Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

2 months ago


Text only:

 
Thomas komt!  |  Bekijk de online versie hier
 
 
 
 
woensdag 03 april
 
 
Dagje uit met Thomas

30 mei t/m 2 juni


 

Hij komt weer naar Utrecht, onze grote kindervriend Thomas de Stoomlocomotief! Van 30 mei t/m 2 juni kleurt het hele Spoorwegmuseum blauw tijdens ‘Dagje uit met Thomas’. Natuurlijk komt Thomas niet alleen, zijn vrienden Henry en Emily zijn er ook, de Dikke Controleur zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.
Koop nu earlybird tickets met korting!
De kaartverkoop is inmiddels gestart. De eerste kaarten worden met korting verkocht, online kosten deze €12,50. Voor peuters van 1 t/m 3 jaar koop je een speciaal peuterticket, deze kost nu €4,00. Vanwege de verwachte drukte worden de kaartjes per tijdsblok verkocht. Op is op, dus wees er snel bij voor de kaartjes met korting! 
De reguliere kaartjes kosten €17,50 en €5,00 voor peuters, online en aan de kassa.  Museumkaarthouders hebben gratis entree, reserveren is niet nodig.


Koop hier tickets
 
 
Gratis naar museum met je tienertoerkaart

Misschien heb je hem wel bewaard, je tienertoerkaart. Op vertoon van je oude tienertoerkaart krijg je op zondag 14 april gratis toegang tot het Spoorwegmuseum. Deze dag wordt de tentoonstelling ‘Tienertoer’ feestelijk geopend door burgemeester Jan van Zanen.
In samenwerking met RTV Utrecht maakte het Spoorwegmuseum een documentaire waarin tienertoerders terugblikken op hun Tienertoer. De DocU wordt op 21 april uitgezonden op RTV Utrecht.


Meer informatie
 
 
Burgemeester Jan van Zanen over zijn Tienertoer in 1973

"Acht dagen lang met de trein van hot naar her. Geen ouders mee. Geen mobiele telefoon, geen Whatsapp. Spoorboekje in de hand, gesmeerde broodjes in de tas en dan weg, zo vér mogelijk."


 
 
 
 
 
Arend weer naar buiten

Zijn winterslaap zit erop, de Arend is weer klaar om onder stoom te komen. In het weekend van 13 en 14 april gaat hij voor het eerst dit jaar naar buiten om ritjes te maken over het spoor langs het seinhuis. Onze vrijwilligers van de stoomgroep vertellen je graag van alles over de werking van de stoomlocomotief.


 
 
 
Modeltrein Expo On traXS

Misschien heb je het gemist, de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS. Er waren prachtige modelbanen te zien. Zet de data van volgend jaar alvast in de agenda:
13 t/m 15 maart 2020.
 


Bekijk de aftermovie
 
 
 

Conservator Tuur Verdonck: "Ik ben blij met deze schenking van ProRail."


 
 
 
 
 
 
 
030-2306206   |   
info@spoorwegmuseum.nl
 
Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht
 
 
© Het Spoorwegmuseum 2019   |   Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van Het Spoorwegmuseum.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
 

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019