Nieuwsbrief Seniorweb Noordoost Friesland

5 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet te lezen? Klik hier voor internetversie.
Dit is uw Nieuwsbrief van de Stichting Seniorweb Noordoost Friesland.
Mocht u deze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen dan kunt u zich afmelden via de link onder aan de pagina.

NOORDOOST FRIESLAND 


Nieuwsbrief   Jaargang 5 Nummer 2, september 2013
Inhoud  van deze nieuwsbrief:
> VAN DE REDACTIE
> OPEN HUIS 14 SEPTEMBER A.S  VAN 10.30 TOT 12.00 UUR
> CURSUSPROGRAMMA
> NIEUWE CURSUSSEN
> NIEUWE WORKSHOP
> TIP
Redactie:
Jan Corporaal
Dirk de Jong
Jan Schregardus
Van de redactie

Hebt u ook zo genoten van die prachtige zomer, waarvan we in het voorjaar dachten dat die zomer nooit zou komen? Elke dag de buienradar opgezocht om te zien wanneer de parasol omhoog kon en we eventueel met vakantie konden. Helaas kan het niet altijd zomer blijven. De tijd om te werken of één of andere hobby op te pakken is heel geschikt om in de koudere tijd van ons klimaat te starten.


Misschien dacht u ook wel dat de aanschaf van uw eerste computer zou betekenen dat u voorlopig wel even vooruit kon. Je komt weinig computers uit begin jaren negentig van de vorige eeuw meer tegen. Je kunt er immers niets meer mee. De ontwikkelingen op computergebied zijn in een steeds hogere versnelling gekomen en zullen dat wel blijven doen. De desktopcomputer en de laptop worden al minder verkocht en de groei zit in de zgn. tablets. Een plat scherm wat heel gemakkelijk in de hand is te houden en waarmee u op de bank in uw woonkamer kunt internetten, een filmpje of een uitzending gemist bekijken.


Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wij hebben een cursus waarin wij u vertrouwd proberen te maken met de diverse mogelijkheden. Zie hiervoor het cursusschema in deze nieuwsbrief. Ook wat betreft de andere cursussen en workshops kunnen wij u van dienst zijn. De vraag naar een genealogiecursus is wel vaker ter sprake geweest en deze cursus is zelfs al een keer gegeven. Wilt u eerst eens kennismaken met deze cursus dan bestaat daar de mogelijkheid toe. In deze nieuwsbrief laten wij u de vele mogelijkheden zien voor een verdere bekwaming in de digitale wereld. Een wereld die geen einde lijkt te kennen gezien de vele nieuwe ontwikkelingen. Achterblijven wilt u natuurlijk niet. Wij helpen u graag als medewerkers van Seniorweb Noordoost Friesland.
Veel leesplezier toegewenst.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Open huis op 14 september a.s. van 10.30 tot 12.00 uur

Het nieuwe cursusseizoen staat weer voor de deur. De docenten zijn in de vakantie goed uitgerust en kunnen er weer een seizoen tegenaan. Te beginnen met een open huis in alle vier de locaties. Zij staan daar voor u klaar van 10.30 uur tot 12.00 uur. Dat is in verzorgingshuis Brugchelencamp te De Westereen, In Meckama State te Kollum, In Werf8, O. van Veenweg 8 te Burgum en in de bibliotheek aan de Brokmui te Dokkum.
U kunt daar alle informatie over het cursusaanbod krijgen en eventueel even de cursusboeken inkijken. En natuurlijk kunt u zich inschrijven voor de cursus die u wilt volgen. U bent van harte welkom.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Cursusprogramma

Het cursusprogramma is weer gevarieerd met voor elk wat wils. Voor de beginners hebben we de basiscursus Windows 7 en Windows 8 met aansluitend Internet en e-mail. Voor wie wat meer wil weten is de vervolgcursus van Windows 7. Bent u bekend met Windows 7 en hebt u Windows 8 aangeschaft, dan is de cursus overstappen naar Windows 8 heel geschikt.


Een hoogvlieger qua belangstelling blijft de cursus Digitale fotobewerking met Picasa.


