Nieuwsbrief september 2015

3 years ago


Text only:


september 2015


webversie | afmelden | naar de website
 
 
Literaire Salon


Op zondag 30 augustus is er een Literaire Salon met Marcel Hulspas, die spreekt over zijn boek Mohammed en het onstaan van de islam. Aansluitend draagt dichter Shida Boukhizou voor uit eigen werk.
 


Haagse Museumnacht


Tijdens de Haagse Museumnacht op 5 september trakteert het Letterkundig Museum u op een bijzonder poëtisch en akoestisch optreden van Ellen ten Damme. Om 23.00 uur legt ze haar ziel bloot in het Gemeentemuseum en om middernacht sluit ze af in het Haags Historisch Museum. Dat wil je toch niet missen?
 


Poëziebus


Stap tijdens de Museumnacht op de speciale Poëziebus van het Letterkundig Museum. Deze rijdt tussen het Gemeentemuseum en het Haags Historisch Museum. Laat je verleiden door dichters als Tjitske Jansen, Hagar Peeters en Daan Zeijen en geniet met een drankje van een intiem en exclusief optreden. 


Haags Uit Festival


Het Haagse culturele seizoen opent traditiegetrouw met het Haags UIT Festival. Op zondag 6 september vindt de 43e editie plaats. Het Letterkundig Museum is ook dit jaar van de partij op de cultuurmarkt aan het Lange Voorhout. Zien we u daar?


Fritzi Harmsen van Beek


In september verschijnt in de reeks Schrijversprentenboeken van het museum Stoeten ritseldingen. Een prachtige publicatie over schrijver, dichter én tekenaar Fritzi Harmsen van Beek. Het museum wijdt ter gelegenheid van de verschijning van het boek een kleine expositie aan Harmsen van Beek.


Op 't Duin


Tot en met 15 september kunt u nog een bezoek brengen aan Op 't Duin in het Haags Historisch Museum. Een prachtige tentoonstelling met het Nederlandse duinlandschap als inspiratiebron voor vele schilders en dichters, gemaakt in samenwerking met het Letterkundig Museum. 


In deze nieuwsbrief:
Literaire Salon
Haagse Museumnacht
Poëziebus
Haags Uit Festival
Fritzi Harmsen van Beek
Op 't Duin
Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
T: 070-3339666
E: info@letterkundigmuseum.nl
www.letterkundigmuseum.nl
Volg ons op:

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019