Nieuwsbrief september 2012 Seniorweb Noordoost Friesland

6 years ago


Text only:

Nieuwsbrief niet te lezen? Klik hier voor internetversie.
Dit is uw Nieuwsbrief van de Stichting Seniorweb Noordoost Friesland.
Mocht u deze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen dan kunt u zich afmelden via de link onder aan de pagina.

NOORDOOST FRIESLAND 


Nieuwsbrief   Jaargang 4 Nummer 3, september 2012
Inhoud  van deze nieuwsbrief:
Van de redactie
Open huis 15 september
Wat hebben we de komende sessie te bieden
Workshops
ICloud
Tips
Domotica
Redactie:
Jan Corporaal
Dirk de Jong
Jan Schregardus
Van de redactie

Beste lezers,
Het nieuwe cursusseizoen staat weer voor de deur. Wellicht hebt u al eens een cursus bij ons gevolgd, maar wilt u uw kennis uitbreiden of een bepaalde workshop volgen. U kunt namelijk zo veel meer met de computer. In deze nieuwsbrief vindt u ons programma voor de komende maanden. Wilt u meer informatie? In alle vier de locaties is er een open morgen waar u van harte welkom bent. Denkt u dat u reeds voldoende kennis hebt op computergebied dan kent u misschien wel kennissen, buren of familie voor wie de computer nog een onbekend apparaat is. Wijs hen dan op Seniorweb Noordoost Friesland.
Ook zien we steeds meer zogenaamde tablets verschijnen. Dit apparaat lijkt de laptop te vervangen. Een van de problemen is het aantal besturingssystemen. Overweegt u een dergelijk apparaat te kopen of hebt u er een gekocht en u wilt een cursus volgen hoe de tablet te gebruiken meldt het ons. Wellicht kunnen we een workshop organiseren. Hebt u nog andere wensen op cursus- of workshop gebied en vindt u daarover niets in ons programma, schroom dan niet ons dit te melden. Uiteraard moet dit wel met de computer te maken hebben.
Misschien kunnen we dan een dergelijk programma toevoegen aan ons aanbod.
Veel leesplezier toegewenst.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Open huis Seniorweb op 15 september 2012

In de week van 8 oktober start Seniorweb Noordoost Friesland voor het dertiende seizoen met de computerlessen voor senioren.
Dan zetten de vrijwilligers van Seniorweb zich weer in om leeftijdgenoten op weg te helpen op de computer, zodat ook zij mee kunnen gaan in de ontwikkelingen in de tijd.
Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar weer eerst een openhuis op alle vier de locaties. Zowel in Dokkum, De Westereen, Kollum als Burgum gaan dan om half elf de deuren open. De docenten staan dan klaar om mensen wegwijs te maken in het aanbod van cursussen, maar ook om hen kennis te laten maken met leslokaal en lesmateriaal.
Wat er zoal op het programma staat voor de komende sessie kunt u in onderstaand artikel lezen. Neem daar even de tijd voor en maak uw keuze. Graag tot 15 september om 10.30 uur.
De locaties van het openhuis zijn: Dokkum in het leslokaal van de bibliotheek; Kollum in Meckema State; de Westereen in Verzorgingshuis Brugchelencamp en Burgum in de Werf 8.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Wat hebben we de komende sessie te bieden

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. In de week van 8 oktober starten we op alle locaties weer met de lessen. Voor u als lezer van deze nieuwsbrief is het misschien wel handig te zien wat er deze keer op het programma staat.
En dan beginnen we natuurlijk met de basiscursus en de cursus Internet en e-mail. Cursussen die u waarschijnlijk al hebt gevolgd. Deze cursussen worden op alle 4 de locaties gegeven.
Maar ook u hebben we nog wel wat te bieden. De cursus Windows 7 vervolg is zeker de moeite waard, maar wanneer u met teksten wilt werken is de cursus tekstverwerking natuurlijk een mooie optie. Voor de fotografen onder u is er de cursus fotobewerking in Picasa. En hebt u nog een oudere Windowsversie en wilt u overstappen naar Windows 7, dan hebben we ook daar een cursus voor. En voor de wat meer gevorderden hebben we nog een cursus websitebouwen. Al deze cursussen worden te Dokkum gegeven, maar zijn natuurlijk niet alleen voor Dokkumers. De cursus Picasa is ook in de Westereen.
Hebt u inmiddels ook al een rommeltje van uw bestanden gemaakt en kunt u niet altijd vinden wat u zoekt? De cursus van 5 lessen “Orde brengen in je bestanden” is helemaal opnieuw opgezet en is eigenlijk een must voor iedereen die zijn computer netjes op orde wil houden. Deze cursus is in Dokkum, in De Westereen en in Kollum.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Workshops

