NIEUWSBRIEF

september 2020
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie


PRESENTATIE SURVEY 'UTRECHT IS OOK MIJN STAD'
 

Donderdag 24 september organiseerden wij de presentatie van de survey 'Utrecht is ook mijn stad – cijfers en verhalen over discriminatie en stigmatisering van Moslims in Utrecht'. Het was een erg informatieve middag en we willen iedereen hartelijk bedanken voor het komen.

Bekijk hier alle foto's (op Facebook) >


MELD JE AAN VOOR DE DIVERSITEITSWEEK AMERSFOORT
 

5 t/m 10 oktober 2020 zal de Diversiteitsweek Amersfoort plaatsvinden. Dit zal voornamelijk online zijn. Zo zullen we een Levende Bibliotheek lanceren: elke dag zal er een Mensenboek te zien zijn op onze website en op Facebook. Daarnaast organiseren we Panelgesprekken via Zoom over toegankelijkheid, diversiteit en LHBTI+. Kom je ook?

Bekijk hier het hele programma >

MUZIEKGEBAREN DOOR ROBIN #JIJTELTMEE


Robin Frings vertolkt muziek in Nederlandse Gebarentaal, zodat dove en slechthorende mensen liedjes ook kunnen volgen. Voor #jijteltmee vertolkt hij ‘Een doodgewone man’ van André Hazes.

Bekijk hier zijn optreden (op Facebook) >
 
Doe ook mee aan de #jijteltmee campagne
ARTIKEL 12 PROCEDURE EN #IKLACHNIET TEGEN ANTI-AZIATISCH RACISME

Art.1 MN is onderdeel van het gelegenheidsinitiatief dat een Artikel 12 Procedure is gestart in de zaak over het lied 'Voorkomen is beter dan Chinezen' van Radio 10, nadat het OM deze zaak eerder dit jaar seponeerde. Bovendien zijn wij partner van de campagne 'Het is maar een grapje, maar #iklachniet': een verzameling van illustraties, gericht om aandacht te vragen voor discriminatie en racisme tegen Aziatische Nederlanders.

Lees meer >

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

WORKSHOP GENDER EN DISCRIMINATIE OP DE ARBEIDSMARKT


Op 5 oktober om 13:00 organiseert Art.1 MN samen met Atria de themasessie 'Gender: Discriminatie en Registratie'. De sessies zijn bedoeld voor organisaties en bedrijven om hun kennis en expertise te vergroten op het brede spectrum van het onderwerp gender(diversiteit). Meld je nu aan!

Lees meer >
GEBARENTAAL ALS OFFICIËLE NEDERLANDSE TAAL 

De Tweede Kamer is akkoord om Nederlandse Gebarentaal (NGT) als officiële taal te erkennen. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat, betekent dit dat mensen recht hebben op een tolk gebarentaal en op toegang tot algemene informatie. 

Lees meer>

UITREIKING ANNIE BROUWER-KORFPRIJS


Als onderdeel van het Utrecht Rainbow Festival zal op 11 oktober de ABK-prijs worden uitgereikt en Art.1 MN is dit jaar mede-organisator!
Naar welke organisatie, persoon of initiatief die zich sterk maakt voor de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI+-gemeenschap zal de prijs dit jaar gaan?
Lees meer>
"NIET GEMELD IS NIET GEZIEN" #JIJTELTMEE

Nana van Donk werkt bij Art.1 Noord Oost Gelderland en vertelt over het belang om discriminatie te melden. Het is belangrijk dat mensen buiten hun eigen bubbel stappen en letten op de kwetsbare groepen. Juist nu, in tijden van het coronavirus!

Bekijk hier het hele interview (op Facebook) >

 

MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


05/10/2020: Diversiteitsweek Amersfoort
05/10/2020: Week van Toegankelijkheid
06/10/2020: Diversity Day
09/10/2020: Meldplatform 'We blijven onszelf'
11/10/2020: LHBTI+ Coming-out Day
11/10/2020: ABK-prijs uitreiking

 
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


We hebben momenteel geen vacatures.
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp