Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

1 year ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Tentoonstelling Baanbrekend design geopend

"NS is geel geworden. Actief, krachtig, modern, opvallend. Hip zelfs!" Dat kopte de krant toen NS in 1968 naar buiten kwam met haar nieuwe huisstijl. Vijftig jaar later heeft deze huisstijl nog niks aan zeggingskracht ingeboet. In de tentoonstelling ‘Baanbrekend design, 50 jaar NS huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien hoe en waarom NS tot de nieuwe huisstijl is gekomen.

Het was destijds een doorbraak, de introductie in 1968 van het nieuwe NS logo en de gele kleur van de treinen. Het fenomeen ‘huisstijl’ was nog nieuw, NS was het eerste bedrijf dat eigentijdse vormgeving voor de publieke sector toepaste. Het bleek een gouden greep. De frisse ideeën van de jonge ontwerpers sloten naadloos aan bij de behoefte van NS om zich voortaan als modern en dynamisch bedrijf te presenteren.
Gert Dumbar was een van die jonge ontwerpers. Nu, 50 jaar later, mocht hij samen met de huidige president-directeur van NS, Roger van Boxtel, de tentoonstelling openen (op de foto met museumdirecteur Nicole Kuppens). 'Baanbrekend design, 50 jaar NS huisstijl' zal tot 28 oktober te zien zijn in het Spoorwegmuseum. RTV Utrecht maakte een mooie documentaire over het onderwerp. Klik hier om de DocU 'Een tijdloos ontwerp' te bekijken.

Het leukste reisje van Nederland

Wie trein zegt, zegt reizen. Avontuur. Ontdekken. Plezier. Het hele jaar door kun je hiervoor terecht bij
het Spoorwegmuseum, maar daar komt nu een extra beleving bij!
Op 22 juni introduceert het Spoorwegmuseum tien zomerse dagen lang ‘Het leukste reisje van Nederland’. Samen met de top van Nederland op het gebied van kunst en cultuur, waaronder Naturalis, Eye Filmmuseum, Afrika Museum, Fotomuseum Den Haag, Zuiderzeemuseum en TivoliVredenburg, word je meegenomen op de reis van je leven.

In het museum vind je 7 bijzondere bestemmingen die ingevuld worden door de verschillende culturele partners. Reis met Naturalis naar de oertijd en vlieg muzikaal de wereld over met Tivoli Vredenburg. Ontdek met het Afrika Museum hoe Afrikaanse dans van invloed is geweest op hiphop en maak de perfecte reisfoto met het Fotomuseum Den Haag. EYE Filmmuseum prikkelt je verbeelding in het theater en het Zuiderzeemuseum neemt je mee aan boord van een eeuwenoud scheepsdek.
Met een speciaal paspoort bij de hand reis je langs 7 bestemmingen en verzamel je alle stempels. Je reis eindigt op spectaculaire wijze met de Utrechtse kunstenaar Mondo Leone in een gigantische Dome voor het Maliebaanstation. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.hetleukstereisjevannederland.nl.

Binnenkort open: het Modellenmagazijn

Op 4 juli a.s. opent het Spoorwegmuseum een nieuw gedeelte van het museum: het Modellenmagazijn. De unieke collectie modellen van het museum moest twee jaar geleden plaatsmaken voor de bouw van het Techlab. Besloten werd een geheel nieuwe presentatie voor de modeltreinen te bouwen om deze unieke collectie beter tot zijn recht te laten komen.

In het Modellenmagazijn neemt het museum je mee naar de magische wereld van de modelbouw. In een prachtige
ruimte word je langs de verhalen geleid van de vele verschillende treinmodellen, die vaak al decennia tot
de collectie van het museum behoren. Hierbij is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook
voor de mensen achter de modellen. Wie waren hun bouwers en bedenkers, en wie zijn de beginners en
bezitters?
Getoond worden vele unieke modeltreinen, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot
stokoud speelgoed en unieke verzamelobjecten. Het Modellenmagazijn brengt deze prachtige collectie op een
speelse manier tot leven. Het Modellenmagazijn is vanaf 5 juli open voor publiek.

Help ons de website te verbeteren!

Doe mee aan de enquête en win 4 toegangskaartjes voor het Spoorwegmuseum!
 
Het Spoorwegmuseum is steeds op zoek naar mogelijkheden om haar website te verbeteren. Daarom willen wij graag jouw mening weten en je uitnodigen om deel te nemen aan een kort onderzoek. De enquête kost slechts 5 minuten om in te vullen, je reactie is volledig anoniem.
Klik hier om naar de enquête te gaan

Wij stellen jouw input zeer op prijs! Onder de deelnemers aan de enquête worden 1 x 4 kaarten verloot. Als je vragen hebt over de enquête, stuur dan een e-mail  naar: a.snelder@spoorwegmuseum.nl

Privacy

Ook wij vinden jouw persoonsgegevens en privacy zeer belangrijk; dat is niet veranderd. Wij willen daarom graag transparant zijn over welke gegevens wij van jou hebben ontvangen, wat wij hiermee doen en hoe lang wij dit bewaren. Je vindt daarom onderin deze mail een link naar de gegevens die wij van jou weten. Je kan je op elk moment uitschrijven van onze nieuwsberichten. Alle uitleg kan je vinden in onze privacyverklaring.

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019