Nieuwsbrief special: DBC-Onderhoud en NZa samen verder

3 years ago


Text only:

U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van DBC onderhoud
Ziet deze e-mail er niet goed uit?
Bekijk hem in uw browser
Beste lezer,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van DBC-Onderhoud over de DBC-systematiek in de forensische zorg.

Samengaan DBC-Onderhoud en NZa


De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en DBC-Onderhoud zijn vanaf 1 mei 2015 één organisatie. We gaan vanaf die datum samen verder onder één naam, de NZa. Dat betekent dat er één loket is met alle kennis en voor al uw vragen over de financiering van de zorg: van prestatiebeschrijving tot vragen over DBC’s.
De NZa en DBC-Onderhoud zijn straks als één organisatie verantwoordelijk voor de uitgangspunten, de regelgeving en het beheer van het bekostigingssysteem van ziekenhuizen, geriatrische revalidatiezorg, geestelijke gezondheidzorg en forensische zorg. Dit schept helderheid en kortere lijnen. De NZa borgt op die manier de continuïteit en kwaliteit van het systeem en communiceert daarover met belanghebbenden in het veld.
In mei verhuizen de medewerkers van DBC-O naar het pand van de NZa, aan de Newtonlaan in Utrecht. De medewerkers van DIS blijven voorlopig nog in het huidige pand aan de Europalaan.
 

DIS


Ook het DBC-informatiesysteem (DIS) wordt vanaf 1 mei ondergebracht bij de NZa. Dit betekent dat DIS-data vanaf deze datum beheerd worden door de NZa. De NZa waarborgt dat de DIS-gegevens betrouwbaar en veilig beheerd blijven en dat de dataleveranciers mogen vertrouwen op een passende dienstverlening. De DIS-data zijn voor de NZa niet zomaar toegankelijk. Ook binnen de NZa bestaan zogenaamde ‘Chinese muren’ tussen DIS en andere onderdelen van de NZa. De Commissie van Toezicht DIS blijft toezien dat DIS betrouwbaar blijft handelen, met aandacht voor de veiligheid en integriteit van de gegevensverstrekking.
 

Grouper


De afgelopen jaren heeft de grouper van DBC-Onderhoud zorgproducten betrouwbaar en veilig afgeleid. Ook na de transitie is de grouper kosteloos beschikbaar voor alle zorgpartijen, waarmee de continuïteit van het declaratieverkeer ook in 2015 geborgd wordt. Vanaf 1 januari 2016 wordt de financiering en het beheer van de groupers niet meer publiek geregeld. De komende periode zal in nauw overleg met alle betrokken partijen de overgang naar een private situatie in 2016 gerealiseerd worden.
 

Wat betekent dit voor onze klanten?


Er verandert verder niets in de dienstverlening rondom de releases. Alle informatie over de releases en de DBC-systematiek is te vinden op de websites www.nza.nl en vanaf 1 mei op werkenmetdbcs.nza.nl.
Net als nu kunnen onze klanten na 1 mei voor vragen terecht bij onze medewerkers. De helpdesk van DBC-Onderhoud en de Informatielijn van de NZa gaan samen. Zij zijn vanaf 1 mei te bereiken op het telefoonnummer 088 770 87 70, tussen 9.00 en 14.00 uur. Uiteraard is het vanaf 1 mei ook mogelijk een e-mail te sturen naar info@nza.nl.
De website van DIS blijft ongewijzigd, net als het telefoonnummer van de helpdesk van DIS: 030-2850811.
Uw abonnement op deze nieuwsbrief blijft ook ongewijzigd.
Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, forensische zorgPostbus 2774Utrecht, 3500 GT Netherlands
Add us to your address book
030 - 285 08 22
helpdeskfz@dbconderhoud.nl
ma-vr 8:30-12:00 en 13:30-16:30
ARCHIEF nieuwsbrieven forensische zorg
 
Copyright © 2015 Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, forensische zorg, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst   Inschrijving bewerken   Bekijk deze mail in mijn browser

Dbconderhoud.nl

Categories: Medical
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018