Nieuwsbrief September 2014

4 years ago


Text only:

 
 
 
September 2014
 
 
 
Afgelopen maand hebben in Turkije de presidentsverkiezingen plaatsgevonden. In deze nieuwsbrief meer informatie over de nasleep van de verkiezingen.
 
 
VERKIEZINGEN
 
 
Het kabinet Davutoğlu 
 
 
De nieuwe premier van Turkije, Ahmet Davutoğlu, heeft afgelopen vrijdag het nieuwe kabinet bekendgemaakt. De samenstelling van het kabinet is grotendeels hetzelfde gebleven. Minister van Financiën Mehmet Şimsek, minister van Economische Zaken Nihat Zeybekçi en viceministers Ali Babacan en Bülent Arınç behielden allen hun functie. De functie van minister voor Familie en Sociale Zaken blijft in handen van Ayşenur İslam, tevens de enige vrouw in het kabinet. Lees hier meer.
 
 
 
VERKIEZINGEN
 
 
 
 

Erdoğan beëdigd als president


 
 
Gisteren heeft premier Erdoğan voor het parlement de presidentiele eed afgelegd en is daarmee  officieel president van Turkije. De dag ervoor had Erdoğan het partijleiderschap op het AKP congres al aan Davutoğlu overgedragen, die het nieuwe kabinet moet gaan samenstellen. De leden van de grootste oppositiepartij CHP boycotten de inauguratie van Erdoğan en verlieten de zaal voor de beëdiging had plaatsgevonden. Lees hier meer over de beëdiging. 
 
 
VERKIEZINGEN
 
 
 
De weg naar een nieuw kalifaat, maar dan zonder ISIS
Welke ambities heeft Erdoğan, de nieuwe president van Turkije, buiten de grenzen van de Republiek? Een kalifaat dat zowel voor soennieten als sjiieten een thuis biedt, meent Lily Sprangers, directeur van het Turkije Instituut. Lees het artikel van Lily Sprangers hier op het Leiden Islamblog. 
 
 
LEZING
 
 
Turkse economie: Verliest Turkije zijn glans?
 

Op woensdag 17 september organiseert The Netherlands-Turkish Friendship Foundation een lezing over de economie van Turkije. Verschillende deskundigen zullen reflecteren op de ontwikkelingen rondom de Turkse economie. Aanmelding is verplicht. Meer informatie over de lezing vindt u op de website van het NTFF. 


 
 
ACTIVITEIT
 
 
 

Morgenland Festival


 
Van 24 tot en met 28 september vindt in Deventer het Morgenland Festival plaats. Het thema van het festival is 'Ontmoet de Oriënt'. Verschillende artiesten uit het Midden-Oosten zullen hier een optreden verzorgen. De volledige agenda vindt u hier
 
 
 
  We wensen u een prettige nazomer!                                                                                               
 
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Turkije-instituut.nl

Categories: Blog Holidays Abroad
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018