[Nieuwsbrief-Seniorweb-NOF] maart 2015 Bijspijkeren

3 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de internetversie.

NIEUWSBRIEF NR. 6 - maart 2015


Bijspijkeren met computerlessen op maat bij Seniorweb Dokkum


Leercentrum Dokkum


Het is al even geleden dat u de eerste computerlessen volgde. Voor de één wat langer dan de ander, maar toch kan het best zo zijn dat bepaalde kennis wat is weggezakt. Of dat er onderwerpen zijn die op de cursussen niet werden behandeld, maar waar u toch wel wat meer over zou willen weten, maar waarvoor u niet een hele cursus wilt volgen. Gewoon in één of twee lessen even wat kennis opdoen. En zo nodig worden dat een paar lessen meer.
Tijdens de inschrijfochtenden blijkt veel vaker behoefte te bestaan aan wat wij dan noemen “Lessen op maat”. Daar willen wij nu op inspelen. En deze lessen op maat kunnen over bijna alles gaan wat met de computer te maken heeft. Dat kan nog over de basisdingen gaan, maar ook over internet en e-mail, over mappenbeheer, Excel of Word of over Picasa fotobewerking. Maar ook vragen over tablets of smartphones kunnen aan de orde komen.
Het motto is: U vraagt en wij draaien, wanneer er een vrijwilliger
met de nodige kennis beschikbaar is. Wij starten deze dienst nu en kijken of er belangstelling is. Zo ja, dan gaan we na de zomervakantie hiermee door.


Deze dienst werkt als volgt:
Wanneer iemand over een onderwerp wat meer wil weten meldt hij of zij zich bij het secretariaat van Seniorweb Dokkum. Tel 0519-295234. (bij geen gehoor: 0511-422743) In het kort kan dan worden aangegeven wat de vraag is.
Vanuit het secretariaat wordt dan een docent die met het onderwerp op de hoogte is gevraagd
contact met de cursist op te nemen. In onderling overleg wordt dan vastgesteld wat de inhoud van de lessen zal zijn, hoeveel lessen nodig zijn en welk lesmateriaal nodig is. Ook wordt dan bepaald wanneer met de lessen wordt begonnen. Blijkt tijdens de eerste sessie dat extra lessen nodig zijn dan kan dat als regel en ook wanneer met minder dan aanvankelijk gepland kan worden volstaan. De lessen zullen als regel in de vorm van privéles worden gegeven in het leslokaal in de bibliotheek te Dokkum. De kosten voor de cursist zijn € 15,00 per les, exclusief lesmateriaal. De lessen worden gegeven in het
leslokaal in de bibliotheek aan de Brokmui te Dokkum.
De vrijwilligers van Seniorweb zijn voordat ze met vakantie gaan hiervoor in maanden april en mei nog beschikbaar.
Meer informatie over Seniorweb Noordoost Friesland is te vinden op de site www.seniorwebnoordoostfriesland.nl


 

 


 

 


 

 


Bekijk ook het aanbod van Workshops in Dokkum.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
Contact Info:

Telefoon:0511-452002 
Email: Redactie


 

Privacy | Afmelden


Afmelden voor deze nieuwsbrief. Stichting Maartensconcerten

Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019