nieuwsbrief september 2018

2 months ago


Text only:

Open deze nieuwsbrief in een browser
Kruidencentrum “De Sprenk” bestaat 20 Jaar
In juni 1998 was onze eerste kruidenmarkt en in september 1998 starten op Kruidencentrum “De Sprenk” de eerste lessen op het gebied van helende planten. We begonnen met kleine  groepjes en alleen in de ochtend.
De kruidentuin was nog klein en beperkt in het aantal planten. Na verloop van tijd is de kruidentuin verlegd naar de plek waar nu dus de herboristentuin is en is hat assortiment toegenomen.
In de loop der jaren zijn er ook steeds meer cursussen bij gekomen, zoals: het verwerken van kruiden, koken met kruiden en wilde planten, aromatherapie, de natuurlijke huisapotheek enz.
Daarom besloten we in 2003 alle losse cursussen samen te voegen en er één opleiding van te maken. Er werd het onderdeel biologie aan toegevoegd en alle losse onderdelen werden kritisch bekeken. Ook kwam er meer accent te liggen op de invloed van voeding op de gezondheid.
De opleiding had op die manier overeenkomsten met de opleiding Herborist, die vooral in België veel gegeven werd.
Zo ontstond onze opleiding Herborist. Het werd een 3-jarige opleiding en in dat verband hebben we een aantal jaren samen kunnen werken met het MBO Helicon in Helmond.
Op een gegeven moment werd die samenwerking te knellend en ontstond het gevaar dat we te ver afdreven van onze idealen. Daarom is er een einde gekomen aan een jarenlange samenwerking.
Nu zien we een Herboristenopleiding, die elk jaar weer opnieuw door enthousiaste aankomende Herboristen wordt bezocht en door velen afgesloten wordt met een diploma en de bijbehorende penning.
We zijn ook trots op de Jaarcursus die een aantal jaren geleden is gestart voor iedereen die vooral praktisch met kruiden bezig wil zijn en voor wie de Herboristenopleiding te lang is.
Ook is afgelopen jaar de nieuwe opleiding “Aromatherapie” gestart en beginnen we dit jaar met de opleiding “De helende Chef”. Deze opleiding is vooral bedoeld voor koks, die meer willen weten over de helende kracht van de planten die in de keuken gebruikt worden.
Al met al zijn we trots op wat we bereikt hebben en hopen nog veel Herboristen op te kunnen leiden, die dan de aloude kennis over helende planten weer kunnen verspreiden.
De kruidenmarkt 2019 staat dan ook in het teken van ons 20 jarig bestaan.
Als u op onze markt een bijdrage kunt geven aan 20 jaar Herborist, horen we dat graag van u.
Max en Gidy Niessen
De Sprenk
 
Share
Tweet
Copyright © 2018 De Sprenk
U ontvangt deze mail omdat u zich ingeschreven heeft op de nieuwsbrief van De Sprenk.
Waar vindt u ons:
De Sprenk
Lijsterlaan 28
De Mortel, 5425XZ
Nederland
Uitschrijven van deze lijst    Bijwerken voorkeuren 
Facebook
Twitter
DeSprenk.nl
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Sprenk · Lijsterlaan 28 · De Mortel, 5425XZ · Netherlands

Desprenk.nl

Categories: Recipes Cooking | Eating | Beverage
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018