Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

3 months ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Een kunstbeen voor het Spoorwegmuseum

Een bijzondere schenking voor het Spoorwegmuseum! Het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen van NS schonk een grote aluminium kist met inhoud aan het museum. In de kist een groot aantal voorwerpen die reizigers in de trein hebben achtergelaten en nooit hebben opgehaald. Daaronder een aantal zeer opmerkelijke items, zoals twee kunstbenen, een kunstarm, fotoalbums, autosleutels van Porsche en Aston Martin, een opgezet knaagdier en een doopjurkje.
Het Spoorwegmuseum heeft met een aantal van deze spullen twee vitrines ingericht in de hal bij de bibliotheek van het museum. Het museum heeft geen informatie over de voorwerpen, we weten niet waar en wanneer ze zijn gevonden. De vitrines geven echter wel een ludiek beeld van wat er zoal wordt achtergelaten in de trein. Je kunt zelf de verhalen erbij fantaseren, want hoe kan het dat iemand zijn kunstbeen in de trein vergeet! Kijk hier naar het filmpje van de gevonden voorwerpen.

Modeltrein Expo On traXS 2019

Van Egypte in de jaren 50 naar de spoorlijn ‘Ligne de Pigne’ in de Franse Provence. Van de havenplaats Marienfeld in het Duitse Oost-Friesland naar station Rusinowo in Polen. Het houthakkersdorpje Gollwald in de Oostenrijkse Alpen, maar ook de Tolsteegbrug in Utrecht met een tram. Allemaal taferelen die te zien zijn op de komende Modeltrein Expo On traXS!
Op 15 maart om 10.00 uur openen we de deuren voor alweer de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS. Met dertig modelbanen nemen we je mee over de hele wereld. Engelse lokaalspoorlijnen in de jaren 1930, Hamburg in het jaar 1946, maar ook de spoorwegen op West-Java in Indonesië en op het Italiaanse eiland Sardinië. Een locomotievendepot in de Belgische Ardennen naast de Euskirchener Kreisbahn in de Duitse Eiffel. De bouwers halen hun inspiratie overal vandaan.
De uitgenodigde banen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, ze zijn soms niet van echt te onderscheiden. De Modeltrein Expo duurt drie dagen, van vrijdag 15 maart t/m zondag 17 maart. Mis het niet!

Extra activiteiten tijdens de Modeltrein Expo

Voor kinderen
Natuurlijk zijn alle modelbanen goed te zien, ook voor kinderen. Bij al modelbanen staan opstapjes! Ook op het speciaal ingerichte jeugdplein kunnen kinderen hun hart ophalen. Bouw je eigen modelhuisje, haal een rangeerdiploma of leef je uit bij de speeltafels en het speelkleed.
Modelbouw
Tussen de historische treinen van het museum presenteren verschillende bedrijven alles op het gebied van modellen, scenery en techniek. Kijk hier welke standhouders je in het Spoorwegmuseum kunt aantreffen. In de grote stand van Mitropa kun je de fijne kneepjes van het modelbouwvak leren.
Boekenverkoop
Op vrijdag 15 maart worden bij de bibliotheek boeken uit de bibliotheek van het Spoorwegmuseum verkocht. Ben je geïnteresseerd in treinen en de spoorwegen, kom dan vooral kijken of er iets bij zit voor je.

Vereeuwig jezelf in ons Modellenmagazijn

Heb je het Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum al gezien? Vorig jaar opende het museum een geheel nieuwe presentatie van de unieke verzameling modeltreinen. De mooiste handgemaakte locomotiefmodellen, unieke fabrieksmodellen, een bijzondere verzameling speelgoed maar ook vitrines met allerlei rariteiten. De collectie van het Spoorwegmuseum omvat van alles.
Wil jij deel uitmaken van het Modellenmagazijn? Dat kan! Doe mee met de fotospeurtocht op de plattegrond van de Modeltrein Expo en maak kans om als miniatuur in het Modellenmagazijn te staan. We maken een echte 3D miniatuurversie van de winnaar, je vindt jezelf dan terug in één van de kijkdozen van het Modellenmagazijn. Hoe leuk is dat!

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019