast over zijn.
   
 
 
 
 
   
EEn dame wijst een oudere vrouw de weg in een supermarkt
Door stijgende prijzen hebben steeds meer mensen te maken met geldzorgen. Dat geldt dus ook voor medewerkers van sociale ontwikkelbedrijven. Gelukkig kunnen werkgevers een helpende hand bieden. In dit interview met Simone van Houtum, manager personeel & ontwikkeling, lees je hoe ze dat doen bij sociaal ontwikkelbedrijf WSD.
   
 
 
 
 
   
voorbeeld van maatbakje
3D printing biedt vele kansen en mogelijkheden. Ook bij werk voor mensen met een beperking. Zo kan deze techniek gebruikt worden om hulpmiddelen te printen. Daarnaast is het ook een mooie kans om een nieuwe vaardigheid te leren. Benieuwd waar 3D printing precies voor gebruikt kan worden en waar je rekening mee moet houden? Je leest het in dit artikel van de kennisalliantie inclusie en technologie.
   
 
 
 
 
Save the date
Save the date! Symposium platformwerk: het kan ook anders!
Op 20 april organiseren NSvP en SBCM een symposium over online platformwerk. Het thema is: Hoe maken we van werken via een online platform een kans in plaats van een bedreiging voor de kwaliteit van werk? Kan platformtechnologie ook voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie een rol spelen bij het vinden van duurzaam en passend werk? Tijdens de conferentie presenteren we de kennis die is opgedaan bij de projecten van de PlatformChallenge van NSvP en SBCM. Deelnemers van het symposium ontvangen tevens het boek ‘Inclusief Platformwerk’. Dit symposium is interessant voor iedereen die bezig is met innovaties binnen gemeenten, sociale werkbedrijven en ondernemingen, maatschappelijk georiënteerde technologie partijen, overheid en maatschappelijke investeerders. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven volgt binnenkort, maar zet 20 april alvast in je agenda. Als je een mail stuurt naar info.sbcm@caop.nl dan houden we je op de hoogte.
 
Save the date: 20 April 2023 / Van 13.30 tot 17.00 / Amersfoort
Symposium: Platformwerk - Het kan ook anders!
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen