Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

8 months ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Laatste kans op kortingstickets voor Chuggington

Het aftellen is begonnen! Nog een klein weekje en de treinen van Chuggington zijn te gast in het Spoorwegmuseum. Wij kunnen niet wachten!
De Chuggington doe-dagen zijn van 19 t/m 23 oktober. Er zijn 5 dagen lang allerlei leuke activiteiten rondom de treinen van Chuggington in de museumhal. Er is een groot Chuggington speelkleed, je kan meezingen met de liedjes uit de musical, een speurtocht doen, op de foto met hoofdrolspeler Wilson en nog veel meer.
Let op! Tot en met maandag 15 oktober zijn er online kaartjes met korting te koop.

Tentoonstelling Baanbrekend design

Het logo is bij iedereen bekend. De gele kleur van de treinen ook. De huisstijl van NS is één van de bekendste huisstijlen van Nederland.
In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het alom geroemde logo kwam en waarom het zo succesvol is gebleken.
De tentoonstelling is nog tot 28 oktober te zien, mis hem dus niet! Heb je geen tijd, maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp? Kijk dan naar de documentaire die RTV Utrecht maakte over het onderwerp.

Tienertoerverhalen gezocht

Voor het eerst weg zonder je ouders. Gaan en staan waar je wil. Vrijheid. Dat is het gevoel van de Tienertoer die in het voorjaar van 1969 voor het eerst door NS werd aangeboden. Honderdduizenden jongeren maakten sindsdien gebruik van de mogelijkheid om voor een bescheiden bedrag ‘op tienertoer’ te gaan. Omdat het in 2019 precies 50 jaar geleden is dat de Tienertoerkaart het levenslicht zag, presenteert het Spoorwegmuseum in april 2019 een tentoonstelling over de Tienertoer.

Heb jij een mooi verhaal over je Tienertoer? Hield je een dagboek bij, heb je foto’s of filmpjes? Stuur deze dan naar het Spoorwegmuseum. De mooiste verhalen willen we gebruiken voor de tentoonstelling. Mail je verhaal, foto’s of filmpjes naar tienertoer@spoorwegmuseum.nl.

De Arend onder stoom

Op 20 september 1839 was het eindelijk zo ver, de eerste trein van Nederland vertrekt vanaf station d’Eenhonderd Roe aan de rand van Amsterdam. Daarmee schreef De Arend geschiedenis, de stoomlocomotief behoort nu officieel tot het Canonnetwerk.

De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs mensen, gebeurtenissen en voorwerpen die samen de geschiedenis van Nederland vertellen. Deelnemende musea presenteren iconische topstukken van de Nederlandse geschiedenis en trekken gezamenlijk op in speciale Canonprogrammering. Het bijbehorende canonbordje werd op 20 september jl. door Ellen Snoep van het Openluchtmuseum overhandigd aan directeur Nicole Kuppens.

De Arend komt dit weekend onder stoom. Op 13 en 14 oktober rijdt hij ritjes langs het seinhuis. In de wintermaanden houden we de kwetsbare machine binnen, dus het is de laatste kans om de Arend dit jaar in actie te zien.

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019