Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

1 year ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Verzamelkoorts Parade: 21 en 22 april

Als slotstuk van het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts! organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa producties, in het weekend van 21 en 22 april een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum zal in dit weekend in het teken staan van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij zal op zaterdagochtend 21 april de aftrap verrichten.

Stewardessenpakken, tractoren, zeepjes of Elvis memorabilia, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand verzamelt het. Na de uitzendingen van Verzamelkoorts mochten kijkers stemmen op hun favoriete verzamelaar of verzameling. De winnaars krijgen een echte pop-up tentoonstelling waar zij hun eerste, duurste, meest bijzondere of favoriete verzamelobject kunnen tonen. Het weekend wordt gezellig ingekleed met lekker eten, muziek en een podiumprogramma met presentatrice Kim-Lian van der Meij.
Op de foto spoorverzamelaar Ferdinand die zijn spullen komt showen in het Spoorwegmuseum.

Voor de tiende keer Thomas Weekend

Het is zo langzamerhand een traditie, het bezoek van Thomas de Stoomlocomotief aan het Spoorwegmuseum. Dit jaar is het de 10de keer dat hij de reis vanuit Engeland naar Utrecht onderneemt.
Van 10 t/m 13 mei is er tijdens het Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum van alles te doen rond Thomas en zijn vrienden. Natuurlijk komt hij niet alleen, ook de Dikke Controleur en de locomotieven Henry en Emily zijn present. Thomas komt onder stoom, daarnaast kunnen kinderen eindeloos spelen op het grote speelkleed en meezingen met de liedjes uit de Thomas-musical.

De kaartverkoop is al gestart, wacht niet te lang met het kopen van je tickets. Online krijg je een euro korting, voor de kleintjes is er een speciaal peuterticket. Museumkaarthouders zijn gratis.

Arend onder stoom

De geplande ritten van de Arend in maart gingen niet door vanwege de strenge nachtvorst die plotseling de kop opstak. Maar de temperatuur is aan het stijgen, deze maand gaat het er echt van komen! De ketel van de Arend is gekeurd en goed bevonden. Op 10 april is de machine met succes getest.

Op 21 en 22 april gaat de Arend voor het eerst dit jaar naar buiten. De vrijwilligers van het museum brengen de machine onder stoom en rijden ritjes langs het seinhuis. Gereden wordt op zaterdag tussen 10.30 en 16.30 uur, op zondag tussen 12.00 en 16.30 uur. 
Kom vooral even kijken, het is altijd een belevenis om een sttomlocomotief aan het werk te zien.

Tentoonstelling 'Baanbrekend design'

Het zijn bekende kleuren in het Nederlandse landschap, het geel en blauw van de treinen van NS. Ook het bijpassende logo is bij iedereen bekend. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat NS deze nieuwe huisstijl introduceerde.
In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het alom geroemde logo kwam en waarom het zo succesvol is gebleken.
Op 26 mei wordt de tentoonstelling feestelijk geopend met de aankomst van de Mat ’64, de eerste treinenserie die in de nieuwe kleuren de fabriek uitrolde. De tentoonstelling bevindt zich in de trein die in het Spoorwegmuseum komt te staan en zal tot 28 oktober te zien zijn.

Eerste Nacht van de Vluchteling in Utrecht

Het Spoorwegmuseum is dit jaar de start- en finishlocatie van de Nacht van de Vluchteling in Utrecht. Tijdens de Nacht van de Vluchteling (16-17 juni) lopen duizenden deelnemers met elkaar met als doel een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.
Na succesvolle edities in Rotterdam, Nijmegen en Rotterdam wordt de loop dit jaar voor het eerst ook in Utrecht gehouden. In het holst van de nacht lopen de deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop, deze keer ook startend vanuit het Spoorwegmuseum.
Jij kan deze mensen helpen door je te laten sponsoren met jouw deelname aan de Nacht van de Vluchteling. Het Spoorwegmuseum steunt dit evenement van Stichting Vluchteling, meer informatie en inschrijven kun je vinden op de website.

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019