Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

5 months ago


Text only:

Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Bewonder Europa’s mooiste modelbanen

Ook dit jaar organiseert het Spoorwegmuseum de Modeltrein Expo On traXS! Van 15 t/m 17 maart 2019 zijn de mooiste modelbanen van Europa te bewonderen tussen de historische treinen van het museum.
De lat ligt hoog voor de modelbanen van de Modeltrein Expo On traXS! De modelbanen komen uit heel Europa, alleen de beste bouwers krijgen een uitnodiging. De banen zijn stuk voor stuk met liefde en oog voor detail gebouwd, het vakmanschap spat er vanaf. Je kunt het soms niet van echt onderscheiden!
De kwaliteit van de modelbanen, gecombineerd met het prachtige decor van het museum, maakt de Modeltrein Expo On traXS! tot een uniek en niet te missen evenement.Voor kinderen staan bij alle banen opstapjes zodat ze alles goed kunnen zien. Daarnaast kan er volop worden geknutseld en gebouwd. Kom vooral kijken en genieten!


Tentoonstelling ‘Tienertoer’

Voor het eerst weg zonder je ouders. Gaan en staan waar je wil. Dat is het gevoel van de Tienertoer die sinds 1969 door NS werd aangeboden. Honderdduizenden jongeren maakten gebruik van de mogelijkheid om voor een bescheiden bedrag ‘op tienertoer’ te gaan.
Omdat het in 2019 precies 50 jaar geleden is dat de Tienertoerkaart het levenslicht zag, organiseert het Spoorwegmuseum een tentoonstelling over de Tienertoer. De tentoonstelling start op 14 april en is tot en met 1 september te zien in en rond de Mat ’64 in de museumhal.De tentoonstelling gaat gepaard met een documentaire van RTV Utrecht, documentairemaker Roel Wijngaards - de Meij sprak verschillende personen over de avonturen die ze meemaakten tijdens hun Tienertoer. Hij legde een aantal prachtige verhalen vast, een aantal hiervan zijn ook in de tentoonstelling te zien. De uitzending staat gepland voor medio april.


Gratis rondleidingen op dinsdag

Nu al bijna 10 jaar is de derde dinsdag van de maand een speciale dag in het Spoorwegmuseum. Tijdens deze Plusdag is er een speciaal (gratis) programma met rondleidingen en presentaties. Vanaf februari gaat dat veranderen. Voortaan staan iedere dinsdag onze rondleiders voor je klaar voor een gratis rondleiding langs de bijzondere plekken van het museum!
De rondleiders zitten vol verhalen en anekdotes, meelopen met hen is een leuke manier om het museum op een andere manier te ontdekken. De rondleidingen starten om 11 uur. Reserveren is niet mogelijk, per rondleider kunnen 20 personen mee en vol is vol. De eerste dag met gratis rondleidingen is op dinsdag 5 februari, daarna iedere dinsdag.


Geschiedenis Magazine Live dag in Spoorwegmuseum

Geschiedenis Magazine organiseert op 9 maart in het Spoorwegmuseum de 'Geschiedenis Magazine Live dag'. Naast spraakmakende sprekers mag op de Geschiedenis Magazine Live Dag theatergroep Aluin niet ontbreken. Ze komen weer met een optreden dat historisch verantwoord maar vooral vermakelijk en onderhoudend is. Net als vorige jaren is de presentatie van de dag in handen van historicus en publicist Francis Boer. Kijk hier voor het programma.
Om 10 uur ben je welkom voor koffie of thee in ‘De Bedrijfsschool’, middenin het museum. Om half 11 begint het programma. Aan het eind van de dag heb je ruim de gelegenheid door het museum te lopen en alles rustig te bekijken. Het museumkaartje t.w.v. € 17,50 is al betaald. Dit is inclusief een heerlijke lunch! Boek nu je tickets met vroegboekkorting. Wij hopen je te zien op 9 maart! 


 


Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019