Nieuwsbrief Seniorweb Noordoost Friesland, december 2011

7 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet te lezen? Klik hier voor internetversie.
Dit is uw Nieuwsbrief van de Stichting Seniorweb Noordoost Friesland.
Mocht u deze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen dan kunt u zich afmelden via de link onder aan de pagina.

NOORDOOST FRIESLAND 


Nieuwsbrief   Jaargang 3 Nummer 4, december 2011
Inhoud  van deze nieuwsbrief:
Van de redactie
Info en Inschrijfmorgen
Overstappen naar Windows 7
Afscheid van Windows XP
Medewerking gevraagd
Adresetiketten maken
Herhalingscursus
Internetbankieren
Wat is een tablet PC?
Tips en Trucs
Redactie:
Jan Corporaal
Dirk de Jong
Jan Schregardus
Van de redactie

De decembermaand is een maand vol verrassingen. Wat brengt de goede Sint of de Kerstman?Hoe smaken de chocoladeletters, pepernoten, appelflappen en oliebollen? Wat zijn de goede voornemens voor het nieuwe jaar? Koopt u een iPad, IPod, IPhone, e-reader, Black Berry of werpt u zich op Twitter, Facebook, Hyves, Linkedln of gaat u bloggen, schaft u een aantal games aan, gaat u op You Tube filmjes bekijken of upload u een filmpje? Wordt u gevraagd een of andere app te downloaden? Wat is dat nou weer hoor ik u al zeggen. Bent u al eens gevraagd om vriend of vriendin op facebook te worden? Meldt uw computer wel eens dat er tracking cookies zijn verwijderd? Ja, zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan met het noemen van allerlei nieuwe woorden en begrippen uit de computerwereld. Jammer dat er geen goede Nederlandse woorden voor zijn. De ontwikkeling van weer andere toepassingen staat eveneens niet stil. Wellicht gaan we in de toekomst niet eens meer naar de pinautomaat, maar sta
at er thuis een apparaat waar we de euro's uit halen. Ziet u door de bomen het bos niet meer of beter gezegd ziet u door de bovenstaande apparaten en sociale media de gewone computer of laptop niet meer staan?
In ieder geval kunt u bij ons ook in 2012 weer voor een computercursus terecht. Wilt u eerst de nodige informatie, lees dan deze mogelijkheid in deze nieuwsbrief of kijk op onze website.
De redactie van deze nieuwsbrief wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig computerjaar 2012 toe.
Veel leesplezier toegewenst.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Info- en inschrijfmorgen Seniorweb

Op zaterdag 10 december van 10.30 tot 12.00 uur houdt Seniorweb Noordoost Friesland een info- en inschrijfmorgen in de locaties te Dokkum, Kollum en de Westereen. Men kan zich aanmelden voor de nieuwe cursussessie die op 9 januari 2012 begint.


Lees meer >>


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Overstappen naar Windows 7

Regelmatig komt bij ons de vraag binnen: “Hebben jullie ook een korte cursus waarin we kunnen leren hoe we het beste over kunnen stappen naar Windows 7?”. Nu kunnen we daar met “Ja, zo’n korte cursus hebben wij” op antwoorden. Vanaf komende sessie hebben wij die cursus in ons pakket opgenomen. Dus wanneer u net bent overgestapt of binnenkort gaat overstappen, meld u dan nu aan, want vol=vol.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Afscheid van Windows XP
Na jaren moeten we nu afscheid nemen van de cursus Windows XP basis. En na de komende sessie ook van Internet en E-mail via Windows XP. De belangstelling loopt erg terug, want ook senioren kopen tegenwoordig een nieuwe laptop en daar staat Windows 7 op. En op de nieuwe laptops in ons leslokaal te Dokkum, staat ook geen Windows XP meer. Deze sessie “behelpen” we ons voor die paar cursisten die nog voor XP hadden ingeschreven met de oude computers. En komende sessie doen we dat nog met Internet en E-mail, maar dan is het echt gebeurd. Zo gaat dat in computerland. Je moet met je tijd en de ontwikkelingen meegaan.
Nog inschrijven voor Internet en e-mail via Windows XP. Wees er dan snel bij, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.

Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Medewerking gevraagd

Meegaan met ontwikkelingen. Dat willen wij als Seniorweb natuurlijk ook. Tegenwoordig kom je allemaal nieuwe begrippen tegen als I-phone, I-pad, Twitter, Facebook, You Tube en wat al niet meer. Als seniorweb vragen wij ons af of onder senioren belangstelling is voor deze onderwerpen en of daar behoefte is aan korte cursussen of workshops hierover.
Vandaar onze vraag: Wanneer u belangstelling hebt voor een van deze onderwerpen of nog andere en u zou geholpen zijn met een korte cursus of workshop wilt u dat dan mailen naar info@seniorwebnoordoostfriesland.nl.
Graag zien wij uw reactie tegemoet, zodat wij bij voldoende belangstelling de door u aangedragen onderwerpen in ons programma kunnen opnemen.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Adresetiketten maken

Aan het eind van het jaar worden er veel kaarten met wensen, zoals fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar verzonden. Die kaarten kunt u natuurlijk in de winkel kopen, maar u kunt ook leren hoe u ze zelf kunt maken.


Lees meer>>


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Herhalingscursus

Er zijn cursisten voor wie de Basiscursus een beetje te snel ging of voor wie het allemaal wat te veel was in één keer. Geldt dit ook voor u? Geen wonder want er kwam in de 8 lessen nog al wat aan de orde. We zijn tenslotte geen 20 jaar meer.
Lees meer>>


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Internetbankieren

De mogelijkheden om uw bankzaken op papier te regelen worden steeds kleiner. Ook de bankafschriften worden steeds minder vaak en tegen hogere kosten of helemaal niet meer aan u toegezonden. Daarvoor in de plaats is het internetbankieren gekomen. Wilt u ook leren internetbankieren?
Lees meer>>


 


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Wat is een Tablet-PC?

Een tabletcomputer is het best te omschrijven als een netbook (kleine notebook) met aanraakscherm, maar dan zonder fysiek toetsenbord. Hierdoor is een tablet-pc nog platter en lichter dan de doorsnee netbook.


Lees meer>>


 


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Tips en trucs

 


Wilt u weten hoe u op eenvoudige wijze horizontale lijnen kunt trekken in Word of Writer documenten?
Wilt u weten hoe u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van de accu van uw laptop?
Wilt u een zeer interessante website bezoeken?
Lees meer>>


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief en bijdragen voor de volgende aflevering zijn welkom op:
e-mail:info@seniorwebnoordoostfriesland.nl
de redactie,
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen dan kunt u zich afmelden door hier te klikken.

Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019