[Nieuwsbrief-Seniorweb-NOF] Februari 2015

3 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de internetversie.

NIEUWSBRIEF NR. 5 - februari 2015


Inschrijfmorgen


Zaterdag 14 februari is van 10.30 tot 12.00 uur bij Seniorweb Noordoost Friesland weer gelegenheid in te schrijven voor de computercursussen die in de week van 9 maart van start gaan. (Burgum vanaf 11 tot 12:30 uur)
In de leslokalen staan docenten weer klaar om de nodige informatie te verschaffen en te helpen bij het inschrijven. Dat is in Dokkum en Burgum in de Bibliotheek, in de Westereen in zorgcentrum Brugchelencamp, in Kollum in zalencentrum De Colle.


Kom langs, neem familie, vrienden of kennissen mee die de stap naar de computer nog niet hebben gezet en laat u vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden. Het is minder moeilijk dan u denkt en onze docenten hebben veel ervaring en geduld.


Inloopuur:


Gratis inloopuur waar mensen met allerhande kleine probleempjes of vragen gratis terecht kunnen. In Dokkum is dat vanaf 9 maart op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en in De Westereen op donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur.


Hoe het werkt:
Tijdens dit inloopuur kan iedereen met computerprobleempjes (niet de technische) binnenlopen en het probleem voorleggen aan één van de aanwezige docenten.
Het gaat daarbij vooral om zaken als “hoe zat dat ook al weer” en “hoe heb ik dat geleerd”.
Onze docenten zullen trachten uw problemen de wereld uit te helpen, zolang er geen schroevendraaier aan te pas hoeft te komen.


Windows 10


Microsoft maakte 21 januari bekend dat alle apparaten waarop nu Windows 7, Windows 8.1 of Windows Phone 8.1 staat, gratis Windows 10 kunnen installeren. Maar alleen voor snelle beslissers: één jaar na de lanceerdatum vervalt de gratis optie. Met die maatregel hoopt Microsoft gebruikers over te halen tot het gebruik van Windows 10. Windows 10 wordt verwacht in de herfst van 2015.


De versie van Skype voor Windows 10 zal er anders uitzien dan het huidige ontwerp. Wie de toepassing start, ziet links in beeld zijn contacten en rechts de gesprekken. Ook zitten er handige knoppen bij om een videogesprek te beginnen of een bestand te versturen. Nieuw is een knop voor Skype in de Taakbalk onder in beeld. Met die knop is Skype met een muisklik te starten.


Windows-10-wat-kunt-u-verwachten.


 


Leercentrum Dokkum


Vakantiepraat


Het duurt niet zo lang meer dan gaan de “grijze koppen” er al weer op uit. Vakantie houden buiten de drukte van het hoogseizoen. Ook wij als docenten van seniorweb denken al weer aan de komende vakanties. En al denkend kwamen we op het idee dat het wel leuk zou zijn vanuit vreemde oorden contact te houden met de achterban. Dat kan natuurlijk per telefoon, maar dat is nog al prijzig. Veel goedkoper kan het via de laptop of de tablet vanaf een locatie waar wifi aanwezig is. En dat is op steeds meer plaatsen. En wat zou het dan mooi zijn dat ze ons dan ook nog kunnen zien. Via Skype bijvoorbeeld. Weet u niet precies hoe Skype werkt, dan hebben we nu een workshop voor u op 11 maart.


Meer »


Ook de komende cursussessie is er in Dokkum weer het inloopuur op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. U kunt hier terecht met kleine probleempjes of met vragen over hoe was het ook al weer en hoe heb ik dat geleerd. De aanwezige docenten hebben geen gereedschap bij zich, dus reparaties doen we niet. We willen geen concurrent van de computerzaken zijn, waar u voor reparaties en eventueel installatie van programma’s moet zijn. Iedereen kan zo bij ons binnenlopen. Men hoeft geen lid van Seniorweb te zijn en de hulp is ook nog eens gratis. Waar vind je dat nog. Welkom.


Leercentrum Kollum


Leercentrum heeft 6 cursusplaatsen met nieuwe laptops. Er wordt door 2 docenten lesgegeven, de cursisten krijgen dus optimale aandacht en hulp. Naast basiscursussen kunt u er terecht voor een Internet & E-mailcursus, een korte iPad- en en Android (b.v. Samsung) Tabletcursus.

Meer »


Leercentrum De Westereen


Het inloopuur is op donderdagmiddag van 15:30 - 17:00 uur en start op 10 maart.
Wij hebben oud cursisten van de laatste twee jaar per email benaderd. Mochten zij problemen hebben met onderdelen van hun lessen, dan kunnen ze op donderdagmiddag vanaf 15.30 uur in ons leslokaal voor hulp terecht bij de docenten.
Wel wordt gevraagd om hun probleem vooraf per e-mail even te melden.


Meer »

Leercentrum Burgum


De inschrijfochtend in Burgum is van 11.00 - 12.30 uur.


In het Doarpshûs van Ryptsjerk was de jaarlijkse "dankjewelbijeenkomst" belegd voor alle vrijwilligers van datzelfde doarpshûs . Dit is een jaarlijks feest waarin alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar.
Eén van onze SeniorWeb docenten (Wiep Boersma) is daar voor al zijn vrijwilligerswerk beloond met een Koninklijke onderscheiding.
Ongeveer 80 Ryptsjerkers en afgevaardigden van Seniorweb Noordoost Friesland waren daarbij aanwezig.


Meer »

Seniorweb Noordoostfriesland biedt in alle leercentra basiscursussen Windows 7 en 8.1 en ook korte cursussen van 4 lessen voor iPad en Android tablets aan. In Dokkum kunt u een groot aantal workshops van 1 of 2 lessen volgen. Bekijk het aanbod van Workshops in Dokkum.


Meld je nu aan »


Tip:


U zit ontspannen een e-mail te typen maar ineens komen er allemaal verkeerde tekens op het scherm. U toetst bijvoorbeeld het vraagteken in, maar er verschijnt een schuine streep. Uw toetsenbordinstellingen zijn dan verkeerd. Dit is eenvoudig (ctrl+shift even indrukken) of definitief te herstellen:


Klik op Starten > Configuratiescherm.
Zorg dat het Configuratiescherm ingesteld staat op 'Categorie'. U ziet dat rechtsboven naast 'Weergeven op'.
Klik onder 'Klok, taal en regio' op Toetsenborden of andere invoermethoden wijzigen.
Klik op de knop Toetsenborden wijzigen.
Klik op het tabblad Geavanceerde toetsinstellingen.
Selecteer de optie Schakelen tussen invoertalen en klik daarna op de knop Toetsencombinatie wijzigen.
Klik nu zowel bij 'Invoertaal wijzigen' als bij 'Toetsenbordindeling wijzigen' op Niet toegewezen.
Klik op OK, nogmaals op OK en nog een keer op OK.
Sluit daarna het Configuratiescherm.


Bekijk ook het aanbod van Workshops in Dokkum.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
Contact Info:

Telefoon:0511-452002 
Email: Redactie


 

Privacy | Afmelden


Afmelden voor deze nieuwsbrief. Stichting Maartensconcerten

Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019