Al deze cursussen duren 8 lessen en worden voor de aantrekkelijke prijs van € 85,00 aangeboden. In deze prijs is het lesboek begrepen.
Kortere cursussen van 4 of 5 lessen zijn Orde brengen in je bestanden, geschikt voor een ieder die zijn computer overzichtelijk wil houden en Fotoboek maken. Na het succes van vorig seizoen met de cursus werken met de iPad staat deze natuurlijk ook weer op het programma. Nieuw is de tabletcursus Android, geschikt voor alle tablets met Android besturingssysteem.
Voor de mensen die wat meer met de iPad willen is de vervolgcursus iPad.
Niet alle cursussen worden op alle locaties gegeven. Vraag tijdens het Open Huis naar het aanbod van die locatie. Het volledige aanbod staat ook op onze site www.seniorwebnoordoostfriesland.nl


De workshops worden alleen te Dokkum gegeven. Hier kunt u in één morgen over een bepaald onderwerp heel veel te weten komen. Ook dit aanbod vindt u op onze site. Heel belangrijk is de workshop Veilig internetten, waarvoor 2 morgens nodig zijn. Niet vaak genoeg kan gewezen worden op het belang van een goede beveiliging van uw pc. Voor Internetbankieren is als regel ook een goede belangstelling, maar er staat veel meer op het programma.


Dat is:


Oriëntatie Stamboomonderzoek
Sociale media
Adresetiketten maken
Foto’s van camera naar PC
Werken met de USBstick
Installeren en verwijderen van programma’s (2 lessen)
Google Earth
CD’s branden
Marktplaats
Paint
Mediaplayer.

De kosten zijn €10,00 per morgen, te voldoen bij de docent. Er is vast wel iets voor u bij.
Aanmelden kan tijdens Open Huis, maar ook via de website of telefonisch: Voor Dokkum: 0519-295234 (Diny Hofstra) ; voor Kollum 0511-452086 (Kees van der Meer); voor de Westereen 0511-701061 (Nynke Terpstra) en voor Burgum 0511-463750 (Appie de Zwart).


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Nieuwe cursussen

Ze zijn in het cursusoverzicht al wel genoemd, maar toch vestigen we nog graag extra de aandacht op onze nieuwe cursussen. Dit zijn de tabletcursus Android en vervolgcursus iPad.
Het blijkt dat de tablet steeds meer in opmars is. Daar spelen wij als Seniorweb op in. Vorig seizoen waren we al begonnen met een basiscursus voor de iPad. Gebleken is dat ook voor een basiscursus voor andere tablets belangstelling is. Daarom beginnen we nu met de basiscursus voor de tablets met een Android besturingssysteem. Zoals de naam zegt leert u in 4 lessen de basisvaardigheden, zodat u goed met de tablet overweg kunt.


Voor die mensen die vorig jaar de basiscursus voor de iPad hebben gedaan en toch nog wel iets meer willen weten is er nu een vervolgcursus. Maar deze cursus is ook geschikt voor mensen die al enigszins met de iPad vertrouwd zijn.Ze zijn al weer een tijdje op de markt, de smartphones. Ook hier gaan we als Seniorweb mee aan de slag. Vrij zeker komt hiervoor in januari een korte cursus iPhone. Tijdens het Open Huis kunt u alvast kenbaar maken dat u hiervoor belangstelling heeft.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Nieuwe workshop

Deze cursussessie 1 nieuwe workshop. Voor de liefhebbers van stamboomonderzoek. Want je afkomst onderzoeken en al je voorouders weten is heel leuk, maar hoe krijg je dat in een mooi schema. Daar zijn verschillende programma’s voor. Eén van die programma’s is Aldfaer van de Stichting Aldfaer. In deze workshop maakt u kennis met het programma. Er wordt verteld wat het is en wat u er mee kunt. Mocht het zo zijn dat deze kennismaking genoeg belangstelling opwekt, dan komt binnen afzienbare tijd een cursus waarin u alle ins en outs van het programma leert. Zo’n cursus zal waarschijnlijk 8 lessen duren. Tijdens de workshop zal wel duidelijk worden of die belangstelling er is.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Tip

Houdt u van natuurfilmpjes kijk dan eens op de site www.natuurbeelden.nl. U vindt daar een ruime hoeveelheid filmpjes over o.a. zoogdieren, vogels, landschappen en planten. Wel geluid op uw computer aanzetten, want al die verschillende geluiden van dieren voegen een dimensie toe aan de filmpjes. U kunt het scherm onderaan elk filmpje vergroten. Let wel: uw videokaart in de computer moet de vergroting wel aan kunnen. Verkleind zijn de filmpjes ook uitstekend te bekijken, maar groot is altijd mooier.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief en bijdragen voor de volgende aflevering zijn welkom op:
e-mail:info@seniorwebnoordoostfriesland.nl
de redactie,
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen dan kunt u zich afmelden door hier te klikken.

Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019