[Nieuwsbrief-Seniorweb-NOF] Nieuwsbrief Seniorweb NOF - december

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de internetversie.

NIEUWSBRIEF NR. 4 - december 2014


Inschrijfmorgen


Zaterdag 13 december is van 10.30 tot 12.00 uur bij Seniorweb Noordoost Friesland weer gelegenheid in te schrijven voor de computercursussen die in week 2 van volgend jaar van start gaan.
In de leslokalen staan docenten weer klaar om de nodige informatie te verschaffen en te helpen bij het inschrijven. Dat is in Dokkum en Burgum in de Bibliotheek, in de Westereen in zorgcentrum Brugchelencamp, in Kollum in zalencentrum De Colle.


Kom langs, neem familie, vrienden of kennissen mee die de stap naar de computer nog niet hebben gezet en laat u vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden. Het is minder moeilijk dan u denkt en onze docenten hebben veel ervaring en geduld.


Inloopuur:


Na 2 sessies “inloopuur” in ons leslokaal te Dokkum blijft dit in ons pakket. Er is behoefte aan en onze docenten helpen u graag. In januari kunt u ook in De Westereen met uw computerprobleempjes terecht, geheel gratis en vrijblijvend.


Hoe het werkt:
Tijdens dit inloopuur kan iedereen met computerprobleempjes (niet de technische) binnenlopen en het probleem voorleggen aan één van de aanwezige docenten.
Het gaat daarbij vooral om zaken als “hoe zat dat ook al weer” en “hoe heb ik dat geleerd”.
Onze docenten zullen trachten uw problemen de wereld uit te helpen, zolang er geen schroevendraaier aan te pas hoeft te komen.


Leercentrum Dokkum


Het inloopuur is op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en start op 5 januari.


Zoals gebruikelijk is ook nu weer de woensdagmorgen gereserveerd voor workshops. Deze workshops duren 1,5 tot 2 uur en leren u in één morgen heel veel over een bepaald onderwerp. Voor de komende sessie staan de volgende workshops op het programma:


Meer »


Leercentrum Kollum


Onze ervaringen met de Tablet


Computerland is nooit hetzelfde, altijd zijn er weer veranderingen en meestal zijn dit verbeteringen voor u als (toekomstige)gebruiker. Sinds IBM in 1981 de eerste Personal Computer introduceerde, is er heel wat veranderd. Er kwam een veel betere PC met meestal een grote vaste kast(tower). Toen was er de laptop, heel handig om te verplaatsen en mee te nemen naar de plek waar u deze computer wilt gebruiken. Tegenwoordig is de tablet erg populair .....


Meer »


Leercentrum De Westereen


Het inloopuur is op donderdagmiddag van 15:30 - 17:00 uur en start op 8 januari.


Meer »

Leercentrum Burgum


De inschrijfochtend in Burgum is van 11.00 - 13.00 uur.


Meer »

 


Seniorweb Noordoostfriesland biedt in alle leercentra basiscursussen Windows 7 en 8.1 en ook korte cursussen van 4 lessen voor iPad en Android tablets aan. In Dokkum kunt u een groot aantal workshops van 1 of 2 lessen volgen. Bekijk het aanbod van Workshops in Dokkum.


Meld je nu aan »


Tips:


Geluid op de Capslock toets


Capslock, waarbij kleine letters en hoofdletters worden gewisseld is een vervelende toets. Hij zit vlak boven de shift-toets die je vaker gebruikt om van de eerste letter van een zin een hoofdletter te maken. Druk je per ongeluk net op de toets daarboven en je let even niet op bij het typen dan staat alles in hoofdletters en moet je dat weer verbeteren. Daarom kunnen we de Capslock-, Numlock-, en Scrollock-toets van een geluidje voorzien.
Open in het configuratiescherm het Toegankelijkheidscentrum en vink bij het onderdeel 'Het toetsenbord eenvoudiger in het gebruik maken' de optie Wisseltoetsen inschakelen aan. Nu wordt je meteen gewaarschuwd dat je een wisseltoets hebt ingeschakeld. Uitschakelen kan ook, maar dat moet via het register. Raden we niet aan voor beginners.


W8.1


Antwoord op een vraag: De app Mail start het e-mailprogramma wat ik altijd gebruik (b.v. Outlook) niet op. Hoe dit aan te passen?
Dit probleem wordt opgelost door het gebruikte e-mailprogramma (in dit geval Outlook, maar het kan net zo goed Windows Live Mail of een ander mailprogramma zijn) in te stellen als standaard programma voor het beheren van e-mail. Ga daarvoor naar het configuratiescherm, onderdeel 'Standaardprogramma's', optie 'Uw standaardprogramma's instellen', selecteer Microsoft Outlook of een ander Mailprogramma en activeer onderin het scherm de optie 'Dit programma als standaard instellen'.


Bekijk ook het aanbod van Workshops in Dokkum.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
Contact Info:

Telefoon:0511-452002 
Email: Redactie


 

Privacy | Afmelden


Afmelden voor deze nieuwsbrief. Stichting Maartensconcerten


Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019