[Nieuwsbrief-Seniorweb-NOF] Nieuwsbrief september

3 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de internetversie.

NIEUWSBRIEF NR. 7 - september 2015


Open Huis Kollum 19 september van 10.30 tot 12.00 uur
Open Huis Dokkum 26 september van 10.30 tot 12.00 uur


De start van het nieuwe seizoen begint in onze leercentra zoals gebruikelijk met een open huis. U kunt kennis maken met docenten, het lesmateriaal en het leslokaal. U kunt uw vragen kwijt en u aanmelden voor een cursus.


Leercentrum Dokkum


U bent van harte welkom in het leslokaal in de bibliotheek aan de Brokmui te Dokkum.


Start cursussessie.
De komende cursussessie start in de week van 19 oktober. Op de site wordt per cursus aangegeven op welke dag die wordt gegeven.


Cursusaanbod.
Het cursusaanbod bestaat o.a. uit een basiscursus voor zowel Windows7, Windows8 en Windows10. Ook overstappen van W7 of W8 naar W10 staat op het programma. Voor de liefhebbers is Excel weer eens opgenomen. Voor wat de tablet betreft is er een basiscursus en een vervolgcursus voor de iPad. Voor de Androidbestuurde tablets is een les op maat aanbevolen. De verscheidenheid in tablets is te groot om daar groepslessen voor te maken. De cursus Internet en e-mail staat ook weer op het programma. Korte cursussen zijn fotoboek maken en orde brengen in je bestanden. Van de workshops verdient Rabobankieren via de app bijzondere aandacht. Deze workshop wordt in samenwerking met de Rabobank gegeven. Daarnaast is nog een ruim aanbod van workshops. Kijk voor het volledige programma op onze website www.seniorwebnoordoostfriesland.nl onder “Leercentrum Dokkum” en
“aanmeldformulier”..


Lessen op maat.
We hebben het al eerder aangekondigd, maar lessen op maat worden ook de komende sessie aangeboden. Wanneer u vragen heeft of over een bepaald onderwerp wat wilt weten en daar zijn geen groepslessen voor, dan kunnen we afspreken dat we u individueel les geven. Het aantal lessen wordt dan in overleg met u bepaald, evenals het benodigde lesmateriaal.
De kosten voor deze lessen zijn € 10,00 per uur. Een les duurt maximaal anderhalf uur.
U kunt zich hiervoor aanmelden bij ons secretariaat, waarna de docent die u les gaat geven contact met u opneemt om te inventariseren wat de vraag is en af te spreken hoe het traject zal zijn. Zie voor uitvoerige informatie onze website onder “Nieuws”.


Inloopuur vervalt.
Het inloopuur op maandagmiddag gaat een beetje aan zijn eigen succes te onder. De laatste tijd ging het steeds meer in de richting van lessen op maat en was het niet meer, zoals oorspronkelijk bedoeld, het helpen bij kleine probleempjes of het beantwoorden van kleine vragen.
Vandaar dat we nu meer zijn overgegaan naar lessen op maat. Daar kunt u met al uw vragen terecht bij de docent die u les geeft. Meldt u hiervoor tijdig aan.
Meer informatie over Seniorweb Noordoost Friesland is te vinden op de site www.seniorwebnoordoostfriesland.nl


Leercentrum Kollum


Kennismaken met Windows 10 en meer ....
De computer is zo langzamerhand denken wij voor u een erg handig hulpmiddel en vaak nog wel meer dan dat. In Kollum gaan we daarom naast de langere gewone cursussen ook op een andere manier lesgeven. Eigenlijk is het zo dat ú met een computervraag komt en dat wij met u een lesprogramma gaan samenstellen. Wanneer u bijv. overstapt naar Windows 10 dan kan dit via een korte cursus (workshop) van vier lessen, dit geldt ook Windows 8 en internet en e-mail. Het is dus les op maat, aangepast aan uw wensen als cursist. Ook voor andere computervragen kunt u tijdens het Open Huis bij ons terecht.
Kom op zaterdag van 10:30 - 12:00 uur naar ons Open Huis in De Colle!


Bekijk ook het aanbod van Workshops in Dokkum.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
Contact Info:

Telefoon:0511-452002 
Email: Redactie


 

Privacy | Afmelden


Afmelden voor deze nieuwsbrief. Stichting Maartensconcerten


Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019