[Nieuwsbrief-Seniorweb-NOF] Nieuwsbrief Seniorweb NOF

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de internetversie.

NIEUWSBRIEF NR. 1 - oktober 2014


Helaas is er iets fout gegaan met het verzenden van onze laatste nieuwsbrief en is die niet bij de abonnees aangekomen. Daarvoor natuurlijk onze oprechte excuses. De nieuwsbrief ging hoofdzakelijk over de info- en inschrijfmorgen die afgelopen zaterdag is gehouden. Misschien dat u die heeft gemist. Dat neemt niet weg dat u zich alsnog op kunt geven wanneer u een cursus bij ons wilt volgen.
Het hele cursusaanbod staat op onze site www.seniorwebnoordoostfriesland.nl.


Inloopuur:


Vorig cursusjaar zijn wij begonnen met het houden van een zogenaamd “inloopuur” in ons leslokaal te Dokkum. Tijdens dit inloopuur kan iedereen met computerprobleempjes (niet de technische) binnenlopen en het probleem voorleggen aan één van de aanwezige docenten.
Het gaat daarbij vooral om zaken als “hoe zat dat ook al weer” en “hoe heb ik dat geleerd”.
Onze docenten zullen trachten uw problemen de wereld uit te helpen, zolang er geen schroevendraaier aan te pas hoeft te komen.
Het afgelopen seizoen bleek dit “inloopuur” een groot succes. Er was veel belangstelling en de docenten hebben er veel plezier aan beleefd. Reden om hiermee het komend seizoen door te gaan. Het inloopuur is op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en start op 6 oktober.
Per locatie wordt aangegeven welke lessen daar worden gegeven en er is een formulier waarmee u zich kunt aanmelden. Ook staan er
telefoonnummers waar u de nodige informatie kunt vragen. Dus, mocht u plannen hebben, aarzel niet, maar neem contact op.


Leercentrum Dokkum


Helemaal vernieuwd is de cursus veilig internetten. Een cursus die voor iedere computergebruiker van groot nut is.


Meer »


Leercentrum Kollum


Leercentrum Kollum vindt u op een nieuwe locatie: Zalencentrum De Colle, vlak bij de Maartenskerk en een ruim parkeerterrein.


Meer »

Leercentrum De Westereen


In De Westereen zijn alle vaste computers vervangen door nieuwe laptops met het nieuwste besturingsysteem Windows 8.1. De opstelling is ook verbeterd zodat wij de cursist nog beter kunnen begeleiden.


Meer »

Leercentrum Burgum


Leercentrum Burgum moest ook op zoek naar een nieuw onderkomen. U vindt het nu in de Bibliotheek, Schoolstraat 27


Meer »

Hoe je van je nieuwe computer een puinzooi maakt.


Een van de makkelijkste manieren om een gloednieuwe computer met ongewenste programma's vol te stoppen bereik je door verschillende vormen van malware te downloaden, meestal door favoriete gratis software van verkeerde sites te halen.
Google en Bing zoekopdrachten brengen je gemakkelijk waar je niet heen wilt. Bij het zoeken naar populaire software zoals iTunes of Adobe Flash Player, staan gesponsorde zoekresultaten (met andere woorden, advertenties ) vaak in de top van populaire zoekopdrachten, boven links van de echte bronsites zoals Apple en Adobe. En die advertentiekoppelingen proberen vaak hun uiterste best te doen om stiekem software op uw computer te installeren die je waarschijnlijk niet wilt.


Aanbevelingen uit een ´Consumer Reports´ artikel:


1 . Vermijd op gesponsorde links te klikken
2 . Haal je software waar mogelijk van de bron
3 . Maak je vertrouwd met een paar betrouwbare downloadsites (B.v. Geen Softonic!)
4 . Klik ongewenste software aanbiedingen weg voordat je verder gaat met installeren
5 . Leer je uninstallscherm te behouden


Een veel groter probleem waar vaak niet over gesproken wordt zijn de gesponsorde advertentielinks die vaak opdoemen boven aan de lijst van Google of Bing zoekresultaten. Met allerlei aanbiedingen om je computer op te schonen of te controleren. Als je niet weet dat je daar niet op moet klikken bij het downloaden van software ( en miljoenen weten dat niet), dan kan zelfs een gloednieuwe pc in slechts enkele minuten nadat je hem uit de doos hebt gehaald vollopen met malware, popups en ongewenste zoekbalken die soms zeer moeilijk te verwijderen zijn.


Waarom laten Google en Microsoft dit gebeuren? Het korte antwoord is natuurlijk: geld.


Seniorweb Noordoostfriesland biedt in Leercentrum Dokkum workshops zoals "Veilig Computeren" en "Installeren en Verwijderen" aan.


Meld je nu aan »


Antimalwaretip:


Sluit venster met foute pop-ups in je browser af met Alt+F4


Klik nooit op akkoord, ok, de ‘X’ of nee om een pop-up af te sluiten: je kunt hiermee per ongeluk malware installeren. Een venster met de pop-up sluit je het beste af via de toetsencombinatie ‘Alt+F4’. Installeer eventueel een pop-up-filter om pop-ups te blokkeren. Het gebeurt ook wel dat een pop-up met geen mogelijkheid te sluiten is zonder op de "OK" knop te klikken. In dat geval voor de veilige weg kiezen. Alle programma's sluiten, behalve de onbetrouwbare pop-up, en dan gewoon de PC uitschakelen.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
Contact Info:

Telefoon:0511-452002 
Email: Redactie


 

Privacy | Afmelden


Afmelden voor deze nieuwsbrief. Stichting Maartensconcerten


Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019