En dan zijn er natuurlijk de workshops. Bijna allemaal van één les. Dus in één morgen veel over een onderwerp te weten komen. Dat moet toch wel interessant zijn.
We hebben één workshop van twee lessen. Maar die is dan ook wel heel belangrijk. Hoe ga je veilig het internet op en hoe houd je “vreemden” buiten de deur.
Deze workshop wordt gegeven in Dokkum en in Kollum
In Dokkum hebben we ook nog een workshop van drie lessen. Ook die is de moeite waard en de laatste tijd ook bijna altijd volgeboekt. Hoe maak ik een fotoboek.
Nieuw is de workshop Sociale media, die u laat zien wat je kunt met faceboek, hyves en twitter, maar leert ook welke gevaren er zijn.
En alvast voor uw kerst- en nieuwjaarskaarten etiketten maken kan met de workshop etiketten maken. Internetbankieren is zo’n workshop waar veel belangstelling voor bestaat. Deze wordt gegeven in samenwerking met de Rabobank, maar ook voor klanten van andere banken is deze cursus geschikt, omdat we ook van die banken materiaal hebben.
Altijd al eens iets op marktplaats willen zetten of willen kopen? De workshop “Marktplaats”leert u hoe dat moet.
En dan is er nog de workshop Paint in Windows 7. Best aardig om ook daar de mogelijkheden van te leren kennen.
Een uitgebreide beschrijving van alle cursussen en workshops vindt u op onze website: www.seniorwebnoordoostfriesland.nl


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Icloud

Met iCloud kun je meer dan alleen je materiaal opslaan. Zo heb je vanaf elk apparaat toegang tot je muziek, foto's, agenda's, contacten, documenten en meer.
Klik op onderstaande website voor een uitgebreide beschrijving van icloud.
www.ziemagazine.nl/handig


 


 


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Tips

Klassieke muziek:
Houdt u van klassieke muziek kijk dan eens op www.concertgebouworkest.nl Ga naar het hoofdstuk LUISTER (RCO live streaming audio en video, CD shop). Klik daarna op RCO LIVE RADIO. Druk op de vierkante zwarte knop en daarna op de zwarte driehoek en het orkest speelt. Lukt dit de eerste keer niet herhaal dan de laatste handeling.
Capriolen van een huisdier (poes):
In de adresbalk van uw browser vult u in: www.youtube.nl In het dan tevoorschijn springende scherm ziet u bovenaan een zoekbalk. U vult daar het volgende in: Mugumogu en klik dan op enter. Links en rechts in het dan verschijnende scherm komt u een vrij groot aantal video’s tegen. Klik maar op een van de video’s en zie wat poes uitspookt.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Domotica


Hebt u dit woord wel eens gehoord of gelezen? Het is een samentrekking van het Latijnse woord domus(huis) en tica (informatica, telematica, robotica). Via een afstandsbediening, computer of tablet kunt u bijna alles in huis en daarbuiten elektronisch bedienen.
Een aantal voorbeelden: met een druk op een knop, zich bevindend op een tablet, sluit u de gordijnen, zet u de verwarming aan of uit, laat u de zonwering zakken, laat u het bad vol water lopen en kunt u bij het naar bed gaan met één knop alle lichten uitdoen, deuren sluiten (op slot), alarm inschakelen, verwarming op nachtstand zetten, enz.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Op een vakantieadres in binnen- of buitenland, het doet er niet toe, kunt u via internet straks uw huis in de gaten houden en zelfs alle apparatuur bedienen. Fantasie zult u zeggen. Nee, werkelijkheid nu al en in de toekomst nog veel meer toegepast. Wat zullen we lui worden. Tegenhouden, vergeet het maar.
Ook hier zien we dus een toepassing van de computer.


Terug naar inhoudsopgave - Bezoek onze website


Reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief en bijdragen voor de volgende aflevering zijn welkom op:
e-mail:info@seniorwebnoordoostfriesland.nl
de redactie,
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen dan kunt u zich afmelden door hier te klikken.

Seniorwebnoordoostfriesland.nl

Categories: Elderly | 65+
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019