Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

4 months ago


Text only:

Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Het gevoel van de Tienertoer

Wat dat is, Tienertoer? “Een gevoel. Lekker met de trein reizen. Gaan en staan waar je wil.” Zomaar één van de reacties uit de tentoonstelling ‘Tienertoer’ die vanaf 14 april te zien is in het Spoorwegmuseum.
In 1969, dit jaar precies 50 jaar geleden, introduceerde NS voor het eerst de Tienertoerkaart. Het was direct een succes. Het Spoorwegmuseum blikt terug op de introductie van de Tienertoer en verzamelde tientallen bijzondere, ontroerende en grappige verhalen van tieners die, vaak voor het eerst, op reis gingen zonder hun ouders.


Naast de verhalen van reizigers toont het museum met reclamemateriaal en bijzondere affiches de ontwikkeling bij de spoorwegen om verschillende doelgroepen de trein in te krijgen. De Tienertoer was specifiek gericht op jongeren, dit waren tenslotte de reizigers van de toekomst. De marketingafdeling van NS prees de Tienertoer aan met prachtige slogans zoals ‘Liften voor een krats’ of ‘Tienertoer, zo zie je nog es iemand’, later werd dit heel modern ‘Just another word for freedom’.
Tienertoer: 14 april t/m 1 september 2019


Klein ontmoet groot

Klein ontmoet groot! Voor de 11de keer op rij zijn tijdens de Modeltrein Expo On traXS! de mooiste modelbanen van Europa te bewonderen in het Spoorwegmuseum.
Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een mooie reeks modelbanen uit te nodigen. Tijdens de Modeltrein Expo vind je tussen de grote treinen ongeveer 30 prachtige modelspoorbanen en verschillende commerciële stands op het gebied van modelbouw. De modelbanen komen uit heel Europa, dit jaar zijn er bouwers uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Polen te gast. De banen variëren in grootte, sommigen zijn wel 10 meter lang, anderen passen letterlijk in een kistje of koffertje.
Kijk op de website voor een overzicht van de banen van dit jaar en kom vooral langs om ze in het echt te bewonderen!
Modeltrein Expo On traXS!: 15 t/m 17 maart 2019


Deelnemers BankGiro Loterij steunen Spoorwegmuseum

Dinsdag 12 februari is op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 79,4 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar.
Het Spoorwegmuseum ontving een cheque van €603.912. Dit bedrag bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van €300.000, met daar bovenop een bijdrage van €303.912 van de deelnemers aan de BankGiro Loterij die ervoor gekozen hebben direct voor het Spoorwegmuseum mee te spelen. Vorig jaar kreeg het Spoorwegmuseum een extra bijdrage voor Het Leukste Reisje van Nederland, een festival dat dit jaar van 29 juni t/m 7 juli voor de tweede keer wordt georganiseerd.
Directeur Nicole Kuppens is dankbaar voor de steun van de BankGiro Loterij: “Het team van het Spoorwegmuseum is heel blij met de mogelijkheden die de BankGiro Loterij ons biedt. En fantastisch dat zoveel deelnemers van de loterij ervoor kiezen om speciaal ons museum te steunen.”


Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019